4k

Sponsorlu Bağlantılar

xxxalperxxx

Üye
Arkadaslar 4k oynatmak ayri birsey 4k izlemek ayri birsey.iphone 6 4k cekemiyor fakat oynatabiliyor.Telefon 4k oynatir fakat telefonun destekledigi cozunurluk neyse ona gore resim kalitesi alirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Death Punch

PriZm

PriZm

Üye
Tam olarak değil. İnsanlar ekran çözünürlüğü neyse ondan daha yüksek çözünürlüklü video oynatılınca daha kaliteli göstermeyeceğini zanneder. Halbuki yanlış bir düşünce.

4k videodaki bitrate her türlü bir 1080P videodan daha yüksek olacağından ekran 1080P olsa bile 4k video çok daha kaliteli görünecektir.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Ben izledim Nexus 5'de 4K video örneği. Gayet kaliteli ve akıcıydı. Aynısı G2'de de geçerli olur ama işin bir de kaç mb yer tuttuğu boyutu var. Oynatır ama aslında kullanacağın bir özellik değil bu.
İlk sayfaya bak. Bilmediğiniz konuda niye yorum yapıyorsunuz? Hayatın her alanında böyle. Bütün memleket bilmediği konuda konuşuyor. Lafımı saldırgan ya da hakaret olarka almayın da tavsiye olarak alın, lütfen.

pantelli

Üye
    Konu Sahibi
Bende anlamıyorum arkadaş sırf yorum atmak için yazıyolar

Shay-Patrick-Cormac

Shay-Patrick-Cormac

Üye
Sanane arkadaşım bişey bilmeyip boş boş yorum atıp durma
Haklisin
Ben izledim Nexus 5'de 4K video örneği. Gayet kaliteli ve akıcıydı. Aynısı G2'de de geçerli olur ama işin bir de kaç mb yer tuttuğu boyutu var. Oynatır ama aslında kullanacağın bir özellik değil bu.
İlk sayfaya bak. Bilmediğiniz konuda niye yorum yapıyorsunuz? Hayatın her alanında böyle. Bütün memleket bilmediği konuda konuşuyor. Lafımı saldırgan ya da hakaret olarka almayın da tavsiye olarak alın, lütfen.
Sen bildigin icin konusuyorsun
Bende anlamıyorum arkadaş sırf yorum atmak için yazıyolar
Birdaha soylede izin alalim senden

Shay-Patrick-Cormac

Shay-Patrick-Cormac

Üye
Sende tam oylesin işte

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Hem cekebilir hemde oynata bilir

Cloudy rom kullanıyorum 50.000 bit rate ile 4k video kayıt yapabilip oynatabiliyor fakat ekran FHD olduğu için zoom yapılmadıkça farkı anlamıyorsunuz

pantelli

Üye
    Konu Sahibi
Yani 1080p ile aynı kalitedemi oynatılıyor

PriZm

PriZm

Üye
İsteyen internette araştırabilir yada kendisi deneyip görebilir. Fark ortada.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Arada 4kat daha antialiassing farkı var yani köşe ve kanarlar gözle görünür derecede daha güzel gözüküyor fakat

Saniye başına en az 5 mb dosya boyutu az değil
1080P 2.1 mp çözünürlükte 30 yada 60 kare ile video anlamına geliyor

2160P ise yaklaşık 8mp
Yani. O kadar fark var
Siz sanki telefonunuzundaki 13 , 16 ,21 mp yi ekranınızdan görmüyorsuz ozaman neden 8 değilde 13 16 olsun diyorsunuz

Luck Star

Luck Star

Üye
Full HD ekranda 4k video izleyince fark olacağını mı sanıyorsun? :D 4k video çekiyor ve oynatıyor eğer sorun buysa sorun yok.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
fu ll HD ekranda 4k video izleyince fark olacağını mı sanıyorsun? :D 4k video çekiyor ve oynatıyor eğer sorun buysa sorun yok.
baya bi fark eder aslında
fark full hd ekrandan izlenen 8mp fotoğraf ile 2.1 mp foto arasındaki fark kadar fark var isterseniz ard arda iki foto çekin birisi 2.1mp ile diğeri 8mp ile sonra ise aynı ekrandan zoom yapmadan bakın ne kadar fark ettiğini siz de anlayacaksınız

-------

yanlız g2 sadece 30 fps 4k video oynatabiliyor eğer 60fps ise oynatamaz aynı şekilde max 30 fps çekim yapabiliyor

PriZm

PriZm

Üye
Kendi gözleri ile görmek isteyen 1080P ve 4K olan videoları indirsin ve sırayla açsın. Fark bariz görünecektir.

Luck Star

Luck Star

Üye
baya bi fark eder aslında
fark fu ll hd ekrandan izlenen 8mp fotoğraf ile 2.1 mp foto arasındaki fark kadar fark var isterseniz ard arda iki foto çekin birisi 2.1mp ile diğeri 8mp ile sonra ise aynı ekrandan zoom yapmadan bakın ne kadar fark ettiğini siz de anlayacaksınız

-------

yanlız g2 sadece 30 fps 4k video oynatabiliyor eğer 60fps ise oynatamaz aynı şekilde max 30 fps çekim yapabiliyor
Ama oynatıyor sonuçta ben fps den bahsetmedim ;) 1080p ekranda 1080p izlersen her pixele 1 pixel bilgi geleceği için alabileceğin Maximum kaliteyi alırsın. bundan fazlası sadece göz yanılmasıdir. ama youtube ile kıyaslamayın orda çözünürlük düşürünce kalite tamamen bozuluyor videoyu baştan işliyor. görüntü daha sıkı olursa ayrıntılar yok olur ancak 4k ekranda tamamen görebilirsin.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Ama oynatıyor sonuçta ben fps den bahsetmedim ;) 1080p ekranda 1080p izlersen her pixele 1 pixel bilgi geleceği için alabileceğin Maximum kaliteyi alırsın. bundan fazlası sadece göz yanılmasıdir. ama youtube ile kıyaslamayın orda çözünürlük düşürünce kalite tamamen bozuluyor videoyu baştan işliyor. görüntü daha sıkı olursa ayrıntılar yok olur ancak 4k ekranda tamamen görebilirsin.
G2 de ayrı ayrı hem 4k hemde 1080p video çekip izledim farkı gördüm

Ay başı adil kullanım kotasının hız limiti kalkınca youtube a yüklerim

Takipçi Satın Al

Üst Alt