Windows 10 Mobile Insider Preview Yayınlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Şahsen ben 8.yapının bu yapıdan daha iyi olduğunu düşünüyorum (başlangıç ekranının geç gelmesi hariç).Maalesef ki ms.çok ama çok yavaş gidiyor daha doğrusu neredeyse geri gidiyor bile denebilir.tamam stabilite çok önemli ama sırf onunla da iş bitmiyor,android o hantal haliyle en çok kullanılan işletim sistemi olmuşsa demekki herşey stabilite den ibaret değil.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Şahsen ben 8.yapının bu yapıdan daha iyi olduğunu düşünüyorum (başlangıç ekranının geç gelmesi hariç).Maalesef ki ms.çok ama çok yavaş gidiyor daha doğrusu neredeyse geri gidiyor bile denebilir.tamam stabilite çok önemli ama sırf onunla da iş bitmiyor,android o hantal haliyle en çok kullanılan işletim sistemi olmuşsa demekki herşey stabilite den ibaret değil.

Cümlelere aynen katılıyorum.
Elbette yeni bir sistem oluşturmak kolay değil ancak Microsoft gibi bir yazılım devinin 3 yıllık sürede daha çok yol kat etmesini beklerdim.
Gerçekten çok ağır gidiyor.
Elbette bunda aynı süre boyunca Masaüstü Windows'a verilen ağırlığın da etkisi var.
Ancak yine de daha çok ilerleme kaydedilebilirdi diye düşünüyorum.
Neyse biz yine Finale kadar umudumuzu korumaya devam edelim.
Microsoft'un etkinlik gerçekleştireceği 6 Ekim tarihi bizler için önemli bir tarih.
Umarım kullanıcıları umutlandıracak, biraz olsun sevindirecek bir etkinlik olur.
Ön koltuklardan yerimizi şimdiden ayıralım..

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Özgür abi elimizde bi stabilite vardı gördüğüm kadarıyla o da kalmadı, ha zamanla düzelecek ama bu zamanda da diğer sistemler neler yapıyor görüyoruz.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Cümlelere aynen katılıyorum.
Elbette yeni bir sistem oluşturmak kolay değil ancak Microsoft gibi bir yazılım devinin 3 yıllık sürede daha çok yol kat etmesini beklerdim.
Gerçekten çok ağır gidiyor.
Elbette bunda aynı süre boyunca Masaüstü Windows'a verilen ağırlığın da etkisi var.
Ancak yine de daha çok ilerleme kaydedilebilirdi diye düşünüyorum.
Neyse biz yine Finale kadar umudumuzu korumaya devam edelim.
Microsoft'un etkinlik gerçekleştireceği 6 Ekim tarihi bizler için önemli bir tarih.
Umarım kullanıcıları umutlandıracak, biraz olsun sevindirecek bir etkinlik olur.
Ön koltuklardan yerimizi şimdiden ayıralım..
Ben ms nin şu halini hani ilk bölümleri çok güzel olan tv dizilerine benzetiyorum,ilk bölüm harika bomba gibi ama gerisi tırt..ms de öyle şuan,gerek kullanım kolaylığı gerekse arayüz ve sistem olarak gerçekten iyi düşünülmüş ama gerisi yok,yani ilk bölüm iyi o kadar işte.umarım yılbaşına kadar iyi bir atılım yapar da yayından kalkma durumu yaşanmaz:)

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
Dün 830'a yükledim.güncellemeler falan hiç sorun çıkmadı.ama sistem sorunlu arkadaş.mesela geri tuşuna basılı tutup başlangıç ekranına geri dönerken ekranın tam ekran olacağı anda çok kısa bi takılma yada efekt hatası gibi bişey var.takvimin simgesi boş ama outlook güncellemesinden önce vardı bende.bide bu video eklentisini nerden yüklüyorduk @Sensation
Ben hala umutluyum ama artık yavaştan sıkmaya başladı bu iş.mesela OTG olayı.yıllardır var olan bi şey.symbianda bile vardı.hatta wp'de de var ama illa Ninko diye bi markanın ürünlerini bize kakalamaya çalışıyorlar gibi geliyo bana.Hepsini geçtim ben o markanın ürününü alıp kullanana rastlamadım henüz.
O kadar ip tp falan uğraştık.en azından bazı özellikleri de arada ekleseydiler de hem test etmiş olsalardı hemde bize bi umut verselerdi.
Bakın görün yine pcdeki gibi olacak bu win10 da.kararlı sürüm verildikten sonra ip yine devam edecek.otg yada diğer beklenen özelliklerin hiçbiri de final sürümü ile gelmeyecek bence

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Final sürümde zaten özellik geleceğini bende sanmıyorum.şayet final sürümde özellik gelecek olsaydı biz insider kullanıcılarına bunları test ettirmeleri gerekiyordu.özellikler çeşitli güncellemelerle birlikte peyderpey verilecektir diye düşünüyorum.tabii herhangi bir özellik gelecekse eğer,al sana stabil bir sistem sen ne yapacaksın örneğin otg usb desteğini falan demezse eğer.
2010 yılında kullandığım n8 de şimdiki cihazım olan 1520 de olan işlemci ram falan olsaydı,hepsinin tozunu atardı eminim.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Dün sabahtan akşama kadar 9 ncu yapıyı L 535 e yüklemeye çalıştım.
Tüm aklımıza gelen cambazlıklara rağmen %0 dan öteye gitmedi.
Akşam evde mağazaya girip küçük boyutlu bir uygulama indireyim dedim, baktım onu da indirmiyor.
Sanki telefon her hangi bir şey indirmeye kapanmış gibi görünüyor.
Bu durumda olan arkadaşlar bu durumu deneyebilirler.
Acaba 8 nci yapıyı kendi içinde sıfırlasak, sonra windows insider i yükleyip, tanıtım yaptıktan sonra da 9 ncu yapıyı yüklesek ne olur.
Bunları yapmadan önce son kez kontrol edeyim dedim.
5 dakikada 5 MB lik indirim yapmaya başladı.. Galiba yükleme başladı görünüyor.
Demek ki yüklenme sıkıntılarının çoğu microsoft sunucularındaki yoğunluktan kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Akşam evde mağazaya girip küçük boyutlu bir uygulama indireyim dedim, baktım onu da indirmiyor.
Acaba 8 nci yapıyı kendi içinde sıfırlasak, sonra windows insider i yükleyip, tanıtım yaptıktan sonra da 9 ncu yapıyı yüklesek ne olur.
Sanırım güncelleme olayı cihaza bağlı olarak sorunlu yada sorunsuz olabiliyor,8.yapının üzerine 9.yapıyı kurarken sorun yaşayanlar ,cihazlarını 8.1 e düşürdükten sonra daha sorunsuz bir 9.yapı güncellemesi yapabiliyorlar.
Ben cihazımı(1520) 8.1 e düşürüp bütün kaldırılabilir programları(fb.ve whatsapp hariç) kaldırdıktan sonra çok sorunsuz bir güncelleme yapabildim.

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen

skynet

Üye
Bunları yapmadan önce son kez kontrol edeyim dedim.
5 dakikada 5 MB lik indirim yapmaya başladı.. Galiba yükleme başladı görünüyor.
Demek ki yüklenme sıkıntılarının çoğu microsoft sunucularındaki yoğunluktan kaynaklanıyor.
Ben 8. yapının üzerine sıfırlama yapıp kurmaya çalıştım ama hazırlık aşamasında hata verdi
Bu yapıda ana ekrana bir uygulama eklemek istediğimde eklenmiyor ama telefonu kapatıp açınca ana ekrana gelmiş oluyor + Mağazadan bir uygulama yüklediğim de de aynı durum söz konusu

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben 8. yapının üzerine sıfırlama yapıp kurmaya çalıştım ama hazırlık aşamasında hata verdi
8.yapıya sıfırladıktan sonra sistem uygulamalarının güncelleştirmelerinin bitmesi/olması gerekiyor sanırım.Bana en mantıklı gelen ise,madem ki 8.1 den direk geçiş yapılabiliyor bunu yapmak daha iyi gibi(bende bu şekilde hiçbir sorun yaşamadan umduğumdan daha kısa sürede 9.yapıyı güncelledim).

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
@skynet, @Esendağlı
Cihazdan cihaza farkettiği doğru, Hatta sistem veya uygulama proğramlarının bile yeni model cihazlarda daha rantabl, daha rahat çalıştığını gördüm.
Sıfırlama veya 8.1 e dönüp tekrar kurma işlemi bana ağır geliyor, bildiğiniz gibi nerdeyse insanın 1 gününü alıyor.
o yüzden de sistemin sorununu anlayabilirsem kendimce çözüm üretebilirim diye düşündüm.
1- ilk yapılara göre 9 ncu yapıya dünya genelinde büyük bir yüklenme oldu, bu da sunuculara yansıdı. Böylece de insanlar rahat ve kolay bir şekilde yükleme yapamadılar.
2- Tabiki 9 ncu yapı yüklenme, kurma aşamalarında eskiye göre daha iyi olsa da sonuçta yine sorunlu .. bu durumda sıkıntılara sebep oldu.
Örneğin, dün akşama kadar Veri yapısı içindeki WIFI üzerinden yükleme boyutunu ara ara kontrol ettiğimde hiç bir ilerleme görmüyordum. Dedim ki bu sunucuların yoğunluğundan kaynaklanıyor.
Bugün ise 5 dakikada 5 ya da 10 MB de olsa bir yükleme ilerlemesi gösteriyor.. Bu da sevindirici bir durum..

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bu yapıda ana ekrana bir uygulama eklemek istediğimde eklenmiyor ama telefonu kapatıp açınca ana ekrana gelmiş oluyor + Mağazadan bir uygulama yüklediğim de de aynı durum söz konusu[/QUOTE]
Bende böyle bir sorun olmadı,bu olay tam olarak yapı ile değil de sanırım cihazdan cihaza farklılık gösteriyor olabilir.

skynet

Üye
8.yapıya sıfırladıktan sonra sistem uygulamalarının güncelleştirmelerinin bitmesi/olması gerekiyor sanırım.Bana en mantıklı gelen ise,madem ki 8.1 den direk geçiş yapılabiliyor bunu yapmak daha iyi gibi(bende bu şekilde hiçbir sorun yaşamadan umduğumdan daha kısa sürede 9.yapıyı güncelledim).
Hocam zaten bilseydim bu kadar uğraştıracağını direk 8.1'den yükseltirdim ama artık olan oldu :)

• Beğen
Tepkiler: bozkirdangelen
bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Bence bizlerin, hepimizin en büyük yanlışı acele ediyoruz, bir an önce yüklemek istiyoruz. Birinci hatamız bu..
İkinci hatamız ise, cihaza yeni bir yapıyı yükler yüklemez cihazı rahat bırakmıyoruz, arka planda kendine gelmesini, sistem ayarlarını düzenlemesini beklemiyoruz, ve hemen cihazla oynamaya, orasını burasını kurcalamaya çalışıyoruz.. bu da cihazın daha da kasılmasına neden oluyor.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Hocam zaten bilseydim bu kadar uğraştıracağını direk 8.1'den yükseltirdim ama artık olan oldu :)
Evet maalesef ki wm de cihaz güncellemeleri çok uzun sürüyor ve sıkıntılı oluyor.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Yükleme yapmadan önce dikkat edeceğimiz en önemli konular:
(bu hususları genelde atlıyoruz, ama çok önemli)

1- Yükleme yapmadan önce mutlaka yedek almak, e-postayı senkronize etmek.
2- Lüzumsuz, sonradan yükleyebileceğimiz uygulamaları kaldırmak, masaüstündeki uygulamaları azaltmak.
3- Yükleme yapıldıktan sonra cihaz açılır açılmaz müdahale etmemek, en az yarım saat kendi haline bırakmak.
4- sonra cihazı kapatıp-açmak. Açıldıktan sonra mağzaya girip tüm yüklenmekte olan-güncellemesi yapılan o anki uygulamaların hepsini durdurmak. Ardından da sistemle ilgili uygulamaları seçerek yüklenmesini beklemek, önemli sistem uygulamaları yüklendikçe cihazı tekrar kapatıp-açmak..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi

ArMaGeDdOn_87

Üye
Şarj çok kötü arkadaşlar sizde durum nasıl ?

skynet

Üye
Ya o değilde dünden beri bu 3. oluşu telefon kullanırken bir anda donuyor sonrada kısa yolların çoğu bu şekilde kalıyor

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Windows 10 Mobile Insider Preview Yapı 10536.1004 yüklemesinden sonra mesajlaşma uygulamasında sorunlar yaşayanlar aşağıdaki adresi Microsoft Edge tarayıcının adres barına yapıştırıp uygulamayı tekrardan yüklerseniz sorun kaybolacak.

ms-windows-store: pdp?pfn=Microsoft.Messaging_8wekyb3d8bbwe

": pdp?" Olan yerdeki boşluğu silmeyi unutmayınız. İfade çıktığı için boşluklu olarak yazmak zorunda kaldım.
@bulutsuzgece @Sensation

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

Üst Alt