Tavsiye Android Güvenliği / Google Chrome Güvenliği [ÖNEMLİ]

Sponsorlu Bağlantılar

struggler

struggler

Üye
    Konu Sahibi
Android Güvenliği / Google Chrome Güvenliği [ÖNEMLİ]

Android telefondan Google Chrome ile bir web sitesi açıyoruz. Açtığımız web sitesini görüntüleyemiyoruz çünkü karşımıza reklam çıkıyor. Bu reklamın üst tarafında saçma sapan bir şey yazabilir. Alt kısmında küçük puntolar ile yazılmış yazılar vardır (
misal buraya yazdığım gibi) işte buradaki yazıyı; özel servis yazıyor ve siz reklamdaki içeriği onayladığınızda; hattınız hangi hat ise özel servise abone oluyor ve daha sonra ne olduğunu sorarsanız eğer :)
Telefonunuza gelen her mesaj başına telefonunuzdan TL gidiyor veya hattınız faturalı ise bu gelen mesajların ücreti faturaya yansıtılıyor. Eminim ki bir çok arkadaşın bu konudan haberi vardır. Bunu ben biliyorum ancak merak ettiğim nokta şu ki;

Girilen sitede siz herhangi bir şeyi sadece kabul et tuşuna bastığınızda telefonunuza şu özel servise üye oldunuz diye bir mesaj geliyorsa; yani bir site sizin telefon numaranıza siz siteye telefon numaranızı girmeseniz bile ulaşabiliyorsa. Bu durum kullandığınız tarayıcı uygulamasının açığı mıdır (Google Chrome)? Yoksa Android işletim sisteminin bir açığı olma ihtimali var mıdır?

Eğer böyle bir açık varsa sörf yaptığımız bir çok site telefon numaramıza ve diğer bilgilerimize erişebiliyor demektir. Bunu nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama telefon numaralarına bu şekilde erişebiliyorlar.

Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum..

PriZm

PriZm

Üye
Bu olay sadece Androidde yada chrome da değil. Bütün sistemlerde böyle.

Ayrıca çıkan reklam sayfasında telefon numarası girmediğin takdirde numarayı görmesi imkansız diye biliyorum.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Şimdi kardeşim sen telefon numaranı o siteye yazmadığın sürece adam sana abonelik yapmaz ve kişissel bilgilerini göremez.
Bazı siteler telefon numarana ulaşabilir tabi ama bu sınırlı ulaşım gibidir. Sebebi ise operatörlerin senin numarana ulaşabilme yetkisini vermesidir. Yani yasal takip gibi işte. Aynısını google play de yapmaktadır. Bilinçli bir şekilde interneti kullandıktan sonra başına bi iş geleceğini tahmin etmiyorum açıkcası ki ben 1999 dan beri internetteyim 1 kere başıma geldi akıllandım :D

struggler

struggler

Üye
    Konu Sahibi
Bu olay sadece Androidde yada chrome da değil. Bütün sistemlerde böyle.

Ayrıca çıkan reklam sayfasında telefon numarası girmediğin takdirde numarayı görmesi imkansız diye biliyorum.

Aynen öyle reklam sayfasında telefon numarası girmediğin takdirde numaranı görebiliyor :)
Bunu bende imkansız olarak düşünmüştüm ancak sonradan siteye java gömmüş olabilirler diye düşünüyorum ve bu reklam sitesini açıp kabul et tuşuna bastığımızda bu java program doğrudan arka planda çalışıyor ve bizim numaramıza erişebiliyor ;)
Şimdi kardeşim sen telefon numaranı o siteye yazmadığın sürece adam sana abonelik yapmaz ve kişissel bilgilerini göremez.
Bazı siteler telefon numarana ulaşabilir tabi ama bu sınırlı ulaşım gibidir. Sebebi ise operatörlerin senin numarana ulaşabilme yetkisini vermesidir. Yani yasal takip gibi işte. Aynısını google play de yapmaktadır. Bilinçli bir şekilde interneti kullandıktan sonra başına bi iş geleceğini tahmin etmiyorum açıkcası ki ben 1999 dan beri internetteyim 1 kere başıma geldi akıllandım :D

Şimdi şöyle Google Play'in telefon numarama erişebilmesi normaldir çünkü bu bir uygulama ve uygulamayı kurduğumuz esnada zaten gerekli izinleri biz veriyoruz, Ancak bir tarayıcı vasıtasıyla bir sitenin bunu yapması enteresan bir durum. Aynı siteyi ben bulabilirsem bir ara paylaşırım telefonundan girer denersin ;)

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Yalnız google chrome da google play de google uygulamaları olarak geçiyor. Senin google play e verdiğin yetkinin aynısı chrome için de geçerli olmaz mı? :hmmm

struggler

struggler

Üye
    Konu Sahibi
İşte benim demek istediğim de bu, Google Chrome telefon numaramı görüyor ve bu tamam.
Normalde her tarayıcı siteye bilgi götürür, hatta bazı siteler bir siteye CURL ile tarayıcının bilgi getirmesi gibi değer gönderirler ve bilgi çekerler POST etmek gibi ;)
Google Chrome uygulaması benim telefon numaramı görüyor ancak bunu açmış olduğu sitelere bilgi olarak götürürse bir anlamı kalmaz, işte bunu götürüyorsa dahi bu bir açıktır ve bu açık acaba Chrome'dan mı kaynaklanıyor ?

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
İşte benim demek istediğim de bu, Google Chrome telefon numaramı görüyor ve bu tamam.
Normalde her tarayıcı siteye bilgi götürür, hatta bazı siteler bir siteye CURL ile tarayıcının bilgi getirmesi gibi değer gönderirler ve bilgi çekerler POST etmek gibi ;)
Google Chrome uygulaması benim telefon numaramı görüyor ancak bunu açmış olduğu sitelere bilgi olarak götürürse bir anlamı kalmaz, işte bunu götürüyorsa dahi bu bir açıktır ve bu açık acaba Chrome'dan mı kaynaklanıyor ?
Yani bu açık dediğin gibi ama bu google hizmetleri olarak geçiyor yani google play'e ait. Bunun çözümünün olacağını sanmıyorum. Sen benim gibi önemli olan tüm işlemlerini pc üzerinden iyi bir virüs koruması dahilinde yap. Gerisi önemli değil. Nurayı alsa nolur almasa nolur. Sen bilmediğin bağlantılar ile numarana tarife yaptırmamaya dikkat et kardeşim gerisi faso fiso zaten

struggler

struggler

Üye
    Konu Sahibi
Ya işte telefondan sörf yapmaya gelmiyor. Adamlar telefon numarasını alınca sürekli dolandırıcılar arayıp duruyor. İşte bu arayanlar özel servislerin dolandırıcı elemanları ve öncelikle operatörlerin bu konuda bir işlem yapması gerekiyor ama onlarında işlerine geliyordur komisyon aldıkları için ;)

Ama bir web sitesi görüntüleme işinde böyle olmamalı, aynı tarz siteleri birde İphone telefonda denemek lazım ki bence ios işletim sisteminde olacağını zannetmiyorum çünkü adamlar güvenlikten fazla ödün vermiyorlar.(dışarıya) Erişim izinlerinin kısıtlanması gibi ;)
Ancak buna bir çözüm filan bulabilirsek diğer arkadaşlar ile de paylaşalım da arkadaşlar güvenli bir şekilde internete girsinler.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Ya işte telefondan sörf yapmaya gelmiyor. Adamlar telefon numarasını alınca sürekli dolandırıcılar arayıp duruyor. İşte bu arayanlar özel servislerin dolandırıcı elemanları ve öncelikle operatörlerin bu konuda bir işlem yapması gerekiyor ama onlarında işlerine geliyordur komisyon aldıkları için ;)

Ama bir web sitesi görüntüleme işinde böyle olmamalı, aynı tarz siteleri birde İphone telefonda denemek lazım ki bence ios işletim sisteminde olacağını zannetmiyorum çünkü adamlar güvenlikten fazla ödün vermiyorlar.(dışarıya) Erişim izinlerinin kısıtlanması gibi ;)
Ancak buna bir çözüm filan bulabilirsek diğer arkadaşlar ile de paylaşalım da arkadaşlar güvenli bir şekilde internete girsinler.
Yalnız ios konusunda sana katılmıyorum. Operatörler izni verdiğinden dolayı bunun telefon üzerinde etkisi olacağını sanmıyorum. Tarayıcıdan kaynaklanan bir sorun ise -ki ben sanmıyorum- o zaman denenebilir. Arayan dolandırıcılara çözümüm var benim. Eğer bilinmeyen bir numara ise anında ses kaydını açıyorum "dıt, dıt" sesi gelince arka planda anında ürküp bu ses ne diyorlar. Ben de polisim konuşmalarım ses kaydına alınıyor gibi yalan söylüyorum anında suratıma kapatıyorlar birdaha da kesinle rahat etmiyorlar :D

The Pancar

The Pancar

Üye
Chrome'da bir sitede gezinirken kabul ediyorum diye bir reklam çıktı 16tl kesti ayriyeten abone oldu

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Reklamlar otomatik noyu tanıyor ama kabul ediyorum demeyin aksi takdirde üye yapar . operator üyeliği geçici olarak iptal eder. Servis sağlayıcı aramanız gerek tam iptal için . Benim başıma geldi . Ve bir arkadaşın oldu 90 tl kesmiş . Örneğin Blinko
.i muhabbet
Erotik siteler vs vs

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Bu olayın ne android ile nede chorome ile alakası yok , her türlü işletim sisteminde başınıza gelebilir.Sizi istem dışı abone eden firma ise sizin numaranız ile degil ; cihazın ip adresi ile kayıt yapar. Bu tip durumlarla karşılaşmamak için ; bağlı olduğunuz operatör ü arayıp hattınızı : mobile ödeme ve özel servislere kapatın ; ve korkusuzca internette dolaşın :oke:

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Bu olayın ne android ile nede chorome ile alakası yok , her türlü işletim sisteminde başınıza gelebilir.Sizi istem dışı abone eden firma ise sizin numaranız ile degil ; cihazın ip adresi ile kayıt yapar. Bu tip durumlarla karşılaşmamak için ; bağlı olduğunuz operatör ü arayıp hattınızı : mobile ödeme ve özel servislere kapatın ; ve korkusuzca internette dolaşın :oke:
Değerli insan çok önemli bir öneri verdin lakin ben banka uygulamasını çok kullanıyorum kontör yükleme ve para transferi için . Mobil ödemeyi kapatır isem banka yine izin verir mi yoksa bu özellik devre dışı mi kalır

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
QUOTE="chita_man, post: 7412622, member: 374630"]Değerli insan çok önemli bir öneri verdin lakin ben banka uygulamasını çok kullanıyorum kontör yükleme ve para transferi için . Mobil ödemeyi kapatır isem banka yine izin verir mi yoksa bu özellik devre dışı mi kalır[/QUOTE]

Banka uygulamalarınızı kullanabilirsiniz :oke: benim hattım hem mobil ödemeye hemde özel servislere kapalı ;telefonumda garantisi bankasının uygulamasını kullanıyorum şu ana kadar bir problem yaşamadım (garanti bankası uygulaması ile yaptıklarım: sgk prim ödemesi ,faturalar, kira , eft ve havale) :oke:

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Çok teşekkürler değerli insan o zaman hemen avea arayıp mobil içerik ve ödemelere kapatıyorum malum ben sınırsız net woops tarifeye geçtim fena gecirmasyonel durumlar oluyor şok oluyor insan .

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Çok teşekkürler değerli insan o zaman hemen avea arayıp mobil içerik ve ödemelere kapatıyorum malum ben sınırsız net woops tarifeye geçtim fena gecirmasyonel durumlar oluyor şok oluyor insan .

Rica ederim ; bilgi paylaştıkça güzeldir :evet:

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
M. Ş. Deki bayan beni kampanyalardan haberdar etme abonesi yaptı ekstra bir ücret kesilir mi ?
Malesef o konuda bir bilgim yok ; operatörünüzü tekrar arayıp konu hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim..

• Beğen
Tepkiler: hasan3472ty
struggler

struggler

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şimdi demişsiniz ki sizi ip numaranızdan abone yapıyorlar, emin misiniz ip numarasından yapıldığına, bazı bu bilgilere ben Chrome vasıtasıyla eriştiklerini düşünüyorum. Bu konuda tavsiyem şudur ki;
Telefonlarınızı özel servislere kapatın ve mobil ödemeleri iptal edin. Ancak ben bu açığı araştırıyorum, bu açık nedir ?

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Arkadaşlar şimdi demişsiniz ki sizi ip numaranızdan abone yapıyorlar, emin misiniz ip numarasından yapıldığına, bazı bu bilgilere ben Chrome vasıtasıyla eriştiklerini düşünüyorum. Bu konuda tavsiyem şudur ki;
Telefonlarınızı özel servislere kapatın ve mobil ödemeleri iptal edin. Ancak ben bu açığı araştırıyorum, bu açık nedir ?

İp üzerinden kayıt yapıldığına eminim. Daha önceden başıma geldi böyle bir durum ve firmayı arayıp beni kara listeye almalarını söyledim bunun üzerine müşteri temsilcisi arkadaş bana ip numaramın kara listeye alındığını beyan etti. Eğer numaradan kayıt olsaydı ; numaramın kara listeye alındığını söylerdi :oke:

Üst Alt