Bilgisayar geç açılıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Ismayilov_Elcin

Ismayilov_Elcin

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar geç açılıyor
Merhaba canlar
Şimdi benim notebook yavaş çalışıyor,üzerinde üreticinin kurmuş olduğu Windows 7 64bit ultimate var
İşlemci i7 ram 8 yani donanım nedeni ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum
Ama kardeşlerim pc 3 dakikadan fazla zamana açılıyor + başlarken heç bir program çalışdırılmıyor (norton ve İDM haric) nedeni ne ola bilir çözümü nedir?
Bir de kardeşlerim ben hard diski (bir tane 1 tblık) - disk yönet bölümünden 2 ye ayırdım (C:T) birinde gerekli 300 gb lık dosya var (T), format verirsem(C diskine) T diskinde bulunan dosyalarım kaybolur mu? format vermemi tavsiye ediyormusunuz?
Hızlandırmak için ne yapmam gerekir? HP nin uygulamaları yavaş olma nedeni ola bilir mi? recovery diski ile mi format yapmak ya her hansı windows 7 diski ile format yapmak uygun?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
1- Üreticinin koyduğu işletim sistemi.
2- Hard disk yanlış yapılandırma.
3- Hard disk kullanmak.

Senin sorununun nedeni bunlar. Sisteminde 8.1 hakediyor windows 7 ile neden çile çektiriyorsunki. Eğer bütçen varsa o bilgisayara ssd al. Şaha kalkar bilgisayarın bi de üstüne win 8.1 kurarsan 7 saniyede açılır en geç. Üretici firmanın koyduğu işletim sistemi genelde sorunludur. Çünkü bi sürü işe yaramayan bilgisayarı kastıran yazılımlar koyarlar. Bende de i7 8 gb ram var. Üreticinin koyduğu işletim sistemini 10 bile kullanmadan temiz kurulum yaptım. Can geldi makine donanımının hakkını vermeye başladı. Geçen senede ssd taktım 10 sene daha gider. Eğer bütçen yoksa alamayacaksan 8.1 kur ve c'yi en fazla 100 gb yap

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve Ismayilov_Elcin
Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Merhaba canlar
Şimdi benim notebook yavaş çalışıyor,üzerinde üreticinin kurmuş olduğu Windows 7 64bit ultimate var
İşlemci i7 ram 8 yani donanım nedeni ile bir sorun olduğunu düşünmüyorum
Ama kardeşlerim pc 3 dakikadan fazla zamana açılıyor + başlarken heç bir program çalışdırılmıyor (norton ve İDM haric) nedeni ne ola bilir çözümü nedir?
Bir de kardeşlerim ben hard diski (bir tane 1 tblık) - disk yönet bölümünden 2 ye ayırdım (C:T) birinde gerekli 300 gb lık dosya var (T), format verirsem(C diskine) T diskinde bulunan dosyalarım kaybolur mu? format vermemi tavsiye ediyormusunuz?
Hızlandırmak için ne yapmam gerekir? HP nin uygulamaları yavaş olma nedeni ola bilir mi? recovery diski ile mi format yapmak ya her hansı windows 7 diski ile format yapmak uygun?

Anlattığına göre bu özelliklere sahip bir bilgisayrın uçmasa bile çok güzel ve hızlı işlem yapması gerekir. açılmanın 3 dakikayı bulması normal değildir.

hard diskinde C ve T diyorsun. normalde sürücülere isim verdiğin zaman C den sonra T ismini yanlışlıkla vermiş olabilirsin o önemli değil. sürücü ismini sen değiştirebilirsin (Bilgisayarım üzerinde sağ tıklayıp Yönet/Disk Yönetimi bölümünde harfini değiştirmek istediğin sürücü üzerine sağ tıklayıp "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir" seçeneği ile yapabilirsin.
ama bu performansın ve senin asıl sorununu değiştirmeyecektir.

biçimlendirme konusuna gelince, iki farklı sürücü olduğu zaman, birisine format atsan ötekisi etkilenmez. Yani sen C'ye format atsan D veya senin söylediğin T sürücüsü etkilenmez. bu konuda endişe etmen yersizdir.

En önemlisi bu güzel bilgisayarının performansından en iyi verimi almak istiyorsan eğer, senin kaybolmasını istemidiğin bilgi ve dökümanlarını taşınabilir bir hard disk veya boyutu yeterli bir flash diske at, 64 bitlik Windows ultimate DVD'yi tak ve daha sonra her iki diski önce F disk yapıp birleştir, sonra kendi zevkine göre iki yarça yaparak ayır. windows'un kurulu olduğu C sürücüsüne fazla yer bırakmana gerek yok. örneğin 70-100 GB arası olsa yeterlidir. en büyük boyutlu oyunları yüklesen bile bu kapasiteyi aşman zor olur.
geriye kalanı D'ye kalır.

temiz kurulumlu bir format ve F diskt'ten sonra eminim norton morton ;) yükleme ihtiyacı duymayacaksın. avira antivirüs programının ücretsiz türkçe sürümünü indirsen inancın olsun bu yeterli olur. özellikle aviranın son yıllardaki performansı gözle görülür derecede güzel olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Ismayilov_Elcin
Ismayilov_Elcin

Ismayilov_Elcin

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle ikinize de teşekkürler, Kardeşlerim driver kanusunda hangi program iyi\ windows 8.1 kurursam tüm driverleri nasıl kura blirim ? hp nin kendi sitesinde 7 ve 8(tümü yok) için var ama 8.1 yok

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
şahsen tavsiyem orjinal sitesinden orjinal sürücüleri kurmandır. Bu her zaman en sağlıklı yöntemdir.
Ha bu zor bazılı yok dersen o başka.
Bu durumda tavsiyem Driver Pack Solution indirip onunla her türlü driver sorununu halledebilirsin internette aratırsan bulursun. boyutu biraz büyük ama kaynak olarak bilgisayarında sürücü sorunu için sürekli kullanabilirsin.

AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Şuan win7 kuruluysa, driverlerini yedekleyebilirsin burdan>> ile halledebilirsin,
Üreticinin koymuş olduğu sistemi bozma bence, win 7 yüklenmişse sende onu yükle. win8.1 o kadar ahım-şahım bişi değil, zaten win7 mimarisi üzerine kurululmuş ve sadece metro arayüzüyle görselleştirilmiş o kadar. Sen win7 64bit devam et..

• Beğen

MaxipmaN

Üye
beleş ufak tefek driver programlarını önermiyorum ben ddr2 winxp pcde yaptım,ağ adresi alınıyor diyor bazen

Ismayilov_Elcin

Ismayilov_Elcin

Üye
    Konu Sahibi
Format yapdım şimdilik 30-50 san arası açılıyor Win 7 şu anda Driver Pack Solution işe yarıyor ama gene de en iyisi kendi sitesi , hepinize teşekkürler
Bu arada Norton var bende onu mu kursam Avira mı hangisi daha stabil?

Son düzenleme:
AKDELİKAN

AKDELİKAN

Üye
Format yapdım şimdilik 30-50 san arası açılıyor Win 7 şu anda Driver Pack Solution işe yarıyor ama gene de en iyisi kendi sitesi , hepinize teşekkürler
Bu arada Norton var bende onu mu kursam Avira mı hangisi daha stabil?
Ne norton kur nede avira sistemi kasmayan Eset Enpoint5 antivirüs kur bende win7 64bit, pc-xp ve minibok pc-xp kurulu yıllardır hiç bir sıkıntı yaşamadım en gizli, en virüslü sitelerde dolaşmama ramen hemen yakalıyıverdi esedim, sen bilirsin ama

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt