ASUS X550JK-XO012D İnceleme ve Kullanıcı Platformu

Sponsorlu Bağlantılar

Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
Önce eksilerinden başlayalım.
-Harddisk ten çok gıcık edicek bir şekilde ses geliyor.
-Ekran aşırı esnek her an kırılacak gibi duruyor açıp kapatırken bile kenarlarda renk kayması oluyor ekrana bastırıyormuş gibi diğer kullanıcılar da da varmı acaba bu sorun kafama çok takılıyor kullanıcılardan cevap gelirse sevinirim.
-Assassin's Creed Black Flag grafikler sonda Anti-Aliasing de FXAA da iken cihazın ekran kartı yoruluyor ve gayet güzel ısınıyor ancak diğer birçok oyunda bu seviye ısınma yaşamadım kaç derece olduğunu bakarım yazarım.
-Fan sesi makul seviyede çok da sessiz değil.
Artılarına geçelim
+Cihaz gerçekten çok çok şık plastik hissi uyandırmıyor kalınlığı da gayet makul.
+Kullanmayı bilen gereksiz program kurmayan birisi iseniz Windows 8.1 ile açılma süreniz max. 15 sn sürüyor.
+Assassin's Creed Black Flag yüksek ayarlarda akıcı(anti-aliasing fullerseniz belli bi kasma oluyor)
Far Cry 3 max ayarlarda gayet akıcı
Euro Truck Simulator max ayarlarda gayet akıcı
Blur max ayarlarda gayet akıcı (8x Anti-Aliasing açıkken)
Call of Duty Black Ops 2 Max Ayarlar 60 fps aldı gayet akıcı
Spec Ops The Line max ayarlarda
Crysis 2 max ayarlarda

Birçok oyunu deneyemedim ancak kasıcağını zannetmiyorum.

+Mat ekranları her zaman beğenmişimdir bu ekran da beni yanıltmadı gayet güzel
+Bilgisayar kendini çabuk soğutuyor ancak yüksek oyun oynadığım zaman bileklerim ısınıyor.

Ben 8gb modelini aldım kargo dahil 1826 liraya geldi. Bu Fiyata alınabilecek en iyi cihaz.
Hard disk sesi dışında benim problemim yok. Başka laptoplarda ses çıkmıyorken bizim modellerde çıkıyor :zzz:

avcitalip

avcitalip

Üye
-Ekran aşırı esnek her an kırılacak gibi duruyor açıp kapatırken bile kenarlarda renk kayması oluyor ekrana bastırıyormuş gibi diğer kullanıcılar da da varmı acaba bu sorun kafama çok takılıyor kullanıcılardan cevap gelirse sevinirim.
-Assassin's Creed Black Flag grafikler sonda Anti-Aliasing de FXAA da iken cihazın ekran kartı yoruluyor ve gayet güzel ısınıyor ancak diğer birçok oyunda bu seviye ısınma yaşamadım kaç derece olduğunu bakarım yazarım.
Artılarına geçelim
+Cihaz gerçekten çok çok şık plastik hissi uyandırmıyor kalınlığı da gayet makul.
+Kullanmayı bilen gereksiz program kurmayan birisi iseniz Windows 8.1 ile açılma süreniz max. 15 sn sürüyor.
+Assassin's Creed Black Flag yüksek ayarlarda akıcı(anti-aliasing fullerseniz belli bi kasma oluyor)
Crysis 2 max ayarlarda

+Bilgisayar kendini çabuk soğutuyor ancak yüksek oyun oynadığım zaman bileklerim ısınıyor.

Ben 8gb modelini aldım kargo dahil 1826 liraya geldi. Bu Fiyata alınabilecek en iyi cihaz.

Eksilerinden başlayayım ;

HDD'in sesinden çok yavaşlığı beni arızaya geçiriyor :(
Ekran evet çok esnek hatta o kadar esnek ki çantasında taşıdıktan sonra bir yerde makineyi çıkartacağım zaman ekranda klavyenin izi çıkıyor :(
850M var hocam gölgeleri fazla işin içine katmasan iyi olur,sonuç olarak bir masaüstü değil :)
Fan bence çok sessiz ve çok başarılı,tek başınızayken hiç ses yokken anca duyulabiliyor HDD sesi de böyle aslında
Ben ilk günden beri plastik olması yüzünden alışamadım pek,hoşuma gitmiyor metalin verdiği o kalite hissi bambaşka birşey,bu makinenin içi çok kaliteli dışı ise normal kaliteli bence.
FC3 ve 4'ü Ultra ayarlarda 30+ FPS olarak oynuyorum,benimki 4GB model bu yüzden arada takılmalar yaşıyorum(anlık fps düşüşleri)
Crysis serisini de ultra da oynarım gibi geliyor bana
makine oda sıcaklığında oluyor aslında,senin bileğin kendisini ısıtıyor senin hissettiğin bu ve plastik olduğu için ısı yayılmıyor.
Splendid Utility diye bir asusun yazılımı var indirmeni tavsiye ederim,ekranı yarı yarıya daha iyileştiriyor bana göre :)
Hard disk sesi dışında benim problemim yok. Başka laptoplarda ses çıkmıyorken bizim modellerde çıkıyor :zzz:
aynı şekilde sende kurabilirsin kardeşim herkes kursun hatta ; Splendid Utility

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Artılarına geçelim
Crysis 2 max ayarlarda

bilgi için saol ancak bende harddiskten hiç ses duymuyorum.Ekran ince olduğu için hassastır bence normal bu renk sorununu anlamadım ama renkler düzgün bende ıps ekran değil diye çok yukardan bakınca reklerde kayma olabilir o normaldir.
Son çıkan assasin serisini ful ayarda açacağını sanmıyordum helal olsun canım laptobum :ehe
Eksilerinden başlayayım ;

HDD'in sesinden çok yavaşlığı beni arızaya geçiriyor :(
Ekran evet çok esnek hatta o kadar esnek ki çantasında taşıdıktan sonra bir yerde makineyi çıkartacağım zaman ekranda klavyenin izi çıkıyor :(
850M var hocam gölgeleri fazla işin içine katmasan iyi olur,sonuç olarak bir masaüstü değil :)
Fan bence çok sessiz ve çok başarılı,tek başınızayken hiç ses yokken anca duyulabiliyor HDD sesi de böyle aslında
Ben ilk günden beri plastik olması yüzünden alışamadım pek,hoşuma gitmiyor metalin verdiği o kalite hissi bambaşka birşey,bu makinenin içi çok kaliteli dışı ise normal kaliteli bence.
FC3 ve 4'ü Ultra ayarlarda 30+ FPS olarak oynuyorum,benimki 4GB model bu yüzden arada takılmalar yaşıyorum(anlık fps düşüşleri)
Crysis serisini de ultra da oynarım gibi geliyor bana
makine oda sıcaklığında oluyor aslında,senin bileğin kendisini ısıtıyor senin hissettiğin bu ve plastik olduğu için ısı yayılmıyor.
Splendid Utility diye bir asusun yazılımı var indirmeni tavsiye ederim,ekranı yarı yarıya daha iyileştiriyor bana göre :)

aynı şekilde sende kurabilirsin kardeşim herkes kursun hatta ; Splendid Utility

link verir misin bulamadım

avcitalip

avcitalip

Üye
bilgi için saol ancak bende harddiskten hiç ses duymuyorum.Ekran ince olduğu için hassastır bence normal bu renk sorununu anlamadım ama renkler düzgün bende ıps ekran değil diye çok yukardan bakınca reklerde kayma olabilir o normaldir.
Son çıkan assasin serisini ful ayarda açacağını sanmıyordum helal olsun canım laptobum :ehe

link verir misin bulamadım

Asus'un sitesinde driver'lar kısmında mevcut hocam

• Beğen
Tepkiler: Tr_SERGEN
Darqos

Darqos

Üye
Öncelikle S.a Sergen nasılsın kardeşim Konuya geçelim
Benim alacağım pc 8GB RAM ,Nvdia 840m
Oynadığım oyunlar;
Counter Strike 1.6
Counter Strike Global Ofensive
Counter Strike Online
Counter Strike Soirce

Ben PRO yumda :D Başka oyun oynamam Milli takıma gireceğim

Şimdi nvdia 840m Bu ekran kartında cs de 400 alırım sabit 200 Peki

Bu pc ile kıyaslayınca hangisi alınır Parayıda değerlendirin ve 840 m ile 850 m arasında ne kadar fark var ve Ben Çok yüksek oyunlar oynamam Crysis Veya frcry Gibi şeyleri oynamam ben online fps Cs gibi oyunar bana 840 m yetermi ?

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle S.a Sergen nasılsın kardeşim Konuya geçelim
Benim alacağım pc 8GB RAM ,Nvdia 840m
Oynadığım oyunlar;
Counter Strike 1.6
Counter Strike Global Ofensive
Counter Strike Online
Counter Strike Soirce

Ben PRO yumda :D Başka oyun oynamam Milli takıma gireceğim

Şimdi nvdia 840m Bu ekran kartında cs de 400 alırım sabit 200 Peki

Bu pc ile kıyaslayınca hangisi alınır Parayıda değerlendirin ve 840 m ile 850 m arasında ne kadar fark var ve Ben Çok yüksek oyunlar oynamam Crysis Veya frcry Gibi şeyleri oynamam ben online fps Cs gibi oyunar bana 840 m yetermi ?

Bu iki ekran kartı arasında yüksek oyunlar için ciddi fark var.Aralarında fazla fiyat farkı yok bence 850m al uzun süre kafan rahat olsun.Sölediğin oyunları 840m rahat açar ama 850m den daha çok zevk alırsın fps vs. farklardan dolayı.Bence gtx 850m ekran kartlı olanı al :oke:

bak bu 850m 1,756 tl

buda senin istediğin 840m 1,544 tl

bence azıcık daha ekle 850m olanı al

• Beğen
Tepkiler: avcitalip
Darqos

Darqos

Üye
Bu iki ekran kartı arasında yüksek oyunlar için ciddi fark var.Aralarında fazla fiyat farkı yok bence 850m al uzun süre kafan rahat olsun.Sölediğin oyunları 840m rahat açar ama 850m den daha çok zevk alırsın fps vs. farklardan dolayı.Bence gtx 850m ekran kartlı olanı al :oke:

bak bu 850m 1,756 tl

buda senin istediğin 840m 1,544 tl

bence azıcık daha ekle 850m olanı al
Yok kanki 840 m modelini alacağım zatten ben yüksek oyunlar oynamam En fazla gta 4 :)

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Yok kanki 840 m modelini alacağım zatten ben yüksek oyunlar oynamam En fazla gta 4 :)

bak gta 4 açmıormuş aradaki fark büyük benim dediğimi al şuan o arkadaşların elinde olsa 840m yerine 850m alırlardı sen hata yapma

Darqos

Darqos

Üye
bak gta 4 açmıormuş aradaki fark büyük benim dediğimi al şuan o arkadaşların elinde olsa 840m yerine 850m alırlardı sen hata yapma
Hayır knk 1700 tl Benim alacağım 1500 + Ekstra Kulaklık 200 tl +Kargo kapıda ödeme 1750 TL anlatabildimmi

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
    Konu Sahibi
Hayır knk 1700 tl Benim alacağım 1500 + Ekstra Kulaklık 200 tl +Kargo kapıda ödeme 1750 TL anlatabildimmi

kulaklık laptoptan daha önemliyse bildiğini yap zorlayacak değilim

• Beğen
Tepkiler: Darqos
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
200 tlye ne kulaklığıymış öyle.

ByKatre

ByKatre

Üye
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
ben cs 1.6 yükledim kasıyordu çok şaşırdım sildim 1.8 yükledim yine kasıyordu

Darqos

Darqos

Üye
ben cs 1.6 yükledim kasıyordu çok şaşırdım sildim 1.8 yükledim yine kasıyordu
counter kasmamadı lağzım ayarları var cs nin Sen yapamadın galiba Bot larla oynama bot lar kastırır zatten online olarak oyna

ByKatre

ByKatre

Üye
yok ya ben 40 bot ile oynuyorum hiç sıkıntı yok

• Beğen
Tepkiler: Darqos

Üst Alt