Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

enessrsy

enessrsy

Üye
Telefonu yeniden başlatın.

Başlattım, bu sefer iki kez ekran komple yeşil oldu sonra kendiliğinden düzeldi ama tepkime süresi ilk zamanlara göre fazlasıyla kötüleşti. 8-10 saniyede açılıyor kamera artık minimum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Dün daha fazla dayanamayıp 8.1 den 9. yapıya geçtim. Denildiği gibi sanırım 8.1 den geçmenin faydası daha stabil ve sorunsuz olması. Gayet kullanışlı buldum. Nadir ana ekran düzenlemesi dışında takılma veya sorun gözlemlemiyorum. (L920).

10. yapı geldiğinde, arkadaşların yorumlarına bakarak ya yine 8.1 e döneceğim ya da direk güncelleyeceğim. 8.1 den gelmenin bir avantajı da yükseltilerek yapılan güncellemelerde çalışmayan programların 8.1 den geçişlerde çalışması. Buna örnek Mix Radio. Buna mükabil dez avantajı da 8.1 e dönünce her programı ve ayarı yeniden düzenlemek ve yüklemek gerekiyor.

Direk değil de 8.1 den geçişte, 7 - 8 ve 9. yapılar arasında benim L920 için en kullanışlısı ve stabili 9. yapı oldu.

Geçici olarak durduruldu diyebiliyorum.

L 920 de 9 ncu yapının söylediğin kıstaslar dahilinde yüklenmesiyle stabil ve iyi olduğuna sevindim.
Bir arkadaşıma yükleyecektik, çekingen kalmıştım.. Şimdi start verebiliriz.
Ben de 9. Yapiyi kullaniyorum.
Başlarda iyiydi ama maalesef şu an felaket durumda.
Rehber, mesajlar vs bazen açılıyor bazen açılmıyor.

Rehberin açılması 20-25 saniye sürüyor.(eger arkaplanda açık degilse)

Hemen hemen her seyde yukleniyor yazisi var.
Kilit ekranindan ana ekrana gecerken bile bazen yukleniyor yazisinda bekleyip kaliyor.

Bu tip tıkanma ve acilmama durumlarında telefon ısınmaya başlayıp şarjı bitiriyor.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, bozkirdangelen ve erhanercan
-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Ben de 9. Yapiyi kullaniyorum.
Başlarda iyiydi ama maalesef şu an felaket durumda.
Rehber, mesajlar vs bazen açılıyor bazen açılmıyor.

Rehberin açılması 20-25 saniye sürüyor.(eger arkaplanda açık degilse)

Hemen hemen her seyde yukleniyor yazisi var.
Kilit ekranindan ana ekrana gecerken bile bazen yukleniyor yazisinda bekleyip kaliyor.

Bu tip tıkanma ve acilmama durumlarında telefon ısınmaya başlayıp şarjı bitiriyor.
şef bence 8.1 i yükleyip sonra 8. Yapıyı kur. Geldiğinden beri 9. Yapıyı kullanıyordum. İllahhah ettim. Herşeyi geçtim şarj vasat. Gelen ufak guncrlleme sonrası batarya iyileşti danmıştım ama 2 gün n bile surmeden vasata döndü. Bi 1520 nin şarjı nasıl 7 saatte bitebilir. Dun 8. Yapıyı kurdum. Alışmışım w10a da 8.1 kullanamıyorum . 8. Yapı Bence gayet iyi. Sabah 7 den beri müzik açık cihazda nette geziyorum 3g goz atma filan herşey açık ve şarjım %50 . 10 gelmeden daha da guncellemem cihazı.

stockton

Üye
Yapılardaki bu zamanla bozulma hali hayli ilginç bir konu. Son 2 gündür bende şarj felaket durumda. Sabah 8'de %100'den alıp dışarı çıktığım telefon, serviste yarım saatlik müzik dinleme, whatsapp'ta 4-5 dakikalık 2-3 oturum ile birlikte saat 1'de %8'e düştü. Minimum kullanımla bu değerler çok saçma gerçekten. Wifi de kapalı üstelik!

• Beğen
Tepkiler: enessrsy
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Aslında benimde 8. yapıdan 8.1 e dönüş sebebim zamanla şarjın sebepsiz bozulmasıydı. Sanki gelen uygulama güncellemelerinden biri şarj ile alakalı bir noktayı bozuyor. En son 8.1 e döneceğim gün şarj bitme süresi inanılmaz hızlara ulaşmıştı. hiç dokunmadığım telefon uçak modundayken bile birkaç saatte kapanıyordu. İnşallah yeni yapı gelene kadar 9. yapı bozulmadan dayanır.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
9 ncu yapı çıktığından bu güne kadar (L 535 ile L 640 XL) kullanıyorum.
İkisinde de şimdiye kadar hiç bir sorun çıkmadı.
Görünen o ki, microsoft yayınlayacağı yapıları en çok yeni jenerasyon telefonlarda test ediyor.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece, stockton ve erhanercan
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
şef bence 8.1 i yükleyip sonra 8. Yapıyı kur. Geldiğinden beri 9. Yapıyı kullanıyordum. İllahhah ettim. Herşeyi geçtim şarj vasat. Gelen ufak guncrlleme sonrası batarya iyileşti danmıştım ama 2 gün n bile surmeden vasata döndü. Bi 1520 nin şarjı nasıl 7 saatte bitebilir. Dun 8. Yapıyı kurdum. Alışmışım w10a da 8.1 kullanamıyorum . 8. Yapı Bence gayet iyi. Sabah 7 den beri müzik açık cihazda nette geziyorum 3g goz atma filan herşey açık ve şarjım %50 . 10 gelmeden daha da guncellemem cihazı.
Zaten 9. Yapıyı kurarken 8.1e dönerek gectim.
İlk bir hafta iyiydi sonra cortladı, darmadağın oldu.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr ve BLasTeaR
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
9 ncu yapı çıktığından bu güne kadar (L 535 ile L 640 XL) kullanıyorum.
İkisinde de şimdiye kadar hiç bir sorun çıkmadı.
Görünen o ki, microsoft yayınlayacağı yapıları en çok yeni jenerasyon telefonlarda test ediyor.
Aynen oyle yeni jenerasyonlarda denendigi icin eskilerde sorun yasaniyor. Sistem eskilere gore optimize edilmemis.
Haliyle 1 hafta sonra her yerinden dökülmeye basliyor.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Aynen oyle yeni jenerasyonlarda denendigi icin eskilerde sorun yasaniyor. Sistem eskilere gore optimize edilmemis.
Haliyle 1 hafta sonra her yerinden dökülmeye basliyor.
İşin dikkat çekici tarafı da bu.
İlk günlerde normal olarak çalışıyor olması, gün geçtikçe afedersiniz sapıtması.
Demek ki alt yapıda sorunlar var.
Umalım ki 10 ncu yapıda bu sorunlar giderilmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
erhanercan

erhanercan

Üye
İşin dikkat çekici tarafı da bu.
İlk günlerde normal olarak çalışıyor olması, gün geçtikçe afedersiniz sapıtması.
Demek ki alt yapıda sorunlar var.
Umalım ki 10 ncu yapıda bu sorunlar giderilmiş olsun.
Kesinlikle öyle L925 ilk başlarda benimki de iyiydi şimdi sapıtmaya başladı hatta 8.1 e geri dönecektim dönemedim devam ediyorum yeni yapıyı kullanmaya

Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye
Arkadaşlar sistemin sonradan sapıtmasının sebebi stabilite olmaması yani sürekli aynı hızda çalışmaması şimdi sistem çok yavaş olsa ama sürekli yavaş olsa stabil çalışmış olur şu an Windows 10 stabil değil telefona bir kaç gün önce format attım çünkü artık çalışmaz hale gelmişti neredeyse, şu an format atmadan önceki halinden eser yok yani hızlı..
Ama bence final sürümün şu an kullandığımız sürümden pek de bir farkı olmayacak.

sahanemir

sahanemir

Üye
Sanki .stabil olacak ama aynı görünümlü olacak gibi ama benim öyle bir saplantım yok ihtiyaçlarımı görüyorum benim için stabilite ve pil performansı.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Şu anki durumunu iyileştirirelrse yeterli.. Sonraki ara ara yapılacak güncellemelerle yenilikler gelir.
Şu anda..
1- Başlangıç ekranı ile uygulamaların tümünün olduğu yerde ayarlamalardan yapılan font büyüklüğü oralara yansımıyor.
2- Kişiler de fotoğraf değişikliği yapılamıyor. Ancak kayıt silinip yeniden kaydedilme esnasında fotoğrafı kaydedebiliyorsunuz.
3- Telefon geldiğinde kabul buttonu çalışmıyor veya çalışma anında zorlanıyor.
4- Pil Tasarrufu uygulamasında canlı kutucuk işlevsiz kalıyor, durumu göstermiyor.
5- Kişi engelleme uygulaması çalışmıyor.
6- Outlook Takivim uygulamasında bayram günleri doğruyu göstermiyor(Nedeni Türkiye olabilir)
7- WhatsApp da bir kişinin içinde iken paylaşıma girerek fotoğraf çekip göndermek istediğinde fotoğraf uygulamasına girmiyor(Başka yerde çekip oradan seçerek paylaşılabiliyor)
8-VERİ KULLANIMI nda kullanılan veri durumuyla ilgili canlı kutuk çalışmıyor.
9- NoteBook için internet paylaşımı yapılabiliyor, ancak Masaüstü bilgisayar için yapılamıyor, öyle bir uygulama yok.
10- Alarmlar ve SAAT uygulamasında sistem dışında zil sesi seçilemiyor..
vs..vs..
Tüm bunlar yapılamayacak şeyler değil..
Yeni yapıda bu ve benzeri düzeltmeleri bekliyoruz.. ve tabiki sürpriz yenilikleride..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi, sahanemir ve Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bıraksınlar yeni yapı mapı olayını falan,final gelsin.Yapılarla uğraşa uğraşa hepimiz müteahhit olduk:)Baksınlar bir taraftan ios 9 öbür taraftan Android 6.0 Marshmallow üstümüze üstümüze geliyor,sıkıştık:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi, OnurYurdakul, skynet ve 1 kişi daha
mp2934

mp2934

Üye
Mağazadan uygulama indirme ve güncelleme geç başlıyor ve yavaş indiriyor internet hızlı da olsa sizde de aynı mı durum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
Zaten 9. Yapıyı kurarken 8.1e dönerek gectim.
İlk bir hafta iyiydi sonra cortladı, darmadağın oldu.

Kesinlikle öyle L925 ilk başlarda benimki de iyiydi şimdi sapıtmaya başladı hatta 8.1 e geri dönecektim dönemedim devam ediyorum yeni yapıyı kullanmaya

Aslında benimde 8. yapıdan 8.1 e dönüş sebebim zamanla şarjın sebepsiz bozulmasıydı. Sanki gelen uygulama güncellemelerinden biri şarj ile alakalı bir noktayı bozuyor. En son 8.1 e döneceğim gün şarj bitme süresi inanılmaz hızlara ulaşmıştı. hiç dokunmadığım telefon uçak modundayken bile birkaç saatte kapanıyordu. İnşallah yeni yapı gelene kadar 9. yapı bozulmadan dayanır.

9. Yapı çıktığında hemen kurdum başlarda herşey güzeldi 10 gün kadar kullandım baktım şarj çabuk bitmeye başladı hem de durduk yere ben de sinirlendim 8.1'i kurdum. Şuan cihaz uçuyor , pil desen full dolu iken 2.5 gün rahat gidiyor , 8.1 candır ama son Yapıdan sonra 8.1'e geçince telefon cılız gibi kaldı ya la :karisti: çok basit ve bomboş nedense, hele Başlangıç ekranı çok klasik kalıyor/görünüyor gözümde :ehe

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
symbianbelle

symbianbelle

Üye
Fark ettiğim şey artık herkesin Microsoft tarafına son şans verdiği... Final güncellemesi istenileni vermezse yeni kullanıcı kazanmak şöyle dursun elindekileri de birer birer kaybedecek Microsoft....

• Beğen
Tepkiler: enessrsy ve stockton
BLasTeaR

BLasTeaR

Üye
MS'den mesaj geldi:

• Beğen
Tepkiler: sfgnrl
Esendağlı

Esendağlı

Üye
  • Beğen