Freedos bilgisayarı açma

Sponsorlu Bağlantılar

Gallahad

Gallahad

Üye
    Konu Sahibi
Freedos bilgisayarı açma
arkadaşlar freedos bilgisayar aldım nasıl açılıyor biliyormusunuz

ByKatre

ByKatre

Üye
bi sistem kur açılır :kıskıs:

Gallahad

Gallahad

Üye
    Konu Sahibi
usb yi takıyorumda okumuyor
lenovo marka bilgisayar

ByKatre

ByKatre

Üye
uefi kurmayı dene

Gallahad

Gallahad

Üye
    Konu Sahibi
uefi derken

KayraBey

KayraBey

Üye
Bios ayarlarını yaptın mı?

Gallahad

Gallahad

Üye
    Konu Sahibi
biosa giremiyorum sıkıntı orda
yoksa usb ile atıcamda w7

ByKatre

ByKatre

Üye
yeni bilgisayarlarda uefi bios daha doğrusu efi os denen sistem kullanılır 'Rüfus' programını indir. Orada UEFI bilgisayarlar için GPT Bölüm düzeni yazacak onu seç öyle yazdır flaşa ondan sonra kur :)
w8.1 at kesinlikle windows 7 mi kaldı artık daha iyi performans alırsın9

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Usb yi zaten gösteremezsin bios tan ön tanımlı disk 1. Disk kullandığın hdd dir flaşı takıp onu flaşını 1. Sıraya alacaksın ikincide hdd olacak sonra save changes deyip resetle pc yi usb bootlu ise format işlemi başlayacaktır

ByKatre

ByKatre

Üye
sen dediğimi yap olma ihtimali var şu an senin flaşin MBR olduğundan efi ostan uyumluluk açılmadığı taktirde okumaz,

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Flaşı bootladıktan sonra sistemin okuması gerek her türlü arkadaş gerekli yolu izleyemiyor bence

Gallahad

Gallahad

Üye
    Konu Sahibi
ayın 8inden sonra bilgisayarcıya götürüp w8.1 attırayım en iyisi böyle zor olcak :)

ByKatre

ByKatre

Üye
zor değil ya dediğim gibi yeni bilgisayarlarda artık bios yok efi os var o yüzden diskin GPT olması lazım veya efi ostan uyumluluğu açıp şu anda olan MBR diskiniz ile kurulum yapabilirsiniz ama tavsiyem GPT ile yapmanız :)
Flaşı bootladıktan sonra sistemin okuması gerek her türlü arkadaş gerekli yolu izleyemiyor bence
ben mi :kıskıs:

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
zor değil ya dediğim gibi yeni bilgisayarlarda artık bios yok efi os var o yüzden diskin GPT olması lazım veya efi ostan uyumluluğu açıp şu anda olan MBR diskiniz ile kurulum yapabilirsiniz ama tavsiyem GPT ile yapmanız :)

ben mi :kıskıs:
flaşı okumamasından yakınan sen değilsin :D doğan mert arkadaşımıza yönelik bi yazıydı o :)

ByKatre

ByKatre

Üye
anladım. Ama dediğim gibi şu an bootta flaşı sadece GPT olmadığı için olumama ihtimali var.

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Yaklaşık 5-6 makineye format attım çok eski bi bios tarzları vardı flaştan nasıl atacağımı bilemedim :D neyseki bilgisayarın başlatılacağı ön tanımlı disk şeyisini buldum hdd i 2. Sıraya format işlemindeki usb yi ilk siraya aldım bütün makinelerde sorunsuz bitti işlem :)

ByKatre

ByKatre

Üye
senin yaptığın çok basit bi işlem sadece öyle bitse keşke. Ama uefi her türlü iyi

deadboringQ7

deadboringQ7

Üye
Sonuçta iki şekildede bilgisayarı kullanıma hazır hale getirebiliyoruz. Kendi anakartımında urfi desteği var ama hiçbir zaman bu nedir diye kurcalamadım valla

ByKatre

ByKatre

Üye
Daha hızlı açılır donanım uyumu daha iyi olur daha güvenli olur hard diski 4 parçadan fazla bölebilirsin. 2 terabayttan büyük hard diskleri okuyabilirsin. UEFI.

Gallahad

Gallahad

Üye
    Konu Sahibi
ben şu uefi yi biraz daha araştırıyımda öyle yaparım belki

Takipçi Satın Al

Üst Alt