Haber Xperia Z3 Ve Z3 Compact Kamera İle Bootloader Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Xperia Z3 Ve Z3 Compact Kamera İle Bootloader Sorunu
Android cihazlar içinde Sony firması özgürlüğü kullanıcılara tam manasıyla sunarken bu özelliği belli standartlar içinde yapıyor.

Bu standartlara bağlı olarak Sony marka bir telefonunuz varsa bootloader kilidini kaldırabilir özgürlüğün tadını çıkartabilirsiniz. Kısa bir süre önce bu listeye eklenen Z3 ve Z3 Compact modelleri için bir sorun olduğu konusunda Sony’den doğrulama geldi. Bootloader kilidini kaldırma sonrası kamera işlevselliğinin bozulduğu yönündeydi.

Gelen şikayetler çerçevesinde kısa bir incelemenin ardından da olsa sorun doğrulanmış oldu. Şimdilik ilk tespit kamera gürültü azaltması olan DRM Algoritmasının neden olmuş olabileceği yönünde. İlerleyen günlerde bu sorun aşılmadığı takdirde Z3 serisi için bootloader kilidi kaldırma olayı rafa kalkabilir.

Invoke

Invoke

Üye
Düzeltirler, başta Z1 için de öyleydi. :D

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Z3 sonrası bootloader kilidi açılmayabilirmiş miş miş ;)

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
Hep aynı olaylar. Her yeni android sürümünde de "google, rootu kaldıracak" diyorlar. :D

Doomlord, hemen cwmyi de yüklemiş :p

Ama şuan için bl locked cihazlara root yapılamadığından ta backup alamıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
0MG90

0MG90

Üye
Ben alacak olsam hiç uğraşmam zaten bootloadermış , rootmuş
En güzel hali, en sade hali

• Beğen
Tepkiler: TheDarkStar7
Invoke

Invoke

Üye
Root şart, benim için :D

• Beğen
Tepkiler: burak_102 ve Nextman
TheDarkStar7

TheDarkStar7

Üye
Ben alacak olsam hiç uğraşmam zaten bootloadermış , rootmuş
En güzel hali, en sade hali
Bencede şimdi gio var bende iki sene reset bile atmadan kasmadan kullandim ama artik baya kasmaya basladi rom atmak zorunda kaldim amiral gemisi bi telim olsa root rom islerinin yanindan bile gecmem

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Root son 2 yılda çıkan telefonlarda artık tat vermiyor. Örnek Galaxy S4. Ben akşam olsada eve gitsem Galaxy S2 için rom indirsem diye duyduğum heyecanı S4'de hiç yaşayamadım. Tabiki 4.1.2 sürümü sonrası . Geri dönüşü kapattıkları için :zzz:

• Beğen
Tepkiler: burak_102 ve The Shadow
Sucrofe

Sucrofe

Üye
Ben G3 ROM'una geçtim ve kaç aydır da G3 ROM'undayım. Root bence de şart.

Invoke

Invoke

Üye
S2 zamanı neydi de mi abi :D
Bende S2 yoktu o zaman ama her yerde S2 konuları olurdu. Siyahkernel falan... :D

Ben nexusu aldığım gün rootladım. nasıl root tat vermez. :ehe

• Beğen
The Shadow

The Shadow

Üye
Root son 2 yılda çıkan telefonlarda artık tat vermiyor. Örnek Galaxy S4. Ben akşam olsada eve gitsem Galaxy S2 için rom indirsem diye duyduğum heyecanı S4'de hiç yaşayamadım. Tabiki 4.1.2 sürümü sonrası . Geri dönüşü kapattıkları için :zzz:
Samsung aldı bizden o zevki :kotu:

• Beğen

Üst Alt