Discovery Hafıza

Sponsorlu Bağlantılar

Experiance

Üye
    Konu Sahibi
Discovery Hafıza
Merhaba arkadaşlar bugun 2. el idarelik bir gm discovery aldım ancak uygulama bölümüne girdiğimde 1,5 gb dolu 500 mb bos gozukuyor (2gb) ancak fazla yani 1,5 gb edecek uygulama yok çok çok 300 - 500 arası telefonu formatlamalımıyım? formatlarsam 2 gb'yide kullanabilirmiyim?

not: telefon 16gb'lik versiyondur

Son düzenleme:

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Kullanamazsın kardeşim sistem büyük bir kısmını işgal ediyor. O kısmın geneli de android sistemindir. Bikaç uygulama silerek anca 200-300 yer açarsın

• Beğen
Tepkiler: Experiance
byAndroid

byAndroid

Üye
Discovery nin 4gb lığı pişmanlıktır :)

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
16 gb kardeşim

cihazda 1.6 gb 'lık bir uygulama yok çok çok 400 - 500 arası kullanmışımdır
Kardeşim telefon hafızası 16 gb değil. O aşağıda yazılan telefon hafızası işte ve 2 gb hafızası var. İstersen bir de depolamaya gir ayarlardan oradakine bak

Experiance

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim telefon hafızası 16 gb değil. O aşağıda yazılan telefon hafızası işte ve 2 gb hafızası var. İstersen bir de depolamaya gir ayarlardan oradakine bak

hayır demek istedğim arkadasta 4gb'lik var o 2 gb'lik hafıza 1gb arkadaşta .

şuan telefonda 10 gb bos yer var (16gb)

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
hayır demek istedğim arkadasta 4gb'lik var o 2 gb'lik hafıza 1gb arkadaşta .

şuan telefonda 10 gb bos yer var (16gb)
Arkadaşın telefonunda ne kadar vardır bilmem ama kardeşim. Hafıza kartı dışında orada toplam yazan neyse telefon hafızan odur. İstersen bir de depolama yerinin fotosunu at kesin bişey diyelim ona göre.

byAndroid

byAndroid

Üye
Ben senin sorunu çözdüm önbellek te kalan dosyalar çok gösteriyor. Clean maater yükle gereksiz dosyaları sil bosalcagini göreceksin

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Ben senin sorunu çözdüm önbellek te kalan dosyalar çok gösteriyor. Clean maater yükle gereksiz dosyaları sil bosalcagini göreceksin
Yalnız orada görünen ram değil telefon hafızası olmalı. O yüzden adama depolamayı çek at diyorum. Eğer gerçekten 2 gb isee sıkıntılı değilse oradaki ram miktarı olabilir ama emin değilim. Z1 de telefon hafızası olarak gözüküyor.

byAndroid

byAndroid

Üye
Ben zaten ram değil gereksiz dosyaları sil dedim clean masterdan farklı şeylerden bahsediyoruz

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Clean master gereksiz bişey silmiyor aslında tarayıcı çerezlerini temizliyor programların verilerini (ki 50 mb bile olmuyor toplam) bir de arada sırada resim video siliyor. Yani sileceği en fazla 100 mb bişey. Ben arkadaşın yerinde olsam rootlar uygulamaları sd karta yüklerim

byAndroid

byAndroid

Üye
100mb den fazla siler onbellege çok dosya birikiyor

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
100mb den fazla siler onbellege çok dosya birikiyor
Tamam da ram da oluşan bu kalabalıklığı temizlese bile yeniden geliyorlar zaten. Onun yeri peogramlardan kullanmadıklarını kaldırıp ya da devre dışı bırakması daha mantıklı olur.

byAndroid

byAndroid

Üye
Ramin onbelleginden bahsetmiyorum ki ben

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Ramin onbelleginden bahsetmiyorum ki ben
diğer türlü diyorsan onlar 50 mb anca kaplar ki. Arkadaşın telefonunda yüklü olsa olsa toplam 40 tane anca vardır program. Onlarcası zaten hesap makinesi alarm gibi uygulamalar.

byAndroid

byAndroid

Üye

Bundan ve geri kalandan bahsediyorum.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye

Bundan ve geri kalandan bahsediyorum.
İşte ben de sana ondan bahsediyorum orayı istediğin kadar sil tekrar çok kısa zamanda yarım saatte filan yine aynı oluyor. Android sistemde malesef bir işe yaramıyor. Dikkat edersen her yaptığında birbirine çok yakın rakamlar çıkıyor. Sebebi android önceden çalışan uygulamaların neredeyse hepsini belleğine alıyor ve açtığın zaman daha stabil olmasını sağlıyor diye biliyorum.

byAndroid

byAndroid

Üye
İşte ben de sana ondan bahsediyorum orayı istediğin kadar sil tekrar çok kısa zamanda yarım saatte filan yine aynı oluyor. Android sistemde malesef bir işe yaramıyor. Dikkat edersen her yaptığında birbirine çok yakın rakamlar çıkıyor. Sebebi android önceden çalışan uygulamaların neredeyse hepsini belleğine alıyor ve açtığın zaman daha stabil olmasını sağlıyor diye biliyorum.
Bu yöntem kesinlikle ise yarıyor şimdi baktım 5mb sistem onbellegi buldu. Yani kardeşim ve annemin cihazda bu sorunu böyle çözdüm.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Bu yöntem kesinlikle ise yarıyor şimdi baktım 5mb sistem onbellegi buldu. Yani kardeşim ve annemin cihazda bu sorunu böyle çözdüm.
Ne diyeyim ki kardeşim millet bas bas bağırıyor bu uygulamalar gereksiz hatta zararlı diye. İnşallah zararını değil faydasını görürsün. Arkadaş denesin bi nasıl sonuç alacak bakalım

byAndroid

byAndroid

Üye
Ne diyeyim ki kardeşim millet bas bas bağırıyor bu uygulamalar gereksiz hatta zararlı diye. İnşallah zararını değil faydasını görürsün. Arkadaş denesin bi nasıl sonuç alacak bakalım
İşimi gordukten sonra siliyorum ben

• Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@
Takipçi Satın Al

Üst Alt