AutoCAD için laptop?

Sponsorlu Bağlantılar

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
    Konu Sahibi
AutoCAD için laptop?
arkadaşlar merhaba,

iş yerinden bi abimizin üniversitede okuyan kızı AutoCAD kullanmaya başlayacakmış ve benden laptop önerisi istedi. ben de aşağıdakini uygun gördüm. bu özellikler AutoCAD için yeterli mi? eğer yeterli ise fiyat olarak daha aşağısında denk başka bir model de önerebilir misiniz varsa?

rimex

Üye
bu pc yeterde artar bile benim teyzemin ogluda auto cad cs4 falan i3 4gb ram li pcde kolayca yapiyodu

Neisseria.Ps

Neisseria.Ps

Üye
AutoCAD için işlemci gücü önemli değil mi? 1.7Ghz düşük bence.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
bu pc yeterde artar bile benim teyzemin ogluda auto cad cs4 falan i3 4gb ram li pcde kolayca yapiyodu
i3'de yetebilir ama ben kendimde yakında cad kullanacağım için duyduğuma göre en sağlamı i5 üzeri işlemciler.

rimex

Üye
bu yeterli olacaktır
i3'de yetebilir ama ben kendimde yakında cad kullanacağım için duyduğuma göre en sağlamı i5 üzeri işlemciler.
yani ne kadar ozellikli o kadar iyi senin icin tavsiyem

wpfurkan

wpfurkan

Üye
AutoCAD için işlemci gücü önemli değil mi? 1.7Ghz düşük bence.
İşlemci ultrabook işlemcisi olduğundan uzun kullanım süreleri sağlayabilmek için normal frekansları düşük oluyor. Benim kendi laptopum'unda i5 4210u işlemcisi var ve performans açısından hiç sorun yaşamadım çünkü turbo boost ile 2,7Ghz'e çıkabiliyor:)

wpfurkan

wpfurkan

Üye
bu yeterli olacaktır

yani ne kadar ozellikli o kadar iyi senin icin tavsiyem
Güzelmiş. Hem yeni nesil işlemci hem 6gb ram hemde nvidia 840m ile kuvvetli ekran kartı var.

rimex

Üye
asus candır

• Beğen
Tepkiler: mhmtkrtp
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

i5 H series ve GTX850m dir. bu fiyata en iyisi budur.

öneri yaparken iyice araştırmanızı tavsiye ederim :oke:

wpfurkan

wpfurkan

Üye

i5 H series ve GTX850m dir. bu fiyata en iyisi budur.

öneri yaparken iyice araştırmanızı tavsiye ederim :oke:
Süper özellikleri var ama tavsiyeyi isteyen arkadaş laptop'u bir kız kullanacak demiş ve benim bildiğim oyun oynayan pek kız yok:)
Ve okuduğuma göre H işlemciler çok çok fazla enerji istiyormuş.
Benim üniversitede gördüğüm kızlar daha hafif ve pili uzun giden ultrabook'lar kullanıyor. Yoksa gerçekten süper fp'si var cihazın :oke:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Süper özellikleri var ama tavsiyeyi isteyen arkadaş laptop'u bir kız kullanacak demiş ve benim bildiğim oyun oynayan pek kız yok:)
Ve okuduğuma göre H işlemciler çok çok fazla enerji istiyormuş.
Benim üniversitede gördüğüm kızlar daha hafif ve pili uzun giden ultrabook'lar kullanıyor. Yoksa gerçekten süper fp'si var cihazın :oke:
kız erkek fark etmez. aynı paraya daha iyi cihaz almak varken niye diğerine para verilsin.
H series bile olsa güç tasarrufunda hepsi aynı enerjiyi tüketir merak etmeyin :oke:

wpfurkan

wpfurkan

Üye
kız erkek fark etmez. aynı paraya daha iyi cihaz almak varken niye diğerine para verilsin.
H series bile olsa güç tasarrufunda hepsi aynı enerjiyi tüketir merak etmeyin :oke:
Ona lafım yok zaten ne kadar özellik o kadar iyi. Tamam eyvallah ama böyle güçlü modeller veya daha doğrusu çok enerji harcayan sistemler 3 saat anca çıkartıyor. Şimdi bu arkadaşımız oyun oynamıyorsa ve laptopu üniversiteye götürmek istiyorsa o güçlü ekran kartı hiç bir işine yaramaz ve o H modeli işlemci U veya M modellere göre çok daha fazla enerji harcıyor.
U modelin güç kullanımı 15W iken H modellinki 40W'a yakın. Bu veriler laptopu evde kullanmada önemli değil ama yanında taşıyarak üniversiteye falan götürmede sorun olabilir.
Yani bu kişiye kalmış bir olay tam olarak laptop'la ne yapmak olduğuna bağlı.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
*Tekrar baktım
i5 4200H -> 47W
İ5 4210u -> 15W

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
*Tekrar baktım
i5 4200H -> 47W
İ5 4210u -> 15W
bu watt değerleri %100 kullanım da çektiği enerji.
masaüstünde beklerken internette gezerken veya bir sunum yaparken belge hazırlarken iki işlemcide aynı gücü harcar.
3-5 watt değerlerinde seyreder güç tüketimi.
ayrıca windows güç ayarlarından maximum işlem yükünü sınırlandırabilir frekans kısıtlaması yapabilirsiniz.

benim i5-2430m işlemcimi max 1.8ghz ile sınırlandırmam gibi :oke:
H serisi içinde aynısını yapıp 15watt değerinde sınır koymuş olursun ;)

wpfurkan

wpfurkan

Üye
bu watt değerleri %100 kullanım da çektiği enerji.
masaüstünde beklerken internette gezerken veya bir sunum yaparken belge hazırlarken iki işlemcide aynı gücü harcar.
3-5 watt değerlerinde seyreder güç tüketimi.
ayrıca windows güç ayarlarından maximum işlem yükünü sınırlandırabilir frekans kısıtlaması yapabilirsiniz.

benim i5-2430m işlemcimi max 1.8ghz ile sınırlandırmam gibi :oke:
H serisi içinde aynısını yapıp 15watt değerinde sınır koymuş olursun ;)
O zaman da 15W'da çalışan i5 4210u kadar hızlı olmaz.
İnternette falan dolaşırken fark olmasada cad kullanırken biri 10W harcar biri 30W.
Ben bunu biraz arabalara benzettim. Biri 10 litre yakıyor biri 30 litre. O 30 litre yakan arabayı 10 litreye düşürmek için çok az gaza basman lazım. Gaza basmayınca da arabanın 10 litrelik arabaya nazaran verdiği ekstra güç hiçbir işe yaramıyor.
Benim demek istediğim performans açısından çok fazla fark olmadığı halde H modeller M ve U modellere göre çok aşırı enerji harcıyor ve üniversiteli bir genç kıza U işlemci daha mantıklı gibi geliyor bana.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
O zaman da 15W'da çalışan i5 4210u kadar hızlı olmaz.
İnternette falan dolaşırken fark olmasada cad kullanırken biri 10W harcar biri 30W.
Ben bunu biraz arabalara benzettim. Biri 10 litre yakıyor biri 30 litre. O 30 litre yakan arabayı 10 litreye düşürmek için çok az gaza basman lazım. Gaza basmayınca da arabanın 10 litrelik arabaya nazaran verdiği ekstra güç hiçbir işe yaramıyor.
Benim demek istediğim performans açısından çok fazla fark olmadığı halde H modeller M ve U modellere göre çok aşırı enerji harcıyor ve üniversiteli bir genç kıza U işlemci daha mantıklı gibi geliyor bana.
arabalarla uzaktan yakından alası yok
teknik bilgiye ihtiyacın var. :oke:

4210u base frekans 1.7ghz turbo 2.4ghz çalışır. 8-17-24-27 çarpan aralığındadır.
4200h base frekans 2.8ghz turbo 3.3ghz çalışır. 8-28-33-34 çarpan aralığındadır.

çalışma frekanslarını çarpanları belirler. çarpan arttıkça istenilen voltaj artar buna bağlı olarak watt yükselir.
iki işlemciyide aynı çarpanda örnek verirsek 14 çarpanda yani 1.4ghz de çalıştırırsan aynı watt değerinde çalışır aynı performansı verirler.

4200h' ın 47 watt oluş sebeplerinden biri integrated gpu farklarıdır.
4210u da HD4400 bulunur 4200H ta HD4600 bulunur.

2. fark ise aradaki çarpan farkı olan 33-24 ten gelen 900 mhzlik bir farkın istediği voltaj nedeniyle artan watt değeridir.
çarpan voltajları sabit değildir artarak gider.

çekirdek voltajı tablosu çizersem eğer şöyle olur. (4. nesilin voltajlarını bulamadım örnek olması amacıyla 2. nesil voltaj tablosudur bu)
birkaç istisna var onları önceden yazayım.
4210u da 25-26-27. çarpanları tek çekirdek bazındadır. çift çekirdek olarak max 24 çarpana çıkabilir.
4200h da 34. çarpan tek çekirdek bazındadır çift çekirdek olarak max 33. çarpana çıkabilir.

sonuç olarak
4210u işlemci 24 dual çarpan 1,09volt ile çalışır
4200h işlemci 33 dual çarpan 1.27volt ile çalışır.
aynı çarpanda aynı enerjiyi harcarlar, aynı performansı verirler.
çarpanı sınırlandırmakta senin elinde :oke:

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: rimex
wpfurkan

wpfurkan

Üye
arabalarla uzaktan yakından alası yok
teknik bilgiye ihtiyacın var. :oke:

4210u base frekans 1.7ghz turbo 2.4ghz çalışır. 8-17-24-27 çarpan aralığındadır.
4200h base frekans 2.8ghz turbo 3.3ghz çalışır. 8-28-33-34 çarpan aralığındadır.

çalışma frekanslarını çarpanları belirler. çarpan arttıkça istenilen voltaj artar buna bağlı olarak watt yükselir.
iki işlemciyide aynı çarpanda örnek verirsek 14 çarpanda yani 1.4ghz de çalıştırırsan aynı watt değerinde çalışır aynı performansı verirler.

4200h' ın 47 watt oluş sebeplerinden biri integrated gpu farklarıdır.
4210u da HD4400 bulunur 4200H ta HD4600 bulunur.

2. fark ise aradaki çarpan farkı olan 33-24 ten gelen 900 mhzlik bir farkın istediği voltaj nedeniyle artan watt değeridir.
çarpan voltajları sabit değildir artarak gider.

çekirdek voltajı tablosu çizersem eğer şöyle olur. (4. nesilin voltajlarını bulamadım örnek olması amacıyla 2. nesil voltaj tablosudur bu)
birkaç istisna var onları önceden yazayım.
4210u da 25-26-27. çarpanları tek çekirdek bazındadır. çift çekirdek olarak max 24 çarpana çıkabilir.
4200h da 34. çarpan tek çekirdek bazındadır çift çekirdek olarak max 33. çarpana çıkabilir.

sonuç olarak
4210u işlemci 24 dual çarpan 1,09volt ile çalışır
4200h işlemci 33 dual çarpan 1.27volt ile çalışır.
aynı çarpanda aynı enerjiyi harcarlar, aynı performansı verirler.
çarpanı sınırlandırmakta senin elinde :oke:

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Tamam hocam ben araba olayını öylesine ben kendim benzettim diye söyledim :oke:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İşlemciyi kesinlikle iyi alın. Çünkü i7'ler 4 core 8 thread çalışıyorlar. Bu tür işlerde ( render vs. ) farkını ortaya koyuyorlar. Ayrıca SSD'li bir laptop daha da iyi olur. Zira harddisklerin okuma hızları düşük kalıyor. Ekran kartını da şuan mevcut piyasada 970m gpu'ya sahip modeller var. Onlardan alabilirsiniz.

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
işlemcinin çekirdek sayısı çok öenm kazanıyor özellikle render alırken 4 çekirdek ile çift çekirdek arasında 2 kadar daha çabuk biten renderlar alabilirsiniz ben solidworks kullabnıyorum renderda iki tane iki tane ilermesinden se 4 er 4 er ilerlemesi çok büyük fark yaratıyor ve ram çok önemli en az 4 den başlayın mümkünse quadro ekran kartı bulunan bir model seçimi yapın yoksa cuda gibi mantıksal işlem yapabilen çekirdekleri bulunan kartları tercih edin

Takipçi Satın Al

Üst Alt