Monitör yerine led tv

Sponsorlu Bağlantılar

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Monitör yerine led tv
Arkadaşlar ben pc toplamayı düşünüyorum hemen hemen parçalara karar verdim ama ekran olarak tv kullanmayı düşünüyorum. 1000 1200lira civarı full hd tv alıp bağlamak istiyorum. Acaba bu normal bir monitör e göre pc yi daha mi zorlar yoksa bir farkı olmaz mi? Yani bir yerde pc nin ömrü kisalr diye okumuştum o yüzden soruyorum.

BurakTura

BurakTura

Üye
saçma. Sanmam öyle bir şey olacağını. Şöyle bir şey olabilir. Ekranın büyüdüğü için çözünürlükte artacak çözünürlük artıncada oyunlarda kasma yapabilir. bende aynı şekil kullanıyorum ama oyunun çözünürlüğünü düşürünce bir sıkıntı kalmıyor :) he toplıyacağın pc sağlamdır hiç kasmaz dahada iyi olur :D

• Beğen
Tepkiler: burak1011
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Eğer oyun oynancaksa televizyonun gecikme yani lag değeri yüksek sizin mause tekerleğini aşağıya çevirdikten yarım saniye sonra tepki vermesine yok açabilir

Bazı televizyonlarda bu lagı azaltan modlar var fakat o da 50 60 ms standart bi monitör 1 ila 10 ms oluyor

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
saçma. Sanmam öyle bir şey olacağını. Şöyle bir şey olabilir. Ekranın büyüdüğü için çözünürlükte artacak çözünürlük artıncada oyunlarda kasma yapabilir. bende aynı şekil kullanıyorum ama oyunun çözünürlüğünü düşürünce bir sıkıntı kalmıyor :) he toplıyacağın pc sağlamdır hiç kasmaz dahada iyi olur :D
Yani full hd çözünürlükte kasma yapma ihtimali var demek bunu bilmiyordum iyi oldu hocam söylediğin.
Eğer oyun oynancaksa televizyonun gecikme yani lag değeri yüksek sizin mause tekerleğini aşağıya çevirdikten yarım saniye sonra tepki vermesine yok açabilir

Bazı televizyonlarda bu lagı azaltan modlar var fakat o da 50 60 ms standart bi monitör 1 ila 10 ms oluyor
Hocam bu durum hiç hoş olmaz ya. Sence monitör mu yoksa tv mi? Ben hem evin tv si yenilensn diye hemde büyük ekranda oyun oynarım diye düşünmüştüm. Ps4 den vazgeçtim artk. Pc toplayıp tv ye bağlarım diyordum.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Geniş monitör 28" falan tv kadar iş görür sonuçta max 1m uzattan bakacaksınız

Eğer pc niz güçlü ise kasmaz veya bozmaz ama tabiki işlemesi gereken daha fazla pixel onun birazcık yavaslamasına neden olur

Sistem özelliklerinizi yazarsanız hangi çözünürlük daha uygun anlarız

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Geniş monitör 28" falan tv kadar iş görür sonuçta max 1m uzattan bakacaksınız

Eğer pc niz güçlü ise kasmaz veya bozmaz ama tabiki işlemesi gereken daha fazla pixel onun birazcık yavaslamasına neden olur

Sistem özelliklerinizi yazarsanız hangi çözünürlük daha uygun anlarız
Daha pc yi toplamadm Hocam ama intel i5 4460 işlemci
Corsair 8gb ram
Ekran kartı asus r9 390 veya saphire r9 390 ona henüz karar vermedim

boran9999

boran9999

Üye
Evde olduğum zamanlar notebooku 42'' tv ye bağlıyorum hiç bir sıkıntı olmadı bilginize.

• Beğen
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Evde olduğum zamanlar notebooku 42'' tv ye bağlıyorum hiç bir sıkıntı olmadı bilginize.
film izlenir masastü işleri halledilir ama kaliteli bi monitörden tv geçen insan baya affalıyor benim monitörün 3ms gecikmesi var tv ye geçince fpsyi daha zor oynar hale geldim
r9 390 1080p için oldukça yeterli hiç bi sıkıntı çıkarmaz ama ben sapphire öneririm asus un amd kartlarda pek iyi ünü yok yani Airfact sorunundan
ısınma sorunlarına kadar ekranda çizgilerin belirmesi gibi sorunlar çıkabiliyor sapphire sadece amd kart ürettiği için amd kartlarda sapphire öneriyorum

amd kartlarda
1-sapphire
2-msi
3-asus
diyorum

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
amd kartlarda
1-sapphire
2-msi
3-asus
diyorum
Hocam ben araştırıyorum sürekli amd kartları. Şu ana kadar asus diyen bir tık daha iyi sizde böyle dediniz aklım karıştı yine. Msi de çok övüldü . sonuçta 1500liralık kartlar bunlar kötü birşey almak istemiyorum. Ben gta5 oynarım bol bol birde 3 4 sene bana donanım değiştirme derdi çıkarmasın böyle bir pc için uğraş veriyorum değilse ps4 alacaktım. Sizce amd mi uzun ömürlü olur nvidia mi?
Hocam onu arkadaş da dedi ama oyunlarda nasıl olur o yüzden çok temkinliym. Değilse tv en iyisi bence.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
R9 390 yaklasık r9 290X ile aynı neredeyse aynı kart
Asus un nvidia kartlarında pek sorun yok ama çoğu kişi amd kartlarının büyük çoğunluğunda sorun çıkıyor
Ben sapphire daha sonra msi öneriyorum

Ekran kartı Uzun yıllar idare eder fakat işlemci 2 3 yıl sonra ki oyunlarda dar boğaza yol açabilir yani işlendiyi bence en az 4690 gibi bi işlemci ile değiştirmeniz yönünde

Bu kart ultra olmasa da 2k da bile oyun oynatır 780 den bile güçlü

Nvidia kartlar daha gelecek için daha uygun kartlar 9xx serisinde 8k video izlemek için şimdiden H.265 vidoe codeci var
Cuda gibi teknolojiyi de düşündüğümüz de
Eğer fiyat sıkıntı değilse yani amd de 1400 tl kart nvidia karşılığı 2000 falan ama nvidia daha güncel kalıyor ve fiyatları düşmüyor
Gtx760 ilk baslar da r9 280 ile rakipdi suan ki güncellemeler ile farkı açtı

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
R9 390 yaklasık r9 290X ile aynı neredeyse aynı kart
Asus un nvidia kartlarında pek sorun yok ama çoğu kişi amd kartlarının büyük çoğunluğunda sorun çıkıyor
Ben sapphire daha sonra msi öneriyorum

Ekran kartı Uzun yıllar idare eder fakat işlemci 2 3 yıl sonra ki oyunlarda dar boğaza yol açabilir yani işlendiyi bence en az 4690 gibi bi işlemci ile değiştirmeniz yönünde

Bu kart ultra olmasa da 2k da bile oyun oynatır 780 den bile güçlü

Nvidia kartlar daha gelecek için daha uygun kartlar 9xx serisinde 8k video izlemek için şimdiden H.265 vidoe codeci var
Cuda gibi teknolojiyi de düşündüğümüz de
Eğer fiyat sıkıntı değilse yani amd de 1400 tl kart nvidia karşılığı 2000 falan ama nvidia daha güncel kalıyor ve fiyatları düşmüyor
Gtx760 ilk baslar da r9 280 ile rakipdi suan ki güncellemeler ile farkı açtı
Anladım işlemci ilerde soru olabilir bakacağım dediğinz işlemci ye. hocam 2bin liralık ekran kartı alacak durumda değilim malesef ne kadar iyi de olsa. 1500 en fazla. Bir ekran kartı ps4 parasına denk geliyor zaten. Dolar bizi bitirdi. Aklımda ki 3 bin liralık bir sistem di o yüzden o parçaları almayı düşünmüştüm

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Anladım işlemci ilerde soru olabilir bakacağım dediğinz işlemci ye. hocam 2bin liralık ekran kartı alacak durumda değilim malesef ne kadar iyi de olsa. 1500 en fazla. Bir ekran kartı ps4 parasına denk geliyor zaten. Dolar bizi bitirdi. Aklımda ki 3 bin liralık bir sistem di o yüzden o parçaları almayı düşünmüştüm
yanlış anladınız yani aradaki fark diyorum birisi teknoloji sunuyor diğeri isse aynı paraya daha fazla fps veriyor yani 1500 t alınan bi amd bi nvidia karttan genel de amd daha yüksek fps veriyor ama yıl geçtikçe nvidia güçleniyor

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
yanlış anladınız yani aradaki fark diyorum birisi teknoloji sunuyor diğeri isse aynı paraya daha fazla fps veriyor yani 1500 t alınan bi amd bi nvidia karttan genel de amd daha yüksek fps veriyor ama yıl geçtikçe nvidia güçleniyor
Şimdi anladım. Yorumlarıniz için çok teşekkür ederim cidden çok yardımcı oldunuz:)

tayfn1907

tayfn1907

Üye
İyi bir monitör almak daha mantıklı özellikle oyun için ise 144hz monitörlere bak bütçen uygun ise.

• Beğen
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Bence renk ve parlaklık değerlerine göre almanız yönünden
144hz için her oyunda en az 144 fps almanız lazım eğer alamazsanız yırtılma oluşur

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Hocam peki ps4 için kaç hz olmalı tv?
60 hz olması daha faydalı olur bazı oyunlar (nadir de olsa) 60fps çalışabiliyorlar
ama televiyonları 400hz 800hz yazılarına aldanmayın o başka bi şey panel yenileme hızları o yazanlar değil

• Beğen

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
60 hz olması daha faydalı olur bazı oyunlar (nadir de olsa) 60fps çalışabiliyorlar
ama televiyonları 400hz 800hz yazılarına aldanmayın o başka bi şey panel yenileme hızları o yazanlar değil
Hocam genelinde dediğiniz gibi yüksek rakamlar yazıyor. Bu 60i neye bakıp alacağım hangi özellige?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Tv'nin tepki süresi düşük olacağı için tavsiye etmem. Yüksek görünsede inputlag süresi oluyor yani bir monitör performansını alamazsın. Fps oyunlarında, online oyunlarda sorun yaşarsın. Örneğin cs oynuyorsun adam seni görüyor ateş ediyor vuruyor sende onu görüp sıktığını zannediyorsun ama ekran geç geldiği için öldürüyor ve sen ateş etmene rağmen ölmediğini düşünebiliyorsun. Sonra y'ye basıp adama hack diye küfür ediyorsun :D O yüzden monitör al ya da monitör tv'ler var lg'de ve samsungda vardı. Ben samsung aldım 24 inç gayet memnunum. Hemde ips ekran fhd. Renkler falan çok iyi tepki süresi de iyi. Ama normal tv'de dediğim sorun yaşarsın. Pes fifa gibi oyunlarda sıkıntı olmaz ama online oyunlarda sorun olur.

• Beğen

Karavelaa

Üye
Ben HDMI ile notebook'u bağlıyorumda görüntü kalitesi hem çok kötü hemde tepki süresi çok yacaş neden olabilir acaba ? :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Takipçi Satın Al

Üst Alt