Christmas'ınız mübarek olsun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
"Oku Rabbının Adıyla Oku" Ne Demek Kim İstedi? Sen Müslümanmısın Ben Anlamadım Tam Olarak?
benim müslüman olmamamı sorgulamadn önce buradaki oku diye tercume edilen arabca kelime davet anlamınada gelmekte oldugunu bilmelisin.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşlar yüce dinimiz İslam da dahil olmak üzere bütün din ve inanışların özünde "niyet" vardır.
Burada kastettiğim şey "sözde niyet" değil elbette "özde niyet".

Yorumlara baktım, kimileri şöyle dersem şöyle olur, böyle yaparsam böyle olur; öyle dersem olmaz böyle dersem olur demiş.

Eğer dini şekilciliğe indirgerseniz maalesef ülkemizde ve bu Ortadoğu coğrafyasında olduğu gibi din daima insanları sömürmek, yönlendirmek için birileri tarafından siyaset malzemesi yapılır.

Niyet Yaradan'ı anmaksa; "Allah" da deseniz, "Tanrı" da deseniz bir farkı yoktur.

"Her şeyi bilen ve duyan"ı zaten şekille kandıramazsınız, o niyetinizi görür.
Niyetiniz belli ise, Yaradan'ın gözünde O'na ulaşma şeklinizin çok bir önemi yoktur.

Hangi din, inanç ve mezhepte olursa olsun ibadetlerin amacı; Allah'a ulaşmak, ona layık bir kul olmak, iyi insan olmak, O'nun sevgisine mazhar olmaktır.

Kimi beş vakti kaçırmaz, alnı secdeden kalkmaz, her sene hacca gider; ama bir fakire yardım eden, bir yaralının elinden tutan kadar sevap kazanamaz belki Yaradan'ın huzurunda... Bunu bilemezsiniz... İnsanın içi fesat olduktan sonra, şekli ve görüntüsü oldukça aldatıcı olabilir.
Elbette şeklen de yerine getirin her emri, ama bunu yaparken özünü görerek yapın.

Kimsenin Yaradan nazarında ne durumda, hangi konumda olduğunu kimse bilemez.

Kimse yanlış anlamasın, bunlar benim düşüncelerim.

Bana göre dinin, inancın ve ibadetin gösterilmeye ihtiyacı yoktur, reklamı yapılmaz, şekle indirgenmez.
Yaradan ile kul arasındadır.

"Kuşkusuz her şeyi gören ve duyan" için yapıyorsun ibadetini; fotoğraflarla, dev afişlerle veya konuşmalarla etrafa sergilemeye, bundan medet veya çıkar ummaya gerek yok. Böyle bir şey olmamalı da zaten. Sonuçta değerlendirecek olan Yaradan'dır.

Gelin görün ki; din konusunda hep kulaktan dolma yetişiyoruz; dinle ilgili en ufak bir şey söyleyenin peşinden gidiyor, ağzının içine bakıyor, her dediğine inanıyoruz. Bu da dini art niyetli kullananlar tarafından içi temiz, özü temiz insanların sömürülmesiyle sonuçlanıyor.
Düşünmüyoruz, sorgulamıyoruz. Ve maalesef bu tür art niyetli insanların peşinde daha dindar olacağız derken dine en büyük zararı veriyoruz.

Yaradan her insana "akıl" vermiş ve "oku" demiş.
Lütfen okuyalım, aklımızı kullanalım, özünü ve demek istenileni öğrenelim.

Sadece din değil, her alanda kendimizi yetiştirelim.
Kimsenin kopyası yada klonu olmayalım.
Hayata dair kendi fikirlerimiz, düşüncelerimiz, duygularımız olsun.
Ancak bu şekilde "birey" olabiliriz.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: minoo, Nextman, Furkan Emekli ve 2 diğerleri
YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Tanrı diyince hristiyan mı oluyor insan hem allah diyom hem tanrı önemli olan neyi kastettiğin allah diyip te namaz kalmayanlar var ne olcak yani ben ilkokulda cumaya hep giderdim liseye geçince gitmiyorum yemekhane de yemek yiyom eve gidiyorum öğle arası 1saate ama yaz tatilinde gittim hep

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
O değilde Asıl sorun krismitniz mübarek olsun yazıyor kutlu olsun dese neyse de hem krismitniz diyor hemde mübarek diyor yani ikisi olmaz yada müslüman olursun yada baska bir inanç konuyu açan arkadas a demiyorum da cahillik yapmış diyebilirim

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Tamam konu farklı yerlere gitmesin

• Beğen
Tepkiler: Furkan Emekli
Serhan

Serhan

Üye
@Astrosman
Osman abi gel şunlara bana dediğin gibi bikaç şey de şu yılbaşıyla ilgili bikaç şey de :)

YaşlıTaşCocuk54

YaşlıTaşCocuk54

Üye
Hindilere yazık yaa :((

Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Mert kardeşim nasıl mizah değil diyorsun kutlama konusu diye bu konu açıldığında bilmelisinki tartışma çıkacak bir içerik ve başlığa sahip.

1 Yenil yılınız hayırlı uğurlu geçsin gibi bir konu olsaydı asla taşınmazdı.
2 Farklı inanışlara saygımız her zaman için sonsuzdur.
3 Bizler müslüman bir ülkenin Evlatları olarak neyin mübarek olduğunu çok iyi bilmeliyiz.

Saygılarımla

Tartışma çıkacağının ben farkındaydım zaten abi. Yine de çıkmadı fazla bir şey. Beni biraz tanıdıklarındandır sanırım. Mizah peşinde değilim valla, neyin mübarek olacağının farkındayım. Yılbaşı kutlaması da yapmıyorum.

Estağfurullah, saygılar bizden.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Eyvallah bizden aga.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle konumun başlığından kimse mi bir şey anlamadı, ya Hu? Yani biz burada kafiriz, Hz. İsa'ya tapıyoruz, Tanrıları üçledik, çamımızı süsledik, hindimizi hazırladık. Konumuzu açtık. Sizinle dalga geçmek için de mubarek olsun mu dedik? Benim lafım sözde yılbaşı kutlayan christmasçılara. İçlerinde mubarek geçinenler de var tabi. Anlayın işte. Mizah falan da yok. İlla " (!) " mı koyalım. O zaman da anlamı olmazdı. Aslında hiç yazı yazmayacaktım ya konuya. Neyse... Hemen toplanmışlar, "seni Tanrı korusun, bizi Allah korur." Ne cahil kafalar bunlar. Siz kelimelere takılın, aferin. Hep böyle başkalarına yumulun, bakmayın kendinize.

Şunu da eklemesem rahat edemem, o önceki sayfadaki lüzumsuz resimden yok ters çevirince Allah yazıyormuş arapça... Zorlayın her şeyi... İttirin bakalım...

Yine lafı geçmiş, h harfi Türkçe'de yok diye. @Furkan Emekli "C, F, Ğ, H, J, V" Göktürk tamgalarında yok.

Neyse @Nextman kusura bakma abi. Uğraşıyorsun, lüzumsuz işlerle ama canım sağ olsun. Aslında hiç yazmayacaktım da konuya sırf şu önceki sayfadaki kıytırık wikipedia terimlerini gördüm diye pc açtım. Tengricilikmiş, zerdüştçülükmüş... Zertdüşlüktür o. Diğeri de şamanizimdir ya da göktanrı inancıdır. Tamam, ben de biliyorum ikisi tam aynı şey değil. O kadar da karıştırmayacağım. Bilmemnecilikci vikipediciler...

Kalp kırdıysak affola.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
"H" harfi Türkçede yok. Diğer dediğinini anlamadım. Benim yazdığım ile alakası var mı yoksa yok mu ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Öncelikle konumun başlığından kimse mi bir şey anlamadı, ya Hu? Yani biz burada kafiriz, Hz. İsa'ya tapıyoruz, Tanrıları üçledik, çamımızı süsledik, hindimizi hazırladık. Konumuzu açtık. Sizinle dalga geçmek için de mubarek olsun mu dedik? Benim lafım sözde yılbaşı kutlayan christmasçılara. İçlerinde mubarek geçinenler de var tabi. Anlayın işte. Mizah falan da yok. İlla " (!) " mı koyalım. O zaman da anlamı olmazdı. Aslında hiç yazı yazmayacaktım ya konuya. Neyse... Hemen toplanmışlar, "seni Tanrı korusun, bizi Allah korur." Ne cahil kafalar bunlar. Siz kelimelere takılın, aferin. Hep böyle başkalarına yumulun, bakmayın kendinize.

Şunu da eklemesem rahat edemem, o önceki sayfadaki lüzumsuz resimden yok ters çevirince Allah yazıyormuş arapça... Zorlayın her şeyi... İttirin bakalım...

Yine lafı geçmiş, h harfi Türkçe'de yok diye. @Furkan Emekli "C, F, Ğ, H, J, V" Göktürk tamgalarında yok.

Neyse @Nextman kusura bakma abi. Uğraşıyorsun, lüzumsuz işlerle ama canım sağ olsun. Aslında hiç yazmayacaktım da konuya sırf şu önceki sayfadaki kıytırık wikipedia terimlerini gördüm diye pc açtım. Tengricilikmiş, zerdüştçülükmüş... Zertdüşlüktür o. Diğeri de şamanizimdir ya da göktanrı inancıdır. Tamam, ben de biliyorum ikisi tam aynı şey değil. O kadar da karıştırmayacağım. Bilmemnecilikci vikipediciler...

Kalp kırdıysak affola.
Sorun yok :oke:

Emrgncy

Emrgncy

Üye
"Allah" sözcüğününde "h" harfi vardır ve içinde "h" harfi bulunan hiçbir sözcük Türkçe değildir. Bu sözcük Arapçadır. "Tanrı" sözcüğü ise "Tengri" sözcüğünden değişime uğrayarak oluşmuştur. Yani demek istediğim ; her insan bildiği , anladığı şekilde kendisini ifade etmelidir. Tanrı ve Allah her iki şey de insan algısında aynı şeyi canlandırıyor. Bu bağlamda her ikisi de aynı yeri tutuyor. İsteyen Tanrı isteyen Allah diyebilir , özgürsünüz...
Eğer ikiside aynı yola çıkıyorsa, çok tanrılı dinler tabirinde geçen "tanrı" kelimesini nasıl açıklayacaksın.. eğer tanrı=Allah ise, çok Allahlı dinler diye bir kavram çıkar ve bu da çok saçma olur.. bir kelime her dinin sözüm ona ilahları için kullanılıyorsa, bu kelime Allah kelimesinin yerini tutamaz ve bu Allah kendisini indirdiği kur'an da tek yaratıcı, tek ilah olarak tanıtıyorsa hiç tutamaz, gayri müslim birinin kullanmasını anlarım da, müslüman olduğunu iddia eden birinin kullanmasını aklım almıyor..

bu sözüm sana da gelsin @0MG90 (bu arada etiketlerken farkettim, nickinin başındaki O değil sıfırmış :) )
bu arada @-qarapapaq- eleştiri bile olsa "mübarek" kavramını kullanman abes kaçmış be kuzum :D

Bir sözün, bir günün veya bir yerin mübarekliği, Allah'ın bildirdiği içindir, yoksa dünyadaki bütün din ulemaları bir araya gelip bu gün veya bu belde bundan sonra mübarektir dese bile mübarek olmaz :)

Haluk.

Haluk.

Üye
Tanrı müslüman lafı değil.

mrgoxel

mrgoxel

Üye
konunun silinesini talep ediyorum yoksa bende pis dalacam böyle saçma kişilikler ve anlamsız kelimeler gömedim ben hayatımda.
meğer ne boş yaşayanlar varmış neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlamak yerine ot gibi gelip geçen

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Gereğinden fazla uzadı bence.
Görünüşe göre fikir farklı farklı.

Aşık Veysel'in dediği gibi;
"Koyun kurt ile gezerdi, fikir başka başk'olmasa..."

Kimsenin müslümanlığını değerlendirmek kimsenin haddine değil.
Gelin görün ki bizim toplum da bu çok yaygın.
Başkalarının inancını, ibadetini değerlendirmek; şu müslüman bu değil diye yaftalamak, dindar geçinip de Yaradan'a kendini şirk koştuğunun farkında olmadan, cahilce kimin müslüman olup olmadığına karar vermek. Daha önce söylediğim gibi, Yaradan katında kimin ne konumda olduğunu kimse bilemez.

Herkes kendi bildiğini doğru sanarak başkasına kabul ettirmenin peşinde.
Oysa önce kendine bakmalı insan.
Niyetin belli olduktan sonra, O'na ulaşmanın, rızasını kazanmanın pek çok yolu var...

Hacı Bektaşı Veli'nin dediği gibi;

Hararet nardadır, sacda değildir
Keramet baştadır tacda değildir
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hacda değildir.

Yoruma başlarken de belirttiğim gibi; bu konularda insanımız maalesef çok yoz...
Ve ister istemez gereksiz tartışmalara dönüşüyor, husumet oluşuyor.
Konu amacından çıkıyor.

Bence de burada bitirilse iyi olur @Nextman

• Beğen
Tepkiler: Nextman, 0MG90, Furkan Emekli ve 1 kişi daha
minoo

minoo

Üye
Gereğinden fazla uzadı bence.
Görünüşe göre fikir farklı farklı.

Aşık Veysel'in dediği gibi;
"Koyun kurt ile gezerdi, fikir başka başk'olmasa..."

Kimsenin müslümanlığını değerlendirmek kimsenin haddine değil.
Gelin görün ki bizim toplum da bu çok yaygın.
Başkalarının inancını, ibadetini değerlendirmek; şu müslüman bu değil diye yaftalamak, dindar geçinip de Yaradan'a kendini şirk koştuğunun farkında olmadan, cahilce kimin müslüman olup olmadığına karar vermek. Daha önce söylediğim gibi, Yaradan katında kimin ne konumda olduğunu kimse bilemez.

Herkes kendi bildiğini doğru sanarak başkasına kabul ettirmenin peşinde.
Oysa önce kendine bakmalı insan.
Niyetin belli olduktan sonra, O'na ulaşmanın, rızasını kazanmanın pek çok yolu var...

Hacı Bektaşı Veli'nin dediği gibi;

Hararet nardadır, sacda değildir
Keramet baştadır tacda değildir
Her ne arar isen kendinde ara
Kudüs'te Mekke'de Hacda değildir.

Yoruma başlarken de belirttiğim gibi; bu konularda insanımız maalesef çok yoz...
Ve ister istemez gereksiz tartışmalara dönüşüyor, husumet oluşuyor.
Konu amacından çıkıyor.

Bence de burada bitirilse iyi olur @Nextman

:locked:

• Beğen
Tepkiler: Nextman, Furkan Emekli ve bulutsuzgece
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt