Püf Noktası Xperia Z2 Bilgisayarsız CyanogenMod 12.1 Kurma Rehberi

Sponsorlu Bağlantılar

Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
Xperia Z2 Bilgisayarsız CyanogenMod 12.1 Kurma Rehberi
*** Bu konuda anlatılan bütün işlemler tarafımca D6503 cihaz üzerinde denenmiştir, tüm işlemler bilgisayar kullanmaksızın yapılır ve anlatım tamamen bana aittir.
** İşlemler sırasında oluşabilecek her türlü sorundan ne ben, ne de maxicep.com sorumlu değildir, bütün sorumluluk size aittir.
* İşlemler sırasında telefon hafızasındaki dosyalarınızın silinebilme durumu olduğundan dosyalarınızı yedek alın, hafıza kartındaki dosyalar silinmez.

Peki iyi güzel de bu işlemler sırasında neler yapacağız?

1. Adım > Cihazımıza root yetkisi ve recovery kazandıracağız.
2. Adım > Daha sonra bu geçici recovery ile T.W.R.P 2.8.6.0 Recovery'i flashlayacağız.
3. Adım > Son olarak Rashr Flash Tool ile Cyanogenmodboot.img dosyasını cihazımıza flashlayarak cyanogenmod recovery'si kuracak ve Cyanogenmod5.1.1.zip , gapps.zip dosyalarımızı da flashlayarak cyanogenmod'a merhaba diyeceğiz. :tebessüm:

1. ve 2. Adımda Bootloader kilidinin açık olması gerekmiyor fakat diğer adımlarda bootloader kilidinizin tamamen açık olduğundan emin olun.

NOT: Rom flashlama işlemlerine başlamadan önce mutlaka bootloader kilidiniz açık olmalı !

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.


(Peki neden geçici recovery ve root yetkimiz varken direkt olarak rashr ile cyanogenmod recovery kurmadık? Çünkü kalıcı bir recovery olmadan üzerine yeni bir recovery kurmaya çalıştığımızda bazı stabilite hataları ortaya çıkabilir sonuçta geçici recovery de T.W.R.P kullanıyor.)

Not: İşlemler sırasında olabilecek en küçük sorunda, Sony yazısında kalma falan vs. hemen flash tool aracılığıyla orjinal Lollipop yazılımına geri dönebilirsiniz bu sayede yüklediğiniz recovery ve root yetkisi silinir fakat bootloader kilidininiz yeniden kilitlenmez.

Lafı daha fazla uzatmadan konuya geçelim.<<

İşlemlere Hazırlık Adımı >>

İşlemlere başlamadan önce bataryanızın %70+ dolu olduğundan emin olun.
Verilen linkteki arşiv dosyasını Z2'mize indirip hafıza kartındaki belirlediğimiz bir klasöre arşivden çıkartarak atalım bu işlemleri telefon üzerinden yapmak için X-plore gibi arşiv dosyalarını çıkartabilecek bir dosya yöneticisi kullanın ya da bilgisayar ile de yapabilirsiniz. Verdiğim arşiv dosyasının içinden çıkan 'Cyanogenmod Kurma Rehberi Maxicep' adlı klasörü hafıza kartımızda belirlediğimiz bir yere attıysak işlem tamamdır. Bu işlemleri başarıyla yaptıktan sonra diğer işlemlere geçebiliriz.

İndirme Linkleri Konunun En altında olacaktır.


1. Adım >>

[ROOT] [XPERIA Z2/Z3] [ANDROİD 5 LOLLİPOP KOLAY ROOT YÖNTEMİ] [yeni] [V2] - MaxiCep

Öncelikle bu linkteki işlemleri sırasıyla yapalım.

2.Adım >>

Anlatılan tüm işlemleri yaptıktan sonra yeniden XZRecovery uygulamasına girerek 'reboot recovery' diyelim ve cihazın kapatılıp recovery modda başlatılmasını bekleyelim.

Recovery menümüz açılınca İnstall bölümüne tıklayıp hafıza kartında belirlediğimiz dizine attığımız 'Cyanogenmod Kurma Rehberi Maxicep' adlı klasörü bulup klasörün içindeki '
XZ-lockeddualrecovery2.8.15-RELEASE.flashable.zip' adlı dosyayı cihazımıza flashlıyoruz. İşlemler tamamlanınca Reboot menüsünden System'i seçiyoruz ve cihazımız açılıyor.

3.Adım >>
Cihazımız açılınca Play Store'a girip arama bölümüne 'Rashr Flash Tool ' yazıyoruz. ( )

Uygulamayı Yükle diyoruz.

Not: Yalnızca Rashr uygulamasını kullanın flashify vb. uygulamaları değil.

Daha sonra indirdiğimiz Rashr adlı uygulmaya girince (root yetkisi isteyecektir uygulamayı yetkilendirin) iki adet pencere açılıyor ilk pencerede Update Available yazıyor 'İptal' seçeneğine dokunun, diğer pencerede de 'Uyar!' yazıyor 'Tehlikenin farkındayım' seçeneğine dokunun. Gelen menüde 'Kernel From Storage' menüsüne girip hafıza kartındaki 'Cyanogenmod Kurma Rehberi Maxicep' adlı klasörü bulup klasörün içindeki 'boot.img' dosyasını seçip 'evet lütfen' seçeneğine dokunun. İşlemler bitince rashr uygulamasının ana sayfasına geri dönüp 'Recovery'yi Başlat' seçeneğine dokunun. Cihaz kapanıp Cyanogen Recovery'de açılacak.



Açılan menüde dokunmatik çalışabilir fakat yine de hata yapmamak için:
Ses tuşları ile hareket edip güç tuşu ile seçim yapacağız.

Ses tuşları ile ile Wipe Cache Partition Seçeneğine gelip güç tuşu ile seçimi onaylayın. İşlemlerin tamamlanmasını bekleyin.

İşlemler tamamlanınca otomatik olarak ilk ana menüye dönecek yine aynı menüden Apply Update seçeneğini güç tuşu ile seçerek açılan ekrandaki yanlış hatırlamıyorsam Sd Card 01 gibi birşey yazan 3. Seçeneğin üzerine gelip güç tuşu ile onaylayın. Onaylayınca hafıza kartınızdaki ana menü açılacak yine ses ve güç tuşlarıyla hafıza kartına çıkarttığımız 'Cyanogenmod Kurma Rehberi Maxicep' klasörü bulun ve klasörün içindeki 'cm-12.1-20150531-INFECTED-sirius.zip' adlı dosyanın üzerine gelerek güç tuşu ile onaylayın install menüsü gelirse install'a basın. İşlemlerin tamamlanmasını bekleyin.

İşlemler tamamlanınca yine ana menüye atacak yeniden Apply Update > Sd Card 01 > Cyanogenmod Kurma Rehberi Maxicep > yoluni takip edin ve klasörün içindeki 'gapps-511-base-20150527-1-signed.zip' adlı dosyanın üzerine gelerek güç tuşu ile onaylayın install menüsü gelirse güç tuşu ile onaylayın ve işlemlerin bitmesini bekleyin.

İşlemler bitince ana menüye atacak 'Reboot System Now' seçeneğine tıklayın ve herşey tamam :tebessüm:

Hoşgeldin Cyanogen, Hoşgeldin Android 5.1 ...



Kendi cihazımdan ekran görüntüleri:

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

İndirme Linkleri:

Google Drive :

S 1: CyanogenMod 12.1 kurdum, yeni bir güncelleme geldiğinde güncellemeyi cihazıma yeniden flashlamak zorunda mıyım?
C 1: Hayır, Cyanogen cihazına destek verdiği ve yeni romlar paylaştığı sürece Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım güncelleme menüsünden aynı stock sony rom'undaki gibi OTA üzerinden güncellemeleri yükleyebilirsin, hiçbir dosya silinmez veri kaybı yaşamazsın.

S 2: Diyelim ki cihazımı servise göndermem gerek, ne yapmalıyım? Cyanogenmod'u ve yaptığımız onca şeyi nasıl kaldırırım? Cihazımı nasıl ilk aldığım haline döndürürüm?

C 2: Aslında herşeyi kaldırmak çok daha basit hatta 10 dakikada halledilebilinecek kadar basit tek yapman gereken rom.ftf dosyasını flashtool ile cihazına yüklemek ve yine flash tool ya da farklı bir uygulama ile cihaz'a relock yapman gerek bu sayede cihazdaki root, custom rom, recovery kalkacak ve bootloader yeniden kilitlenecek. (Bu konu hakkında da soru sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olurum. :tebessüm: )

Cyanogenmod Hakkında Benim Görüşlerim:

Stabilite açısından kullanılabilir gerçekten çok sade ve özelleştirilebilir bir rom fakat eksik yönleri yok değil:

* Öncelikle kamera uygulaması 'stock google kamera' yani hdr çekim dışında hiçbir özelliği yok, slow motion video ya da herhangi bir özellik barındırmıyor. (-1)

* Normal bir cihaz için sorun değil fakat Z2 gibi su geçirmeyen bir cihaz için dokunmatik ekran kildi olmamsı büyük bir eksik cihazı su altında rahatça kullanamıyorsunuz. (-1)


Hata ya da eksik olduğunu düşündüğünüz her şey için p.m atabilir ya da şikayet et butonunu kullanabilirsiniz.

Anlamadığınız, takıldığınız ya da merak ettiğiniz her şey için konu altına mesaj atabilirsiniz.

Not: Bu anlatım tamamen bana aittir kesinlikle hiçbir sitede paylaşmayın gibi birşey demeyeceğim aksine farklı sitelerde de paylaşın ne de olsa bilgi paylaşıldıkça çoğalır yeter ki paylaşımınızın sonunda küçücük de olsa maxicep.com yazsın :tebessüm:
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: milestone ve SonyXperia


zgonacy

Üye
Şöyle bir şey sorayım hocam. Neden cyanogenmod? Yani neden orjinal lollipopu kullanmamalıyız da cyanogenmodu kullanmalıyız? Farkları artıları nelerdir?
 
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
Şöyle bir şey sorayım hocam. Neden cyanogenmod? Yani neden orjinal lollipopu kullanmamalıyız da cyanogenmodu kullanmalıyız? Farkları artıları nelerdir?

Bu aslında sizin nasıl bir cihaz istediğinizle alakalı mesela ben şarjı daha çok gitsin saf temiz bir arayüzü olsun istiyorum bu yüzden cyanogenmod'u tercih ettim boş ram miktarı 2GB civarlarında geziyor şarjı stock lollipop'a göre daha iyi, ses kalitesi gerçekten farkı hissettirecek kadar iyi mesela arladaşımda z3 var aynı şarkıyı (kbps oranları aynı) ikimizde açıyoruz benim cihazdaki ses kulağa daha doygun geliyor ama en başta dediğim gibi size kalmış birşey yani nasıl bir cihaz istediğinizle alakalı cihazım orjinal kalsın sony arayüzü daha güzel sony uygulamalarını seviyorum diyen birisi için cyanogenmod çok itici gelebilir :) herkesin zevki farklıdır tabiki her yönüyle cyanogen çok daha iyi demiyorum mesela X-Reality olsun süper canlı mod olsun cyanogen'de yok aynı resim dosyasını iki cihazda incelerken farkı hissedersiniz veya cyanogende 4K video çekme özelliği bulunmuyor ama isteyen play store'dan snap camera'ayı indirebilir, kameradan bahsetmişken kamera perfirmansında pek bi fark göremiyorum açıkçası fakat şunu söyleyebilirim cyanogende kameranın netleme hızı stock'a göre daha iyi sanki yani bunu hissediyorsunuz yakın meaafeden uzak mesafeye geçerkenki netlemeler oslun gerçekten hızlı tabiki sony'nin kamera uygulamaları gibi farklı özelliklere sahip uygulamalara sahip değil ya da müzik çalar'ı bi walkman değil (ki artık onun da adını değiştirdiler) kısacası cyanogen biraz daha özelleştirilebilir bir sistem sunuyor size neyse lafı uzatmayayım tercih tamamen size kalmış merak ettiğiniz başka birşey olursa yine konu altına yazabilir ya da p.m atabilirsiniz :tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: zgonacy
0MG90

0MG90

Üye
Eline sağlık :tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: Preloader
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Ellerine sağlık dostum. Ben bu işleri pek bilmiyorum ama cm kurmayı z2 me çok istiyorum. Acaba bunu pc şeklini de anlatan bir rehber yapabilir misin? Ellerine sağlık tekrardan
 
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
Ellerine sağlık dostum. Ben bu işleri pek bilmiyorum ama cm kurmayı z2 me çok istiyorum. Acaba bunu pc şeklini de anlatan bir rehber yapabilir misin? Ellerine sağlık tekrardan

Açıkçası fastboot ile falan uğraşmak istemediğimden bilgisayar ile yapmadım fakat isterseniz araştırabilirim bu işleri pek bilmiyorum yazmışsınız cihazı riske atıp brick falan olaylarıyla uğraşmayın bir çok telefoncu bu işleri hemen halledebiliyor gidip konuşsanız çok bir ücret alacaklarını da sanmıyorum yine de internete bir göz atarım bilgisayar versiyonu için :tebessüm:
 
  • Beğen
Tepkiler: SonyXperia
SonyXperia

SonyXperia

Üye
Açıkçası fastboot ile falan uğraşmak istemediğimden bilgisayar ile yapmadım fakat isterseniz araştırabilirim bu işleri pek bilmiyorum yazmışsınız cihazı riske atıp brick falan olaylarıyla uğraşmayın bir çok telefoncu bu işleri hemen halledebiliyor gidip konuşsanız çok bir ücret alacaklarını da sanmıyorum yine de internete bir göz atarım bilgisayar versiyonu için :tebessüm:
İlginize minnettarım teşekkürler :) geçen bir tane telefoncu çok uçuk bir fiyat verince bende biraz bu işlere el atmanın zamanı geldi diye düşündüm 50-60 lira istedi yanlış olmasın. Bir rom için değer mi diyor insan haliyle :D
 
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
İlginize minnettarım teşekkürler :) geçen bir tane telefoncu çok uçuk bir fiyat verince bende biraz bu işlere el atmanın zamanı geldi diye düşündüm 50-60 lira istedi yanlış olmasın. Bir rom için değer mi diyor insan haliyle :D

Evet fiyat konusunda uçmuşlar biraz :)
Herneyse bilgisayar için olan yönteme kısaca göz gezdirme fırsatım oldu fakat dediğim gibi cihazı fastboot moduna alıp windows üzerinden komut yazmayı bilmiyorum bu nedenle kendim nasıl yapılacağanı anlamadığım bir şeyi size nasıl anlatacağım bilemiyorum :) İngilizcem yettiğince anlamaya çalıştım ve ortaya şu sonuç çıktı öncelikle cihazımızın bootloader kilidi açık ve root yetkisi olmalı daha sonra Android SDK tools adlı bir program var sanırım bunu bilgisayarımıza kurmamız gerekiyor ardından cihazin geliştirici seçeneklerinde usb hata ayıklamasını aktifleştirip cihazımızı tamamen kapatıyoruz. Cihaz kapalıyken ses açma tuşuna basılı tutarak cihazı usb ile bilgisayara bağlıyoruz. Yani cihaz fastboot modunda bağlanmış oluyor. Ardından Başlat > Çalıştır > Bölümüne cmd yazarak terminal'i açıyoruz ardından terminal'e sırasıyla

fastboot flash boot
boot.img fastboot reboot

yazıyoruz. Burdaki boot.img dosyası benim verdiğim indirme linkinde mevcut, siz bu işlemleri yapmadan önce benim verdiğim boot.img dosyasını windows/c:/android sdk/platform tools dizinine atmanız gerekiyor.

Bu işlemleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra yine verdiğim linkte mevcut olan cyanogenmod.zip ve gapps.zip'i cihazın hafıza kartında belirlediğimiz bir dizinine atıp cihazın bilgisayar ile olan bağlantısını kesiyoruz.

Ardından güç tuşuna basıp cihazı açıyoruz. Sony yazısı geldiğinde ard arda ses kısma tuşuna basarak cyanogen recovery'e giriyoruz, wipe cache partition yapıp ardından apply update kısmından cihazımızın hafıza kartında belirlediğimiz bir dizinine attığımız dosyaları önce cyanogenmod.zip sonra gapps.zip sırasıyla flashlayarak işlemleri tamamlıyoruz. Son olarak reboot system now seçeneğine tıklıyoruz ve cihazımız cyanogenmod'lu olarak açılıyor. Bakın bu tam bir rehber değil çünkü bu yöntemi kendim denemedim ve yanlış çevirmiş ya da eksiklik yapmış olabilirim bu yüzden bu yöntemi uygulamdan önce yeniden düşünmenizi tavsiye ediyorum :) elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Bu da çevirdiğim sayfanın linki:

Yine de benim kendi denediğim yöntemi kullanmanızı öneriyorum fakat seçim size kalmış dediğim gibi az önceki sadece isteğiniz üzerine yaptığım bir araştırma ve yeterince açıklayıcı değil kendim denemediğim için kesin sonucunu bilmiyorum :tebessüm: umarım yardımcı olabilmişimdir.

Verdiğim link:

Android SDK:
 
0ceanS13

0ceanS13

Üye
Çok teşekkürler sayende herşeyi yapabiliyorum. Allah razı olsun
 
Invoke

Invoke

Üye
İlginize minnettarım teşekkürler :) geçen bir tane telefoncu çok uçuk bir fiyat verince bende biraz bu işlere el atmanın zamanı geldi diye düşündüm 50-60 lira istedi yanlış olmasın. Bir rom için değer mi diyor insan haliyle :D

Aman sakın. Değmez tabi. 10 dakikalık iş bile değil. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: SonyXperia
milestone

milestone

Üye
Hocam naptıysam Boot.img yükleyemiyorum,o dediğiniz programı indiriyorum google playden restart dediğimde yeniden başlatılıyor ve siyah ekranda kalıyor.
 
Invoke

Invoke

Üye
@milestone
boot.img telefondan yükleyeceksiniz flashify iş görür ya da arkadaşın yazdığı uygulama ama bunlar root gerektirir.

ya da pc den şöyle yapın:

telefonu fastbootta pc ye bağlayın.
cmd açın.
Kod:
fastboot flash boot boot.img
tabi cihazın fastboot driverları yüklü olmalı.
@Preloader

Sana zahmet ekran görüntülerini bir spoiler içine alsan, böyle in in bitmiyor. :D
 
milestone

milestone

Üye
@milestone
boot.img telefondan yükleyeceksiniz flashify iş görür ya da arkadaşın yazdığı uygulama ama bunlar root gerektirir.

ya da pc den şöyle yapın:

telefonu fastbootta pc ye bağlayın.
cmd açın.
Kod:
fastboot flash boot boot.img
tabi cihazın fastboot driverları yüklü olmalı.
@Preloader

Sana zahmet ekran görüntülerini bir spoiler içine alsan, böyle in in bitmiyor. :D
Telefonla deniyorum hocam Boot.img yüklüyor akabinde restart atınca siyah ekranda kalıyor. Birde bootloader unlock allowed yazıyor bende. Flash tool ile bootloader kilidini açmaya çalışıyorum, bşr siteye yönlendiriyor,imei girip unlock kodumu alıp flashtoola girdiğimde, phone already rooted diye hata veriyor
 
Invoke

Invoke

Üye
Telefonla deniyorum hocam Boot.img yüklüyor akabinde restart atınca siyah ekranda kalıyor. Birde bootloader unlock allowed yazıyor bende. Flash tool ile bootloader kilidini açmaya çalışıyorum, bşr siteye yönlendiriyor,imei girip unlock kodumu alıp flashtoola girdiğimde, phone already rooted diye hata veriyor

BL nasıl açacağın yazıyor burada, bak neresini eksik yapıyorsun: Flashtool Rehberi | Flashtool Nedir? | Flashtool Kullanımı | Resimli Anlatım | Bootloader |Güncel| - MaxiCep

Siyah ekran derken cihaz açılmıyor mu?
 
milestone

milestone

Üye
Boot.img yükleyip restart attıktan sonra siyah ışık veren bir ekran gibi birşeyde kalıyor, açma kapamaya basınca titriyor ama değişen birşey yok, dediğin linki inceledim, eksik yaptığım birşey yok
 
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
Boot.img yükleyip restart attıktan sonra siyah ışık veren bir ekran gibi birşeyde kalıyor, açma kapamaya basınca titriyor ama değişen birşey yok, dediğin linki inceledim, eksik yaptığım birşey yok

Bootloader Unlock Allowed: Yes yazmamalı
Bootloader Unlocked Yes yazmalı

Cihazınızın bootloader kilidini kaldıramamışsınız bu nedenle recovery yükleyemiyorsunuz. İşlemi dikkatlice yeniden deneyin :)
@milestone
boot.img telefondan yükleyeceksiniz flashify iş görür ya da arkadaşın yazdığı uygulama ama bunlar root gerektirir.

ya da pc den şöyle yapın:

telefonu fastbootta pc ye bağlayın.
cmd açın.
Kod:
fastboot flash boot boot.img
tabi cihazın fastboot driverları yüklü olmalı.
@Preloader

Sana zahmet ekran görüntülerini bir spoiler içine alsan, böyle in in bitmiyor. :D

İlgileniyorum uyarın için teşekkürler :)
 
milestone

milestone

Üye
Hocam, telefonum rootlu hatta monwalker'in lollipop romunu yükledim. İlk mesajımdan bu yana, sizi allah inandırsın on defadan fazladır yazdıklarınızı harfi harfine uygulamaya çalıştım.
Rashr ile img yüklemeye çalıştığımda; restarttan sonra telefon hep siyah ekranda kaldı. Sadece açma kapama tuşu tepki veriyordu,

Sonra fastboot ile yüklemeye çalıştım aşağıdaki resimdeki gibi hata aldım.

Akabinde ben beceremiyorum diye bukez de flashtool'un son sürümünü indirip kurdum,sürücülerinide kurdum onda da aynı fastboot'ta ki hatayı aldım.

Bu bootloader illetini nasıl düzeltebilirim yardım ederseniz çok sevinirim.



 
Preloader

Preloader

Üye
    Konu Sahibi
Hocam, telefonum rootlu hatta monwalker'in lollipop romunu yükledim. İlk mesajımdan bu yana, sizi allah inandırsın on defadan fazladır yazdıklarınızı harfi harfine uygulamaya çalıştım.
Rashr ile img yüklemeye çalıştığımda; restarttan sonra telefon hep siyah ekranda kaldı. Sadece açma kapama tuşu tepki veriyordu,

Sonra fastboot ile yüklemeye çalıştım aşağıdaki resimdeki gibi hata aldım.

Akabinde ben beceremiyorum diye bukez de flashtool'un son sürümünü indirip kurdum,sürücülerinide kurdum onda da aynı fastboot'ta ki hatayı aldım.

Bu bootloader illetini nasıl düzeltebilirim yardım ederseniz çok sevinirim.




Konunun üstüne spoiler olarak nasıl açılacağını verdim bir de o yöntemi deneyin.
 


Üst Alt