Haber Microsoft Lumia 640 ve Lumia 640 XL (Satışta)

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Yok ağa bu Microsoftun kafasına meteor düşmeden akıllanmayacaklar.
Kaç ay önce duyurdun tamam , ucuz Telefon dediniz tamam, haziran ayında gelecek dediniz ona da tamam, Amma bu kadar bekleyen varken halen teknoloji marketlerde, telefoncularda bu cihaz yoksa kusura bakmayın ama bunlar övgüyü değil sövgüyü hak ediyor.
Yapacağınız işin içine tüküreyim.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Tamamen haklısınız, ne diyeyim... İnsan kolay kolay yergiye evet diyemiyor ama bunlar hakettiler.
Hele bir de L 920, L 820 gibi reklamları dönseydi, müthiş olurdu.

sahanemir

sahanemir

Üye
Doğubanka bugün de gittim yok arkadaş yok ikinci el 920,925 gördüm fiyat sormadım 1320, 2 adet sıfır gördüm XL.

Krnl386

Krnl386

Üye
Bu modeller hala mağazalarda yok, Adana' da sormadığım mağaza kalmadı diyebilirim arkadaşlar. Bu modeli kesin alacağım ama şu glance ekranı tam olarak nasıl kırpılmış ..?

Aybars1979

Aybars1979

Üye
Bu modeller hala mağazalarda yok, Adana' da sormadığım mağaza kalmadı diyebilirim arkadaşlar. Bu modeli kesin alacağım ama şu glance ekranı tam olarak nasıl kırpılmış ..?
tam olarak aşağıdaki örnekteki gibi.

• Beğen
Tepkiler: Krnl386
Krnl386

Krnl386

Üye
Çok önemli bir detay değil ama kafa gidiyor işte neden eksik diye

sahanemir

sahanemir

Üye
Gene var dua et yani ben ne yapayım L930 hiç yok..en son bilinen cihaz amiral gemisi diye ama yok işte .bu politikayı anlamış değilim.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
millet led bildirimi diye kırılıyor. glance screen led bildiriminin çağ atlamış hali desek yeridir. ayrıca aradaki farklar baya bir önemli biri nde detaylı bilgilendirme var ayrıca app data görüntüleyebiliyor bu şuan için hava durumu uygulaması olsada ileride yeniliklere açık bir özellik. muhtemelen 640xl de aşağıdaki özellikte yapılamıyordur. ayrıca bildiğim kadarı ile glnace screen de yazı rengide seçilebiliyor şuan 640xl de bundan da şüpheliyim.

• Beğen
Krnl386

Krnl386

Üye
@Aybars1979 aslından evet bir bakıma ama, fiyat iyi, özellik iyi. 1320 düşünüyordum fakat o dönemlerde alamadım. Şimdi sıfırını bulamıyorum. 640 XL' ı görünce işte budur dedim. Küçük bir kırpılmış özelliği olmasına rağmen sence yine de değmez mi ..? :)

Yazı rengini değiştirebilme özelliği tahminimce vardır diye düşünüyorum, eğer o da yoksa o zaman şüpheli ..

Aybars1979

Aybars1979

Üye
@Aybars1979 aslından evet bir bakıma ama, fiyat iyi, özellik iyi. 1320 düşünüyordum fakat o dönemlerde alamadım. Şimdi sıfırını bulamıyorum. 640 XL' ı görünce işte budur dedim. Küçük bir kırpılmış özelliği olmasına rağmen sence yine de değmez mi ..? :)

benim zaten bu teli almak için en büyük nedenim glance screen onun için bence hiçte küçük bir kırpılmış özellik değil. kırpıntıdan dolayı şuan almak için bir nedenimde yok. beklerim elimdeki l 520 beni daha götürür. sizin ne kullandığınızı bilemiyorum görünen 6300 sa sizin için uygunbir seçenek olacaktır ama şuan benim almamı gerektiren aciliyet yok yani. ama glance tam olsaydı alırdım baya baya bekledim teli.

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Lumia 640 XL lerde en çok hoşuma gitmeyen 8 GB dahili Bellek olması.
Harici bellek ekleme bu dezavantaj durumu avantaja çevirse de performans ve hız yönünden sorunlu olabiliyor.
Ayrıca uygulamaları kurduktan sonra da aynı sorun çıkabiliyor, yok taşımaydı, yok sıfırlama da sorun çıkarmaydı da ayrı bir sorun.
En hoşuma gidenler ise
  • Glance özelliği
  • Ekranının 6 değil de 5.7 inc olması
  • Microsoft'a ait bir üretim olması
  • En son üretilen cihaz olması
  • Ön ve arkayüz kamera özelliklerinin iyi olması.
  • Fiyatının artan dolar kuruna rağmen makul olması.

• Beğen
Aybars1979

Aybars1979

Üye
Lumia 640 XL lerde en çok hoşuma gitmeyen 8 GB dahili Bellek olması.
Harici bellek ekleme bu dezavantaj durumu avantaja çevirse de performans ve hız yönünden sorunlu olabiliyor.
Ayrıca uygulamaları kurduktan sonra da aynı sorun çıkabiliyor, yok taşımaydı, yok sıfırlama da sorun çıkarmaydı da ayrı bir sorun.
En hoşuma gidenler ise
  • Glance özelliği
  • Ekranının 6 değil de 5.7 inc olması
  • Microsoft'a ait bir üretim olması
  • En son üretilen cihaz olması
  • Ön ve arkayüz kamera özelliklerinin iyi olması.
  • Fiyatının artan dolar kuruna rağmen makul olması.
glance özelliği ben yok sayıyorum şuan için tüm eski cihazların aksine kayda değer bir kısıtlı durum var özellikte. yine fiyat olayıda dolar kuruna rağmen bence iyi durumda olduğuda şüpheli. şuan snap 800 lü lg g2 1100tl olduğunu düşünürseniz fiyat/donanım olarak bence sınıfta kalır. (bunda cihazın çok geç gelmesinin sonucu aslında) ama diğer düşüncelerinize katılıyorum hatta 8gb dahili bellek şu aşamada yeterli görünüyor tabi bu androidde olduğu gibi ileride sdcard için uygulama/oyun kurulumunda sınırlama getirilirse o zaman durum tersine dönecektir. sdcard a uygulama kayıt edilemesi tamamen güvenlikle alakalı bir durum diye biliyorum ms de güvenlik konusunda google dan daha geri değildir. mutlaka oda şuan için olmasada ilerisi için benzer bir uygulamaya gidecektir diye düşünüyorum.

sahanemir

sahanemir

Üye
1320 500 ile 650 tl arasında bulunabiliyor aslına bakarsanız gayet de yeterli sistemi var yani.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
1320 500 ile 650 tl arasında bulunabiliyor aslına bakarsanız gayet de yeterli sistemi var yani.
ben 1320 yi almak için zamanında bimeks e gittim o zamanlar çıkış fiyatlarındaydı. teli elime aldım bir kaç dk tuttum karıştırdım geri bıraktım almadan çıktım. o zaman o teli almamamın tek sebebi bana son derece itici gelen görüntüsü olmuştu 640xl böyle değil oldukça başarılı bir şekli şemali var. ha daha elimde incelemedim ama en azından resimlerde videolarda öyle görünüyor. 1320 şuan içinse hiç alınası bir cihaz değil birkere 640xl ,ile işlemcisi aynı gibi görünüyor ama aynı değil. 640xl in işlemcisi dlna desteği var 1320 de ise yok. biz genelde kaç gb hafıza kaç gb ram bakıyoruz ama kenarda kalmış görünen çok işlevsel özellikleri atlıyoruz. (1320 de belkide dlna özelliği vardır benim baktığım kaynaklarda yok görünüyor.)

sahanemir

sahanemir

Üye
Dlna benim de vazgeçilmezim.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
ben 1320 yi almak için zamanında bimeks e gittim o zamanlar çıkış fiyatlarındaydı. teli elime aldım bir kaç dk tuttum karıştırdım geri bıraktım almadan çıktım. o zaman o teli almamamın tek sebebi bana son derece itici gelen görüntüsü olmuştu 640xl böyle değil oldukça başarılı bir şekli şemali var. ha daha elimde incelemedim ama en azından resimlerde videolarda öyle görünüyor. 1320 şuan içinse hiç alınası bir cihaz değil birkere 640xl ,ile işlemcisi aynı gibi görünüyor ama aynı değil. 640xl in işlemcisi dlna desteği var 1320 de ise yok. biz genelde kaç gb hafıza kaç gb ram bakıyoruz ama kenarda kalmış görünen çok işlevsel özellikleri atlıyoruz. (1320 de belkide dlna özelliği vardır benim baktığım kaynaklarda yok görünüyor.)
DLNA her Lumiada var bildiğim kadarıyla. En azından 820'de var. Miracast ise 1320'de yok. 630, 640, 640 XL, 735, 830, 930 ve 1520'de var.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yapmayın gençler Lumia 640 XL ile Lumia 1320 kıyaslanamaz. Her şeyden önce yeni nesil Krait çekirdekleri çok daha az batarya kullanıyor ve daha performanslı. Ayrıca kamera yönünden ki çok önemli bir özellik aralarında deryalar var.

Aybars1979

Aybars1979

Üye
DLNA her Lumiada var bildiğim kadarıyla. En azından 820'de var. Miracast ise 1320'de yok. 630, 640, 640 XL, 735, 830, 930 ve 1520'de var.
820 deki bağlantıdan kastınız nedir açabilirmisiniz biraz mesela telden pcnin içine girip müzikleri dinleyebilirmisiniz yada videoları seyredebilirmisiniz,resimlere dosyalara bakabilirmisiniz vb. dlna bağlantısınız 1520 nin dahi desteklediğinden şüpheliyim en azından ms in sitesinde özelliklerde görünmüyor.

""DLNA, “Digital Living Network Alliance (Dijital Anlık Ağ Birliği)”ın kısaltmasıdır. Kabaca tanımlarsak DLNA, daha çok kablosuz ağa bağlanabilen farklı cihazlar arasında kolayca veri akışı sağlayan bir iletişim standardıdır. Şimdi DLNA nasıl çalışıyor ona değinelim biraz da. Yukarıda saydığım DLNA özellikli ürünlerden herhangi ikisi ağa bağlandığı zaman, bu iki cihaz arasında marka/model gözetmeksizin veri akışı sağlanabiliyor. Örneğin NAS depolama çözümünüz içerisindeki bir video, akıllı televizyonunuzdan izlenebiliyor. Ya da akıllı telefonunuzdaki müziğe, yine akıllı televizyonunuzdan ulaşabiliyorsunuz. Oldukça pratik ve engelleri ortadan kaldırması bir yana, her cihazda karşımıza çıkacak kadar yaygın olması da DLNA’in bir diğer artısıdır.Yine de gözleriniz, bu cihazların herhangi biri arasında seçim yaparken “DLNA Sertifikalı” ibaresini arasın. Bir gün mutlaka işiniz düşecektir zira.""

Üst Alt