Galaxy Ace 2 i8160 CyanogenMod12!-12.1!Lollipop5.0.2-5.1

Sponsorlu Bağlantılar

NeoOSMANLICI

NeoOSMANLICI

Üye
f2fs dosya sistemini seçerek yükledim gapps yukleyecektim hiçbir gapps yuklenmiyor (status 70) hatası verio

Son düzenleme:

ettu

ettu

Üye
Bir acemi olarak telefonumu 2.1.6’dan 4.1.2’ye yükselteyim dedim. Epey uğraştıktan sonra yükselttim. Telefon kendi kendini güncelledi. Sonra rootlayayım dedim. Yüzüme gözüme bulaştırdım. Kaç tane yöntem denedim ama hiçbirinde başaramadım. En sonunda play Storeden indirdiğim Key Root Master(MOD Version).apk ile rootladım. Emin olmak için telefonu kapatıp açtığımda Root olup olmadığını kontrol etmek için menü tuşuna baktım. SuperUser uygulaması yoktu.Root olup olmadığını kontrol etmek için menü tuşuna baktım. SuperUser yazısı yoktu. Fakat Root Checker ile test edince. Root Access:Yes yazdı. Titanium backup programında da telefonun rootlu olduğunu gördüm. Sonra telefonun masa üstünde bir simge oluştu. Ne kaldırabildim nede silebildim. 8 GB’lık SD kartımı hafıza kartı olarak gösterdikten sonra sorunlar çıktı. Karta hiçbir şekilde dosya atamadım. Kartın sorunlu olduğunu anlayınca formatladım, sorun çözüldü. En sonunda telefonu formatladım. Sonrada temiz bir kurulum yaptım. Cihaz özelliklerinde Ana bant sürümü:I8160XXMH1, Kernel sürümü:3.0.31-1016990 yazıyor. İşte bundan sonra hangi sırayı takip edeceğimi bilmiyorum. Bildiri kısmında “Yazılım güncellemesi” var. Bu güncellemeyi yapayım mı? Güncellemeyi yaparsam 4.1.2’den daha yüksek sürüme mi geçeceğim? Sonra da root mı yapayım? En sonunda da sıra rom yüklemeye mi gelecek? Romların çoğunun stabil olmadığını okuyorum. Rom yüklemeden kullanırsam sorun olur mu?

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
Bir acemi olarak telefonumu 2.1.6’dan 4.1.2’ye yükselteyim dedim. Epey uğraştıktan sonra yükselttim. Telefon kendi kendini güncelledi. Sonra rootlayayım dedim. Yüzüme gözüme bulaştırdım. Kaç tane yöntem denedim ama hiçbirinde başaramadım. En sonunda play Storeden indirdiğim Key Root Master(MOD Version).apk ile rootladım. Emin olmak için telefonu kapatıp açtığımda Root olup olmadığını kontrol etmek için menü tuşuna baktım. SuperUser uygulaması yoktu.Root olup olmadığını kontrol etmek için menü tuşuna baktım. SuperUser yazısı yoktu. Fakat Root Checker ile test edince. Root Access:Yes yazdı. Titanium backup programında da telefonun rootlu olduğunu gördüm. Sonra telefonun masa üstünde bir simge oluştu. Ne kaldırabildim nede silebildim. 8 GB’lık SD kartımı hafıza kartı olarak gösterdikten sonra sorunlar çıktı. Karta hiçbir şekilde dosya atamadım. Kartın sorunlu olduğunu anlayınca formatladım, sorun çözüldü. En sonunda telefonu formatladım. Sonrada temiz bir kurulum yaptım. Cihaz özelliklerinde Ana bant sürümü:I8160XXMH1, Kernel sürümü:3.0.31-1016990 yazıyor. İşte bundan sonra hangi sırayı takip edeceğimi bilmiyorum. Bildiri kısmında “Yazılım güncellemesi” var. Bu güncellemeyi yapayım mı? Güncellemeyi yaparsam 4.1.2’den daha yüksek sürüme mi geçeceğim? Sonra da root mı yapayım? En sonunda da sıra rom yüklemeye mi gelecek? Romların çoğunun stabil olmadığını okuyorum. Rom yüklemeden kullanırsam sorun olur mu?
Sana tavsiyem hic ugrasma rom kur

Sayfada color os diye bi rom paylastım o stabil bi rom onu deneyebilirsin tek sıkıntısı rootlu bi uygulama açınca reboot yapıyo(bende) rootu kaldırıp stock oppo arayüzünde rahat bi sekilde kullanırsın
Os sürümü 4.2.2

ettu

ettu

Üye
ByBlaCk4
Ama telefonu rootlu yapmam lazım. Çünkü kullanacağım bazı programlar mutlaka root istiyor. Bazı romları yükleyince telefona root geldiğini duydum. Şayet böyle oluyorsa dediğin romu hemen kurarım. Sence ne yapayım bu durumda?

ByBlaCk4

ByBlaCk4

Üye
    Konu Sahibi
ByBlaCk4
Ama telefonu rootlu yapmam lazım. Çünkü kullanacağım bazı programlar mutlaka root istiyor. Bazı romları yükleyince telefona root geldiğini duydum. Şayet böyle oluyorsa dediğin romu hemen kurarım. Sence ne yapayım bu durumda?
Dedigim romda root sorunlu
Rootsuz kullanıcaksan color os kullan
Root istersen miui 4.8.8 kullan

İkiside görsellik olarak cok iyi ve stabil ancak color os biraz daha iyi

ettu

ettu

Üye
Birçok şeyi öğrendim artık. Telefonu ilk önce 2.3.6 GingerBread'dan 4.1.2 JellyBean'a yüksellttim. Root attım. SD kartı hafıza kartı olarak gösterdim. 4.1.2'de iken hafıza kartını SD kart olarak tanıtırken hata yaptım. Telefonum brick oldu. Rusya romunu atarak 2.3.6'ya sorunsuz geri döndüm. Gerçi 2.3.6'dan oldukça memnunum. Ama birçok kullanıcı 4.1.2 stabil olmadığı için tekrar 2.3.6'ya dönmüşler.Ama benim kurmak istediğim bazı programlar telefon rootlu olsa dahi 2.3.6'da çalışmadığı için bildiğim 4.1.2'ye I8160XXMH1_I8160OJVMH1_TUR romunu yüklemek istiyorum. Şimdi sorum şu: Bu romumu yükleyeyim yoksa bana tavsiye edebileceğiniz stabil hangi rom var? Romdan başka bir şey daha yüklemek gerekiyor mu?

zencibitc

zencibitc

Üye
kod olarak bilmiyorum mh1 falan ala sammobileye gir turkey i listele en son değilde 1. turkey 4.1.2 romunu yükle chrono kernelle kullan gereksizleri sil greenify kullan. ram temizleyici kullanma nova launcheri kullan. böyle müthiş bi performans alırsın ama şarj biraz zayıf olur.

jkz787878

Üye
en yeni rom u yükledim telefonuma romu yükleyip telefonu açtım kurdum falan sonra aklıma gapps geldi onu indirdim en yeni olanı fakat her denememe rağmen bir kaç farklı gapps paketi de denedim yinede status 7 hatası aldım çözümünü bilen yokmu

ettu

ettu

Üye
zencibitc
Teşekkürler.
Telefonu root edip hafızayı SD kart olarak gösterdim. Yukarıdaki Türkçe romu yükledim. turkey 4.1.2 romunu bulamadım. Yanlış bir romu yükleyip telefonu yine brick yapmak istemiyorum. Linkini bulup verebilirsen memnun olurum. Chrono kernel tam ne işe yarar? İşlemciyi owerlock mu yapıyor? Greenify kurdum. Oldukça kullanışlı bir program. "Ram temizleyici kullanma nova launcheri kullan" demişsin. Önceden arka plandaki çalışan programları ve ram'ı temizlemek için önce Fast Reboot Pro sonrada Görev yöneticisini kullanıyordum. Bunları artık kullanmama gerek kalmadı değil mi? Nova Launcher'i kurdum çok hoşuma gitti. Bir sorum daha var. Diyelim Titanium backup ile yedek aldım. Aldığım bu yedek "Acronis" gibi mi herşeyi yedekliyor?

Son düzenleme:

jkz787878

Üye
sorunumu çözdüm fakat bu cm12'de arama sesini arttıramıyor muyuz sotck romlarda ki gibi hale getiremezmiyiz

technogamer2345

Üye
Benimde bir roma ihtiulyacim var lutfen yardimci olurmusunuz :/

vaterfa

vaterfa

Üye
O launcherdan baska bir gorev gormezki . :(

biraz surumde yuksek olsun 4.0 gibi mesela.
launcherla alakasi yok bu tamamen farkli bir surum, saf androidin uzerine modlanmis bir yazilim, ama illa yazilim yukselsin istiyorsan kitkat yazilimlarida var ama tam stabil calismiyor 2 3 gunden uzun sure kullanabilecegini sanmiyorum ama istersen link verebilirim

technogamer2345

Üye
launcherla alakasi yok bu tamamen farkli bir surum, saf androidin uzerine modlanmis bir yazilim, ama illa yazilim yukselsin istiyorsan kitkat yazilimlarida var ama tam stabil calismiyor 2 3 gunden uzun sure kullanabilecegini sanmiyorum ama istersen link verebilirim

launcherla alakasi olmadigini bende biliyorum benzetme yaptim .

surumde azicik yukselsin ama yani. :D arkadasin teki sunu onerdi nedetsin ? Birde kendi onerdikleribi dinliyorum bu arada ozele geciver.

Link :

vaterfa

vaterfa

Üye
launcherla alakasi olmadigini bende biliyorum benzetme yaptim .

surumde azicik yukselsin ama yani. :D arkadasin teki sunu onerdi nedetsin ? Birde kendi onerdikleribi dinliyorum bu arada ozele geciver.

Link :

forum uzerinden atamadim sen atabilirmisin mesaj

omerboz54

omerboz54

Üye
Beyler ben ace 2 den kurtuldum sonunda sizede tavsiye ederim nekadar kısa sürede kurtulursanız o kadar iyi ALLAH sizede nasip edsin ace 2 den kurtulmayı