Ekstra bilgi güncellemesinden sonra lumia denim gözüküyor yazılım sürümü
O buradan çıktıKonsept fotosu paylaşmışlar nette. Uygulama falan yok. O nerden çıktı.
Bu arada sistem de acayip kasmalar var ya. Bariz ana ekranın gelmesini izledim 2 saniye boyunca. Kasıla kasıla geldi. Yuh dedim. Androidin en kasmalı durumu gibiydi. Bilmiyorum ki PFD yüzünden mi yoksa artık tırt mı oluyor sistem anlamadım.
Ben bunu bilmiyorum twitterda paylaştılar oradan size paylaştımO buradan çıktı
Windows Phone için "Concept for Window..." uygulamasına göz atınLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

bende öz izleme sürümü yüklü değil ve bi kaç bug dışında kasma yokKonsept fotosu paylaşmışlar nette. Uygulama falan yok. O nerden çıktı.
Bu arada sistem de acayip kasmalar var ya. Bariz ana ekranın gelmesini izledim 2 saniye boyunca. Kasıla kasıla geldi. Yuh dedim. Androidin en kasmalı durumu gibiydi. Bilmiyorum ki PFD yüzünden mi yoksa artık tırt mı oluyor sistem anlamadım.
Heryerde aynı durum var. Ben de mediamarktta gördüm. Sordum niye güncellemiyorlar bunları diye. Cevap aynen şu şekilde:Bugün teknosa da lumia modellerine bakıyordum arkadaş telefonlar da 8.0 yüklü hala yaZahmet edipte cihazları güncellememişler
![]()
Teknosa da dahil olmak üzere neredeyse tüm avm lerde ve teknoloji mağazalarında Nokia reyonları perişan vaziyette,birde şöyle etrafıma bakınca ya samsung yada iphone görüyorum.
Türkiye için konuşursak eskiden mahalle telefoncuları vardı. Kılıf, ekran filmi vs aksesuar satışı da yok denecek gibiydi. Ama artık mahalle telefonunuzu bitti gibi bişey. Olanlar da Çin malı çakma Android satma derdinde.Teknosa da dahil olmak üzere neredeyse tüm avm lerde ve teknoloji mağazalarında Nokia reyonları perişan vaziyette,birde şöyle etrafıma bakınca ya samsung yada iphone görüyorum.
Türkiye için konuşursak eskiden mahalle telefoncuları vardı. Kılıf, ekran filmi vs aksesuar satışı da yok denecek gibiydi. Ama artık mahalle telefonunuzu bitti gibi bişey. Olanlar da Çin malı çakma Android satma derdinde.
Şu anda satılan akıllı telefonların %99'u ya operatörler üzerinden ya da büyük tekno marketler ve onların online mağazaları üzerinden satılıyor. Tekno marketlerdeki satıcılar maaş+ciro üzerinden prim alıyorlar. Böyle olunca da vatandaşa işini fazlasıyla görecek 1500 liralık cihaz yerine ciroya tavan yaptıracak 2000+ cihazları yanında da bir sürü aksesuar satmaya çalışıyorlar.
Operatörlerden ise durum çok daha farklı. Operatör mağazaları bir modelden bin lira da kar etse peşin satmak istemiyor. İlle de kontratlı satacak. Çünkü o zaman hem sürekli kazanıyor hem de kotayı doldurup yıllık prim alıyorlar. Windows Phone cihazların büyük çoğunluğu da anlaşmalı operatör kampanyası olmadığı için mağazalar sipariş verip riski alıp satmaya çalışmıyor.
Size basit bir şey söyleyeyim. Lumia 930'un fiyatı kaç lira 1799 değil mi? Ama bulamazsınız. Bugün bir dostum Çorlu Nokia Shopta görmüş iki tane var. Fiyatı kaç lira biliyor musunuz? Tam iki bin lira çekmişler.
Bunun önüne geçilebilir tabiki. Fakat büyük yatırımlar ve önemli operatör anlaşmaları şart. Öncelikle operatörlere cazip anlaşmalarla bu cihazı operatör vitrinlerine koymak lazım.Yuh diyorum sadece. Bunun önüne geçilecek bir yol var mı bilmiyorum. Burası Türkiye.
Bırak güncellemeyi İyi telefonlar açıkmışta inceleyebilmişsiniz Teknosada Nokia telefonların şarjları genelde bitmiş oluyor şarj da etmiyorlar bilerek ''millet inceler beğenir almak ister falan aman ne olur ne olmaz kapalı dursun''düşüncesindelerBugün teknosa da lumia modellerine bakıyordum arkadaş telefonlar da 8.0 yüklü hala yaZahmet edipte cihazları güncellememişler
![]()

Ben vodafone'da çalışırken mağaza müdürü Nokia cihaz getirtmiyordu. Çünkü primi çok azdıBunun önüne geçilebilir tabiki. Fakat büyük yatırımlar ve önemli operatör anlaşmaları şart. Öncelikle operatörlere cazip anlaşmalarla bu cihazı operatör vitrinlerine koymak lazım.
Büyük AVM ve Teknomarketlerde Kiosk denilen standlar kurup bu cihazların eğitimini almış iyi derecede işini bilen satış elemanları yerleştirmek lazım. O zaman satışlar ciddi derecede sıçrama yapar.
Mediamarkt beylikdüzüne gidiyorum çocukların neredeyse hepsi Lumia kullanıyor. Foto Kamera bölümündeki elemanlar bile Lumia cihazları takip edip araştırıyor ama iş satmaya gelince haklı olarak yanaşmıyorlar.
aynen öyle..Bırakın da Nokia Türkiye düşsün mağazaların peşine
Ben yedi sekiz senedir Nokia kullanan biri olarak söylüyorum, Nokia bence nal topluyor Samsung,İphone bence çok ileride Nokia ya göreBakıyorsun samsung ve iphone reyonları cıvıl cıvıl cihazlar adeta albeni diyor,nokia reyonu ise içler acısı ve ister istemez insanın aklı karışıyor ve özeniyor.