Tavsiye Android İşletim Sistemi Kullanıcı Deneyimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Takmışlar bi stabiliteyi of ne stabiliteymiş. Bu açılan konunun Ios ile alakası yok ama illa şu sistemi her konuya entegre edip sonucu Android kasıyora bağlıcaksınız. Ios7 sürümünden itibaren gördük Iphone 4'ün menülerde kastığını geçişlerdeki akıcılığın gittiğini kendi gözlerimle gördüm arkadaşın telefonunda ve sonradan da düzeltemediler. Zaten piyasada toplasan 4-5 telefonun var onların da hepsinde stabiliteyi sağlayamıyorsan kapat kepenkleri defol git daha iyi. Ios denilen sistem zaten acayip kısıtlayıcı ve teknik anlamda baktığınızda Android'den daha az şeyler vaad ediyor başlarda zaten bundan dolayı çok hızlı kasmayan donmayan bir sistemdi. Bu eksikliklerin bir kısmını da riske girip Jailbreak ile gidermen gerekiyor ama Android'de zaten ilk eline aldığın andan itibaren yapabiliyorsun her türlü, rom atmak ayrı bir fantezi şahsen sevmem seveni de vardır bişey diyemem. Ios ne kadar özelliğe sahip olup Android'e yaklaşırsa sistem daha da zorlanacaktır bunu da görüyoruz zaten. Android bu haliyle fazlasıyla zengin ve gelişmiş bir sistem açık kodlu olması da dandik bir sistem olduğu anlamına gelmez. 512 mb ramli Iphone'lar güncellemelerle rezil rüsva oluyorlar ve onların fiyatı ya da 1 gb ramli Iphone'ların fiyatı ile 3 gb ramli Android telefonların fiyatı aynıysa ya da herzamanki gibi Iphone daha pahalıysa bu insanları enayi yerine koymaktan başka birşey değil de nedir ? Daha düşük donanım koyuyorsun maliyetin komik rakamlarda, ama fiyatı en yüksek sen yapıyorsun neyin mantığı bu ? Stabilite, oyun/uygulama zenginliği geçin bunları artık hakkaten sıktınız aynı hikayelerle tamam eskiden Ios iyiydi, oyun/uygulama yönünden baya ayrıcalıklıydı. Ama yıl 2015 stabilite saçmalığı ile gelmesin kimse, şarj cihazı ile gezen insanlarla dolu piyasa o kadar para veriyorsun telefonda herşey sınırlı Bluetooth bile kullanamıyorsun, full HD çözünürlük bile yok, telefon güç harcayacak bişey yok ama batarya ömrü rezalet çünkü düşük mah'lı piller var, güncelleme desteğin süper ama 1 sene sonra gelecek güncelleme ile telefonun performansı nolcak bilmiyorsun malzeme zaten dayanıksız telefon bi düşse tuzla buz. IWatch tanıtıldı tek kelime ile rezalet sunduğu pil ömrü telefonlarından da komik buna rağmen fiyatları olay oldu. İşin en gülünç yanı da bu fiyatları mantıklı bulup "Apple'ı herkes kullanmasın zaten elit kesimin ürünü fiyatlar çok iyi hep pahalı olmalı" diyip kendini burjuva sınıfı gibi gören zavallılar oluştu bu ülkede, bu tipleri Facebook'ta falan haberlerin altında yorumlarda gördükçe meydan dayağı çekesim geliyor. Apple bu ülkede hakkaten katıksız salak bir kitle oluşturdu, eskiden kral Nokia'ydı ben de Nokia'cılardandım ama kimse böyle saçma sapan pahalı fiyatlar sevinmezdi. Son olarak 400 tl'lik Android kullanıp sonra sevmeyip 3 milyar Iphone'a verip "Kimse Iphone'un eline su dökemez yaklaşamaz bile" falan demesin. Sadece gerçekçi olun, insanları yanlış yönlendirmenin alemi yok.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, AHKE ve -Emre

avast

avast

Üye
Android stabil değil öuhabbetleri çok eskidendi ios 6 vs Android 4.1.2 zamanındaydı ama şuanda çoğu amiral gemisi çok hızlı baya güçlü cihazlar artık

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Mevzu ne kadar uzamış. Siz bana 5000 lira verin. Ben kendime telefon alıp uygulamalı olarak anlatayım. Olur mu ?

avast

avast

Üye
:D zor bi konu bence ios kullanmadan önce androidi çok severdim şimdi ios var pekte fark yok gibi yani sonraki telefonum android mi ios mu olmalı bilmiyorum

-Emre

-Emre

Üye
Benmi yanlış bilgi veriyorum söyleyin düzelteyim ?
Boşver ya zaten silindi ama düşünme stilini acil değiştirmen gerekli. Bu arada bu ikinci telefonun olayını bi ara konuşalım hatta konu aç beni etiketle. Sana senin için en iyi sistemi birlikte seçelim.
Android stabil değil öuhabbetleri çok eskidendi ios 6 vs Android 4.1.2 zamanındaydı ama şuanda çoğu amiral gemisi çok hızlı baya güçlü cihazlar artık

4.1.2 değil 2.3.6 :) biz 4.1.2 ile galaxy w üzerinde gta san andreas, Vice city; nfs shift, most wanted, hp; asphalt (7ye kadar); nova serisi, modern combat serisi, ve gt racing 2 yi hiç kasmadan çalıştırabiliyoruz ;)

avast

avast

Üye
Boşver ya zaten silindi ama düşünme stilini acil değiştirmen gerekli. Bu arada bu ikinci telefonun olayını bi ara konuşalım hatta konu aç beni etiketle. Sana senin için en iyi sistemi birlikte seçelim.

4.1.2 değil 2.3.6 :) biz 4.1.2 ile galaxy w üzerinde gta san andreas, Vice city; nfs shift, most wanted, hp; asphalt (7ye kadar); nova serisi, modern combat serisi, ve gt racing 2 yi hiç kasmadan çalıştırabiliyoruz ;)
380 mb ram olan telefonla youtubeda videoları var pekte çalıştığı mechul millet neden yakınıyor okadar

Invoke

Invoke

Üye
Ben Most Wanted, Nova 2-3, MC 3-4 oynamıştım Xperia Ray'de. Yalnız MC4 için işlemciyi 1.2 ghz'e çekmiştim. :D

NFS shit,RR2, asphalt 6-7, Dead Trigger, EA'nın yine nova tarzı bir oyunu vardı unuttum adını... Daha çok oyun vardı o zaman uğraşırdım. :D
380 mb ram olan telefonla youtubeda videoları var pekte çalıştığı mechul millet neden yakınıyor okadar

Millet noob. :D

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve -Emre
-Emre

-Emre

Üye

Her şey göründüğü gibi değildir. Galaxy w o zamanlar samsungun mağdur ettiği bi telefon.

AIS

AIS

Üye
Kasma işletim sistemi ile alakalı değil. Mesela ben samsung galaxy note 4 işlemci snapdragon ve exynos ile karşılaştırdım. Exynos ile 3 saniyede açılan uygulama snapdragonda ise 2 saniyede açılıyor. Bu işlemci farkı. Samsung galaxy note 4 ile htc one m8 karşılaştıralım. Samsung biraz kasıyor ama htc kasmaz. Biliyor musunuz neden?
1-İşlemci (snapdragon kasmaz)
2-Touchwiz (Üreticilerin sunduğu arayüz. Mesela sony de kasma yok)
3-Uygulamalar (Üreticilerin sunduğu kendi uygulamalar. Mesela samsung apps ve samsung hava durumu ve başka)
Eğer bunlar olmazsa kasmaz. Ben 2 yıldır nexus 5 ve 1 yıldır sony xperia z2 kullanıyorum nexus 5 de kasma hiç yok hatta android 5. Ama sony xperia z2 de kasma biraz olsa var android 4.4.2

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Kasma işletim sistemi ile alakalı değil. Mesela ben samsung galaxy note 4 işlemci snapdragon ve exynos ile karşılaştırdım. Exynos ile 3 saniyede açılan uygulama snapdragonda ise 2 saniyede açılıyor. Bu işlemci farkı. Samsung galaxy note 4 ile htc one m8 karşılaştıralım. Samsung biraz kasıyor ama htc kasmaz. Biliyor musunuz neden?
1-İşlemci (snapdragon kasmaz)
2-Touchwiz (Üreticilerin sunduğu arayüz. Mesela sony de kasma yok)
3-Uygulamalar (Üreticilerin sunduğu kendi uygulamalar. Mesela samsung apps ve samsung hava durumu ve başka)
Eğer bunlar olmazsa kasmaz. Ben 2 yıldır nexus 5 ve 1 yıldır sony xperia z2 kullanıyorum nexus 5 de kasma hiç yok hatta android 5. Ama sony xperia z2 de kasma biraz olsa var android 4.4.2
SnapDragon diye kasmayacak mı yani ? Çok saçma bir yorum olmuş. Ayrıca Note 4'de Exynos , SnapDragon'dan daha hızlı diye biliyorum. Kasmaması için arayüzün sade , donanımın yeterli , sistemin kararlı , uygulama veya oyunun optimize , kullanıcının bilinçli olması gerekir.

avast

avast

Üye
yahu anlamıyosun mesele kasmaması değil optimize olması snapdragona daha iyi optimize edilmiş ama siz bunu anlamak yerine fikirlerini değiştir diyosunuz bana :ehe

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Exynosta snapdragon da kötü işlemciler değil.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
yahu anlamıyosun mesele kasmaması değil optimize olması snapdragona daha iyi optimize edilmiş ama siz bunu anlamak yerine fikirlerini değiştir diyosunuz bana :ehe
Alıntı yaptığım kişinin ve benim yazdıklarımı oku sadece. Kimse sana bir şey demedi dostum. Niye tribe girdin ;)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
bence tribe giren sensin bi sayfa geride bu söylediğimin kime olduğu belli
Alıntı yaparak veya etiketlerek konuşmuyorsun , benden sonra yorum yapıyorsun. Böyle algılamam çok olağan.

Invoke

Invoke

Üye
N5 tanıtılalı bile 2 yıl olmadı. @polam234

AHKE

AHKE

Üye
suan benim note 2 de 200 250 tane uygulama var nadir kasiyor.hadi iphone da da okadar uygulama olsun ozaman gorelim Sistem stabil mi degil mi

• Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve Silinen Üye 737108
0MG90

0MG90

Üye
Konu iOS ve Android değil. Adam size Android'i sormuş. Fiyatlarıda Türkiye fiyatına göre karşılaştırmayın adamlar kendi ülkesinde ne kadara satıyor ona bakın ilk.
Ayrıca yorumları okudum ve Android-iOS düşmanlığınız gerçekten sebepsiz.

Üst Alt