Monitör yerine led tv

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Ben HDMI ile notebook'u bağlıyorumda görüntü kalitesi hem çok kötü hemde tepki süresi çok yacaş neden olabilir acaba ? :hmmm
kablodan olabilir. Hdmi 1.4 olsun en az. Onun dışında bir de tv'ye mi bağlıyorsun ?

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
ekranın tv veya monitör olması pek fark etmez eğer monitör alacaksan da full hd monitör alacaksın tv alacaksan da full hd yani bir fark olmayacak

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ekranın tv veya monitör olması pek fark etmez eğer monitör alacaksan da fu ll hd monitör alacaksın tv alacaksan da fu ll hd yani bir fark olmayacak
farkeder. Farketmese tv ve monitör fiyatları bir olmazdı. 24 inç tvler daha ucuz hatta monitörlerden.
Aynen 42" TV ye bağlıyorum.Kablo altın uclu. KabloTV'nin cihazının kablosu yani. :hmmm
Ekranda peki kenarlarda eksilme var mı ? Tam ekran görebiliyor musun tvde ?

• Beğen
Tepkiler: Karavelaa

Karavelaa

Üye
farkeder. Farketmese tv ve monitör fiyatları bir olmazdı. 24 inç tvler daha ucuz hatta monitörlerden.

Ekranda peki kenarlarda eksilme var mı ? Tam ekran görebiliyor musun tvde ?
Hayır. Tam çözünürlük olmuyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Hayır. Tam çözünürlük olmuyor zaten.
Tamam tv de ayarı oluyor onun hafif kenarlardan yiyebiliyor. Ama tvye göre değişiyor o. Kumandadan olacak bende de olmuştu. Ablamın tv'de oldu. İkiside samsung olmasına rağmen menü farklıydı ama. Senin marka ne ?

• Beğen

Karavelaa

Üye
Tamam tv de ayarı oluyor onun hafif kenarlardan yiyebiliyor. Ama tvye göre değişiyor o. Kumandadan olacak bende de olmuştu. Ablamın tv'de oldu. İkiside samsung olmasına rağmen menü farklıydı ama. Senin marka ne ?
LG.

Karavelaa

Üye
kumandadan ayarları kurcala ekrana sığdır gibi bir şey oluyor. Ayarlarda bir zamazingosu var tam hatırlayamadım kurcuklamak lazım.
Bakayım hemen. Teşekkürler.
kumandadan ayarları kurcala ekrana sığdır gibi bir şey oluyor. Ayarlarda bir zamazingosu var tam hatırlayamadım kurcuklamak lazım.
Görüntü sığdı da kalite güzel değil. Kablodan dolayı olabilir mi ?

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bakayım hemen. Teşekkürler.

Görüntü sığdı da kalite güzel değil. Kablodan dolayı olabilir mi ?
olabilir. Başka giriş varsa dene olmazsa bazen tvlerin monitörlerin driverleri oluyor. Ben Windows 10 yükledikten sonra ekranda kararma olmaya başladı ekran kartını güncelledim düzelmedi. Tvnin driveri vardı yükledim düzeldi. Ürünün destek sayfasına bak belki sürücüyle alakalı olabilir.

• Beğen
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
HDMI standartları ve onlara özel kabloları var her hdmi portu ve kablosu benzer çözünürlüğü sunmayabilir. Şuan ki en güncel hdmi standartı 2.0 4k 60hz görüntüye bile imkan veriyor

Ekranın sığmama sorunu laptopun çözünürlüğü ile tv nin çözünürlüğü aynı ayarlamalısınız
Yani tv yi taktıktan sonra ekran çözünürlüğü ayarına girip örn TVniz 1080p ise 1920x1080e almalısınız tv den de oranı (1080p için) 16x9 oranını seçerseniz ekrana tam sığar

• Beğen
Tepkiler: Karavelaa ve Mad EagLe

burak1011

Üye
    Konu Sahibi
Tv'nin tepki süresi düşük olacağı için tavsiye etmem. Yüksek görünsede inputlag süresi oluyor yani bir monitör performansını alamazsın. Fps oyunlarında, online oyunlarda sorun yaşarsın. Örneğin cs oynuyorsun adam seni görüyor ateş ediyor vuruyor sende onu görüp sıktığını zannediyorsun ama ekran geç geldiği için öldürüyor ve sen ateş etmene rağmen ölmediğini düşünebiliyorsun. Sonra y'ye basıp adama hack diye küfür ediyorsun :D O yüzden monitör al ya da monitör tv'ler var lg'de ve samsungda vardı. Ben samsung aldım 24 inç gayet memnunum. Hemde ips ekran fhd. Renkler falan çok iyi tepki süresi de iyi. Ama normal tv'de dediğim sorun yaşarsın. Pes fifa gibi oyunlarda sıkıntı olmaz ama online oyunlarda sorun olur.
Hocam peki ps4 de sorun olur mu. Monitör tv olayı iyims bakayım ona.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
eğer tv nin oyun modu yoksa olur
çoğu tvde gelen görüntüyü saf haliyle değil görüntüyü sanki belgeselmiş gibi gösteren bi filtreden geçiri bu görüntüyü güzelleştirir ama hem görüntüyü hem de sesi gecikme yol açar. siz canlı yayn izlediğinizde 5-6 sn gecikme olmasının 1 sn bu olaydandır
bazı tvlerde oyun modu vardır bu geçikmeyi minimuma indirse de yine standart bi monitöre göre 2-3 kat daha geçikmelidir eğer multiplayer bi oyun oynuyorsanız o adam ben onu görmeden nasıl vurdu diye düşünüp durursunuz
ps4 %90 nı tv den oynadığı için multi de bile herkeste bu geçikme olduğu için daha adil olur

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Zorlamaz Kesinlikle Aynı Hatta Daha İyi Vestelin Var Güzel Fiyatta Uygun Bu Yan Ürünü Vestelin Ama 3 Yıl Garantisi Var Ayriyetten 3D side Var Al İstediğin Gibi 3D Oyun Film İzle Oyna Derimh ttp://
Vestellerde Oyun Modu Var Axen İ Bilmiyorum Ama Vardır Bence

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Jelly Beanci

Karavelaa

Üye
olabilir. Başka giriş varsa dene olmazsa bazen tvlerin monitörlerin driverleri oluyor. Ben Windows 10 yükledikten sonra ekranda kararma olmaya başladı ekran kartını güncelledim düzelmedi. Tvnin driveri vardı yükledim düzeldi. Ürünün destek sayfasına bak belki sürücüyle alakalı olabilir.
HDMI standartları ve onlara özel kabloları var her hdmi portu ve kablosu benzer çözünürlüğü sunmayabilir. Şuan ki en güncel hdmi standartı 2.0 4k 60hz görüntüye bile imkan veriyor

Ekranın sığmama sorunu laptopun çözünürlüğü ile tv nin çözünürlüğü aynı ayarlamalısınız
Yani tv yi taktıktan sonra ekran çözünürlüğü ayarına girip örn TVniz 1080p ise 1920x1080e almalısınız tv den de oranı (1080p için) 16x9 oranını seçerseniz ekrana tam sığar
Teşekkürler. Ekran sığma sorununu @Mad EagLe sayesinde çözdüm. Bu aralar HDMI kablo alacağım zaten. :tebessüm:

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Teşekkürler. Ekran sığma sorununu @Mad EagLe sayesinde çözdüm. Bu aralar HDMI kablo alacağım zaten. :tebessüm:
almışken 2 al ama yeni çıktı zor bulursun. Olmadı 1.4. Bende 1.4 var memnunum:)

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
almışken 2 al ama yeni çıktı zor bulursun. Olmadı 1.4. Bende 1.4 var memnunum:)
4K değilse 1.4 ile 2.0 arasındaki farkı anlamazsınız
1.4 Max 4k 30hz
2.0 max 4k 60hz (yani 4k da 60hz için)

Takipçi Satın Al

Üst Alt