Arkadaşlar Yeni bir ekran kartı almak istiyorum.Yardımcı olabilirmisiniz ?

Sponsorlu Bağlantılar

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Yeni bir ekran kartı almak istiyorum.Yardımcı olabilirmisiniz ?
Fps oyunları fazlasıyla oynayan birisiyim ve şuan nvdia Geforce8500Gt kullanıyorum. Aşağıdaki özelliklere sahip bilgisayarıma yeni bir ekran kartı almak istiyorum.. "100-200" tl arası yardımcı olabilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Dolar yüksek ,
200tl ye alacağınız kart ile sizin kartınız hemen hemen aynı performansı verir

En iyisi ikinci el ekran kartlara bakın

• Beğen
Tepkiler: ridvan5206

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
peki marka model olarak bilgi verebilirmisiniz.

bu şekilde bir kart performans artışı için yeterli olmazmı ?
Dolar yüksek ,
200tl ye alacağınız kart ile sizin kartınız hemen hemen aynı performansı verir

En iyisi ikinci el ekran kartlara bakın

yada bu gibi kartlar

turancen

turancen

Üye
ikinci el felan bulaşma kardeş, dediğin oyunlarda gt700 bilmem ne serilerine bulaşma derim, 130 daha fazla ver bunu al, son oyunlar dahil hepsini rahat oynarsın, hem bilgisayarın ömrü iyice artmış olur :D
Asus Amd Radeon R7 250X 2GB 128Bit DDR5

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
ikinci el felan bulaşma kardeş, dediğin oyunlarda gt700 bilmem ne serilerine bulaşma derim, 130 daha fazla ver bunu al, son oyunlar dahil hepsini rahat oynarsın, hem bilgisayarın ömrü iyice artmış olur :D
Asus Amd Radeon R7 250X 2GB 128Bit DDR5

Kardeşim imkanım olsa aklımda bunlar var zatende şuan o kadar imkan yok elimde öğrenciyim.Daha çok Lol,cRos fire.Cs gibi oyunlar oynuyorum yanlızc a biraz artış istiyorum.misal pes16 yı rahat oynuyorum ama hafif takılmalar oluyor bunu önlemek istiyorum gerçi pcminde pek iyi oldgu söylenemez

turancen

turancen

Üye
Kardeşim imkanım olsa aklımda bunlar var zatende şuan o kadar imkan yok elimde öğrenciyim.Daha çok Lol,cRos fire.Cs gibi oyunlar oynuyorum yanlızc a biraz artış istiyorum.misal pes16 yı rahat oynuyorum ama hafif takılmalar oluyor bunu önlemek istiyorum gerçi pcminde pek iyi oldgu söylenemez
Anladım o zaman adam akıllı bir kart seçiyorum şimdi :D

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi

böyle birşeydemi işimi görmeye yetmez performansta artış sağlamaz.birde bazı forumlarda okudugum şey şuydu.128 bitlik ekran kartık var 512 mb lık aynı şekilde 128 bit 2 gb lk bir kartın performans artışına katkısının çok olmiyacağı yönünde şeyler gördüm.bunun hakkındada bilgi sahibiyseniz yardımcı olursanız sevinirim

turancen

turancen

Üye
Bunu al kardeş.

Bit olayına kafanı takma al kullan, oyunlarda sadece etkisi ddr3 yada grrd5 olması ve 2 gb yada üstü olması etkiler

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
peki sistemim hakkında yorumda bulunabilirmisin kardeşim vaktini çalıyorum kusuruma bakma.Anakartım için tüm ekrank artlarını destekler tarzında yorumlar aldım ama elimdede patlasın istemiyorum sence değermi almama

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
İkinci el 6850 veya bütçe artırıp 7850 alın bence
peki sistemim hakkında yorumda bulunabilirmisin kardeşim vaktini çalıyorum kusuruma bakma.Anakartım için tüm ekrank artlarını destekler tarzında yorumlar aldım ama elimdede patlasın istemiyorum sence değermi almama
Pci e varsa
Titan x bile takabilirsin ama
İçinde en son i7 bulunan pc kadar performans alamazsın
Yani karta yazık olur
O işlemci 750ti a kadar darboğaz olmadan idare eder

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
ikinci el kartlarda sorun yaşarmıyım yani daha doğrusu bulabileceğim güvenilir biryer varmı
Bunu al kardeş.

Bit olayına kafanı takma al kullan, oyunlarda sadece etkisi ddr3 yada grrd5 olması ve 2 gb yada üstü olması etkiler

kardeşim bu gün gittigim bi bilgisayarcıda nvidia gt730 u önerdiler daha iyi dyerek bu konu hakkında düşüncen nedir

turancen

turancen

Üye
ikinci el kartlarda sorun yaşarmıyım yani daha doğrusu bulabileceğim güvenilir biryer varmı

kardeşim bu gün gittigim bi bilgisayarcıda nvidia gt730 u önerdiler daha iyi dyerek bu konu hakkında düşüncen nedir
Sakın bulaşma gt gibi ekran kartlarına, üstte verdiğim gibi bir ekran kartı almaya uğraş

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
Katılıyorum Gt730 alınmaz. Bence biraz daha ekle ve AMD olarak r7 265 al

Kardeşim r7 240 aldım ve kurulumu yaparken ekran dondu reset attım ve bidahada ekran gelmedi açma tuşuna basıyorum pcnin ekran siyah sinyal yok eski ekran kartımdada aynısını yapıyor yardımcı olurmusunuz :(
Sakın bulaşma gt gibi ekran kartlarına, üstte verdiğim gibi bir ekran kartı almaya uğraş
Acil bakarmsn kardesim

turancen

turancen

Üye
Kardeşim r7 240 aldım ve kurulumu yaparken ekran dondu reset attım ve bidahada ekran gelmedi açma tuşuna basıyorum pcnin ekran siyah sinyal yok eski ekran kartımdada aynısını yapıyor yardımcı olurmusunuz :(

Acil bakarmsn kardesim
Kasayı kapat,br dakika bekle tekrar açmayı dene, birde ekran kartında ektradan giriş varsa onu bağlamayı unutma, birde ekran kartı üzerinde naylon felan varsa ona dikkat et.

ridvan5206

Üye
    Konu Sahibi
Kasayı kapat,br dakika bekle tekrar açmayı dene, birde ekran kartında ektradan giriş varsa onu bağlamayı unutma, birde ekran kartı
üzerinde naylon felan varsa ona dikkat et.

yok kardeşimya baktım hiç bi sorun yok zaten eski ekran kartıda açmıyor
Ve şunuda belirteyim klavye ve mausumun ışığı yanmıyor ama sistem fanları falan komple devrede

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
yok kardeşimya baktım hiç bi sorun yok zaten eski ekran kartıda açmıyor
Ve şunuda belirteyim klavye ve mausumun ışığı yanmıyor ama sistem fanları falan komple devrede
ana kartta bi sikinti olmus olabilir @Mad EagLe @DarkredBlue61

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Sanırım yanlış bi işlem yapıp anakartı veya işlemciyi yaktı
Fanlarîn çalışması psu nun sağlam olduğu anlamına geliyor

İşlemci 4 pin ve anakartın 24 pin koblolarını söküp bi tekrar taksın
Mümkünse ram(leri) söküp tekrar takın

Koradam

Üye
Bit değerine takma mı demiş bir arkadaş çok yanlış demiş :)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bit değerine takma mı demiş bir arkadaş çok yanlış demiş :)
Önemli fakat iki kart arasında bazen hiç fark olmamasına rağmen daha yüksek bitli kart daha iyi sanılıyor

Örn r9 285(256bit) ile gtx960(128bit)
Fakat 960 da delta colour compration var yanı sanki 384 bit mis gibi çalışıyor

Ekran karlarını alırken değişmeyen tek bi karşılaştırma yöntemi var

Benchmark ve oyunda aldığı FPS
İsterse 1024bit olsun bf4 de 40fps alıyorsa o karttan hayır gelmez

Üst Alt