2005 yılıydı, dershanede ders çalışmak yerine bluetooth ile multiplayer oyunlar oynadığımız, cepte msn veya turbo msn ile chat'leştiğimiz, Telsim'in ücretsiz sunduğu mobil televizyona hayran hayran baktığımız yıllar yani s60v1-v2'nin tozu dumana kattığı seneler.

Çok sevdiğim, asla kıyamayacağım Nokia 3660 'ımı zorlanarak da olsa ''Asphalt 2 Urban GT'' yüklemesi için arkadaşımın ellerine vermiştim.FExplorer dosya yöneticisiyle kendi telefonundan dosyaları teker teker atıp yüklemeye çalışıyordu.Sonra ne olduysa telefonum donmuş ve kala kalmıştı (ram sıkıntısı, o zamanlar çok sövdürüyordu, en büyük sorun ram düşüklüğüydü zaten

).Kantinde ulu orta neredeyse ağlayacaktım (evet gerçek

), arkadaşım benim gazabımdan korktuğu için, MMC'yi kendi telefonuna takıp yüklediği dosyaları silmiş ve düzeltmişti.Bende derin bir oh çekmiştim

.
Uzun oldu ama sonuçta güzel yıllardı, şimdi o tadı alamıyorum.Bakıyorum da herkesin elinde milyarlık telefonlar var ama whatsapp vs, bejeweled'den bozma oyunlarla oyalanıp duruyorlar.Bizim hayallerimiz, acaba telefonlarda ne zaman CS (hatta online) oynarız gibisindendi.Eski nesil olsa bunu çoktan başarmıştı zaten.Şimdi basit olan ne varsa top 10 olmuş, bir otobüse biniyorsun herkesin eline aynı oyun, memurundan tutun öğrencisine kadar.Şaşırmamak elde değil.