tamirden gelen pc evde çalışmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
tamirden gelen pc evde çalışmıyor.
beyler bugun abimin pcsini yaptirdim orda calisti ama eve gelince calismadi yani hic eliktirik gelmiyo kasaya ilginc olan sey monitor de calismadi ve sonra monitor kendiliginden calisti ama kasa calismadi hic eliktirik gelmiyo kablosunu degistirdim yene olmadi sizce bu niye calismiyor ya
yardim

eaagent

eaagent

Üye
PSU ile alakalı bir sıkıntı olabilir sorunu biraz daha açarmısınız?

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
usta pc kabloyu kasaya takiyorum kasada hic bi oynama yok yani bi ses ne bi isik kablosunu degistirdim yene olmadi sorun nedir usta ya

eaagent

eaagent

Üye
Açıkçası dediğim gibi PSU ile alakalı bir sıkıntı büyük ihtimal ancak yanlış bilgilendirme yapmak istemem. Aynı yere tekrar gösterirseniz ve durumu anlatırsanız iyi olur. Bu arada kasanızın üzerinde "I-O" şekillerini üzerinde bulunduran bir buton varsa "I" haline getirin ve farklı prizde deneme şansınız varsa deneyin.

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
farkli prizde denedim olmadi su deginiz buton tam olarak kasanin neresinde

eaagent

eaagent

Üye
PSU kasanın neresinde ise orasında olabilir kasanın tasarımına bağlı olarak farklı bir yerde de olabilir ancak görülebilir bir butondur zaten göremediyseniz olmayabilir. PSU yani Güç kaynağı ile olan bağlantıların kontrol edilmesi gerek tahminimce.

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
k.b cahilimde psu nedir onu bilmiyorum ilk defa pcm oluyoda

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
farkli prizde denedim olmadi su deginiz buton tam olarak kasanin neresinde

Aradığın düğme güç kaynağının üzerinde.Ancak bazı modellerde bulunmayabiliyor.
Anlattığın sorun bence de PSU'yu işaret ediyor.

eaagent

eaagent

Üye
k.b cahilimde psu nedir onu bilmiyorum ilk defa pcm oluyoda
Önemli değil. Bahsettiğim gibi PSU bilgisayarınızdaki güç kaynağıdır. Yani güç kablosunu taktığınız donanım.

Tam olarak şudur

Kasa üzerinde şu şekilde yer alır

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
evet oyle bi tus yok ne yazzik ki peki psu da ne tur sonrunlar ola bilir abimle actik kuruladik psu yu kurcaladik ama yene calismadi
yani dedigim sey pcyi actik onla kalmadik pusuyuda actik kontrol kalemiyle kontrol ettik eliktirik geliyo psu nun icene ama calismiyo iste

eaagent

eaagent

Üye
Güç gitmemesinden dolayı bu tarz bir sorun yaşanabilir. Ancak deneyim olmadan bu tarz parçalarla oynamak hasara neden olabilir bu yüzden uzman bir kişiye göstermeniz daha uygun olacaktır. Kablolarla ilgili bir sıkıntı veya Güç kaynağının kapasitesi ile alakalı bir sorun olabilir.

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
Güç gitmemesinden dolayı bu tarz bir sorun yaşanabilir. Ancak deneyim olmadan bu tarz parçalarla oynamak hasara neden olabilir bu yüzden uzman bir kişiye göstermeniz daha uygun olacaktır. Kablolarla ilgili bir sıkıntı veya Güç kaynağının kapasitesi ile alakalı bir sorun olabilir.
hic bi bilgimiz yok ekran karti yanmis olabilir mi

DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
evet oyle bi tus yok ne yazzik ki peki psu da ne tur sonrunlar ola bilir abimle actik kuruladik psu yu kurcaladik ama yene calismadi
yani dedigim sey pcyi actik onla kalmadik pusuyuda actik kontrol kalemiyle kontrol ettik eliktirik geliyo psu nun icene ama calismiyo iste

PSU da tek sorun olabilir, o da aniden bozulması :).Tamir edemezsiniz çünkü tamir edilebilecek bir parça değildir.Eğer sistemin çok yüksek donanımlara sahip değilse standart bir 300 W PSU işini görecektir.Ama dikkatli ol bilgisayar tamircileri genelde en kalitesizi en yüksek fiyatla takar.Aslında biraz araştırsan kendin alıp takabilirsin.Zevk de alırsın.

yunus4554

yunus4554

Üye
    Konu Sahibi
PSU da tek sorun olabilir, o da aniden bozulması.Tamir edemezsiniz çünkü tamir edilebilecek bir parça değildir.Eğer sistemin çok yüksek donanımlara sahip değilse standart bir 300 W PSU işini görecektir.Ama dikkatli ol bilgisayar tamircileri genelde en kalitesizi en yüksek fiyatla takar.Aslında biraz araştırsan kendin alıp takabilirsin.Zevk de alırsın.
hm kasa iy degil ya zaten bugun bi 1gb rami yanmis sedece 512 mb ram kaldi psu ne kadardir

eaagent

eaagent

Üye
hayir hic gelmiyo
Bu bilgisayarın hiç bir şekilde çalışmadığı anlamına gelir yani bilgisayara güç gitmiyor demektir. Bahsettiğimiz gibi sorunun Güç Kaynağında olma olasılığı yüksek. Ekran kartı ile bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ki PC çalışmadığı için sorunu ekran kartında değil Güç Kaynağında aramak gerek. Eğer bilgisayar çalışıp görüntü gelmese bu sefer ekran kartını düşünebilirdik. Kasa içine baktığınızda güç kaynağına takılı bütün kabloların karşı uçları düzgün şekilde yerleştirilmiş durumda mı ?

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA