Haber Sony, Xperia Z4'ü Japonya'da Tanıttı! (Sadece Japonya İçin)

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Sony, Xperia Z4'ü Japonya'da Tanıttı! (Sadece Japonya İçin)
Sony merakla beklenen Xperia Z4'ü bugün Japonya'da tanıttı.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Xperia Z4, 6.4mm kalınlığında metal bir kasaya sahip. Ağırlığı ise 144 gram. Cihaz IP5 ve IP8 su ve toz geçirmez sertifikalarına sahip. Bu sayede 5 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su direnci sağlıyor. Z4'te Snapdragon 810 çipset kullanılmış. 3GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip. Ayrıca microSD ile 128GB'a kadar hafızayı arttırabilirsiniz. 5.2inç Full HD ekranla gelen Z4 ayrıca TRILUMINOS ve Live Colour LED teknolojilerini barındırıyor. Ayrıca cihazda Bluetooth 4.1 kullanılıyor.

Z4'ün arka kamerası 20.7 Megapixel, ön kamerası ise 5.1 Megapixel. Kamera Exmor RS sensörüne sahip ve 4K video çekebiliyor. Kamerada "pişirme modu" sayesinde yemek fotoğraflarını daha iyi çekebilirsiniz. Ayrıca kamerası 12800 ISO'ya sahip. Cihaz 2930mAh bataryaya sahip, Android 5 ve siyah, beyaz, bakır, aqua yeşil renkleri ile satışa sunulacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: azattt, Buğra, Portagas ve 1 kişi daha

Murat Alper

Murat Alper

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Şuana kadar çıkan hiçbir Sony cihazı bariz bir şekilde Z2'den üstün değil. Bence Z4'te farklılık olmalıydı. Sadece işlemci ve GPU modifiyeleri yapılmış. Nokia'nın eski stratejileri gibi.

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve B.A.R.O.N
0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım asıl fark Z5'te olacak. Yinede metal kasayı merak ettim.
Yeni kamera özellikleri bize gelirse çok iyi olacak.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
O farklılık Z4'te yapılsaydı çok büyük bir avantaj yakalayacaktı. S6 ve M9'dan çok daha iyi satış yapabilirlerdi. Seneye Samsung'un ve hTc'nin ne yapacağı belli değil. Hâli hazırda yapması gerekiyordu.

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Murat Alper

Murat Alper

Üye
bataryayı çoğaltacakları yerine azaltıyorlar sürekli :)

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Bunun aslında Z3 Neo olması lazımdı. Öyle söylentiler çıkmıştı ama Z4 olarak çıktı.
Hayırlısı, ben Z2'yle yoluma devam.

PriZm

PriZm

Üye
İnovasyon 0.

• Beğen
yeumyang

yeumyang

Moderator
sony nin en sevdiğim modelleri hep compakt modelleri olmuştur rakiplerine göre daha güçlü cihazlar yapıyor ama z4 compakt i duyurmaması demekki compakt modellerde istediği satışı yapamıyor compakt modellerden vazgeçmiş olabilir

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Hayır Compact model 1 yıl arayla tanıtılıyor. Yani seneye Z5 Compact olarak gelir. Ayrıca yeni Z Ultra'da bekleniyor.

Emre

Üye
merakla beklenen z4 bu muydu ? hayal kırıklığı

yeumyang

yeumyang

Moderator
o zaman ben z3 compakt alayım taksit işi kalkti biraz para biriktireyim 2 3 aya alırım inşallah samsung a 3 te çok sık bir cihaz özellikleri düşük ama çok güzel bir cihaz yapmışlar 2 3 ay içinde bu 2 cihazdan birini alacağım bütçeme göre seçim yapacağım

ANIL

ANIL

Admin
Bu modelin Japonya için tanıtıldığı belirtiliyor. Mayıs sonunda ise Global modelin duyurulması bekleniyor.

hikmet366

hikmet366

Üye
Ne kadar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Fiyat belli değil
Bu modelin Japonya için tanıtıldığı belirtiliyor. Mayıs sonunda ise Global modelin duyurulması bekleniyor.
Aynen. Şimdi baktım bu cihaz Japonya'ya özel. Asıl cihaz Mayıs'ta tanıtılacak.
Başlığı da düzenliyorum.
Tanıtım görselleri eklendi.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Asıl cihaz da çok farklı olmaz sanırım. Tek ilgimi çeken ISO değeri oldu.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Tasarım olarak resmen Z2 ile Z3'ü harmanlamışlar. En azından aşağıdaki görsele benzer bir tasarım beklerdim tabi güç düğmesi klasik Xperia stili olarak değiştirilmiş şekilde.

Neyse artık Xperia Z4 de çok güçlü ve tabi gene tasarım olarak güzel bir telefon ama bir Z2 kullanıcısı olarak zerre özenmedim. Kim ne derse desin devrimi Samsung'u yaptı bu sene ki en çok onun ihtiyacı vardı bu değişime. HTC-Sony bu sene kendilerini tekrarlayan modeller çıkardılar.

PriZm

PriZm

Üye
Z2 gibisi gelmeyecek heralde. Bence bu olmamış Z5'i umarım güzel birşey yaparlar.

2 seferdir tekrarlıyorlar zaten onlara göre toplamak ve koymak yetiyor.
Birde şimdi dikkat ettim 12800 ISO varmış. Mobil cihazlarda o kadar küçük sensöre 12800 iso değeri koymak gece çekimlerinde daha fazla aydınlatmak yerine daha fazla noise'e neden olacaktır.

Diyafram aralığı kaç acaba onu daha çok merak ettim. Şayet 2 altında değilse S6 bile daha iyi çekecektir aydınlatma gereken ortamlarda.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Birde şimdi dikkat ettim 12800 ISO varmış. Mobil cihazlarda o kadar küçük sensöre 12800 iso değeri koymak gece çekimlerinde daha fazla aydınlatmak yerine daha fazla noise'e neden olacaktır.

Diyafram aralığı kaç acaba onu daha çok merak ettim. Şayet 2 altında değilse S6 bile daha iyi çekecektir aydınlatma gereken ortamlarda.
Sony alpha 500 de ki mantığı kullanmış galiba. ISO 12,800 makinenin kapasitesini aşıyordu. Banding'i arttırmayı kim ister? :) 2'nin üstünde yapmak sony için çok büyük bir kayıp zira rakibi G4 1.8 ve S6 1.9 iken Z4'ün 2 üzerinde gelmesi büyük kayıp.

Son düzenleme:

Üst Alt