tamirden gelen pc evde çalışmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
Bu bilgisayarın hiç bir şekilde çalışmadığı anlamına gelir yani bilgisayara güç gitmiyor demektir. Bahsettiğimiz gibi sorunun Güç Kaynağında olma olasılığı yüksek. Ekran kartı ile bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ki PC çalışmadığı için sorunu ekran kartında değil Güç Kaynağında aramak gerek. Eğer bilgisayar çalışıp görüntü gelmese bu sefer ekran kartını düşünebilirdik. Kasa içine baktığınızda güç kaynağına takılı bütün kabloların karşı uçları düzgün şekilde yerleştirilmiş durumda mı ?
psu icinden cikan kabloyu yigini en buyuk kablolarin takildigi yer kasaya takilan yeri cikarttim temizledim falan yene olmadi

exp_l0it

exp_l0it

Üye
Bu bilgisayarın hiç bir şekilde çalışmadığı anlamına gelir yani bilgisayara güç gitmiyor demektir. Bahsettiğimiz gibi sorunun Güç Kaynağında olma olasılığı yüksek. Ekran kartı ile bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ki PC çalışmadığı için sorunu ekran kartında değil Güç Kaynağında aramak gerek. Eğer bilgisayar çalışıp görüntü gelmese bu sefer ekran kartını düşünebilirdik. Kasa içine baktığınızda güç kaynağına takılı bütün kabloların karşı uçları düzgün şekilde yerleştirilmiş durumda mı ?
ya kablolar sorunludur yada yerinden oynamıştır dediğin gibi. ya da açma tuşu çalışmıyodur :ehe

eaagent

eaagent

Üye
onu test etmedim yarin tekrar kasayi acim oraya bi bakim
Ben tekrar uzman bir kişiye göstermenizi tavsiye ediyorum. Arkadaşında dediği gibi güç butonu bağlantısında da sıkıntı olabilir.

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Kasa içindeki kablo dağılımını tekrar kontrol et (soketler tam oturmuş olmalı).PC yine yanıt vermiyorsa yeni bir PSU al.En kötü ihtimal anakartında sorun olması zaten, ama ihtimal vermiyorum.

Not:Konu güç kaynağı olduğu için üstümdeki yoruma katılıyorum, çevre bileşenlere zarar vermemek adına uzman bir bilgisayarcıya götür.;)

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
Ben tekrar uzman bir kişiye göstermenizi tavsiye ediyorum. Arkadaşında dediği gibi güç butonu bağlantısında da sıkıntı olabilir.
onlar elini deyse para istiyo cokta durumum yok yani :(

exp_l0it

exp_l0it

Üye
güç butonu bir yıldız tornavida ile kontrol edilebilir. şahsen ben öyle yapıyorum :D demirlere sürt açılsın pc :D

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
Kasa içindeki kablo dağılımını tekrar kontrol et (soketler tam oturmuş olmalı).PC yine yanıt vermiyorsa yeni bir PSU al.En kötü ihtimal anakartında sorun olması zaten, ama ihtimal vermiyorum.

Not:Konu güç kaynağı olduğu için üstümdeki yoruma katılıyorum, çevre bileşenlere zarar vermemek adına uzman bir bilgisayarcıya götür.;)
tekrardan bi acacam yarin tekrar sonucu buraya yazarim

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
slm beyler pcyi bilgisayarda goturdum bu yene calismadi dedim bakti psu su olmus dedi ne kadar dedim 45 tl dedi 250 vardi 200 tkdi bu iy dedi koyun eliktirigi dusuktur dedi bu olur dedi (koyde yasiyorum bu arada neyise ) bu pcye bu olur dedi takti calisti halya birlikte taktik sonra 35 olurmu dedim olur olmaz derken tm dedi 35 taktirdimt ekrar eve geldim suan eliktirik yok calistirmayada korkuyorun tekrar bisi olur diye eliktirik gelince deniyecem yardim eden herkese tesekurler calistirincada sonucu burya yazarim :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sistem donanımın çok düşükse eğer 200watt yeter ama dandik markaysa köy elektriği sıkıntılıdır.
yine bozulabilir

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
garantili dedi bu ama bilmiyorum bugun calistirdim az once kapattim pcyi bi sorun yoktu

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
garantili dedi bu ama bilmiyorum bugun calistirdim az once kapattim pcyi bi sorun yoktu

Sorunun düzelmesine sevindim.Para konusunu fazla takma çünkü bilgisayarcı düşündüğüm kadar abartmamış :).Umarım başka problem yaşamazsın, iyi forumlar.

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
Sorunun düzelmesine sevindim.Para konusunu fazla takma çünkü bilgisayarcı düşündüğüm kadar abartmamış :).Umarım başka problem yaşamazsın, iyi forumlar.
saol ama bi sorun daha var dun yanina goturmustumya pcye format atmis bide diski korumaya slmis pcye bjsi yuklenmiyor yukluyorum kapatip aciyorum yene siliniyo ayni internet cafe lerinki gibi yapmis bi bu kurdu programdanda kurtulsaydim tammam di :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
saol ama bi sorun daha var dun yanina goturmustumya pcye format atmis bide diski korumaya slmis pcye bjsi yuklenmiyor yukluyorum kapatip aciyorum yene siliniyo ayni internet cafe lerinki gibi yapmis bi bu kurdu programdanda kurtulsaydim tammam di :)
deepfreeze kurmuş.

telefonla ara şifresini iste :oke: