Haber Nokia-symbian neden öldü

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
n serisi ile ne hava yakalamıştı nokia n95 1500 tl idi :D

Emre

Üye
  • Beğen
Tepkiler: fatih54102, DeV/AsA, Silinen Üye 2480407 ve 5 diğerleri

xqz5

Üye
6670 di deglmi en ustte sagdan 2. Olan. Lisede onu alamamıştm param yetmemşti 6630 almıstm ne cok uzulmustm be

Hermaphroditos

Hermaphroditos

Üye
  • Beğen
Tepkiler: BRKTNL, Dereck, Fx.sasser ve 1 kişi daha

cesur5534

Üye
Evet arkadaşlar Symbian bitti. Nokia da bitti. Bu isimde nokia isminde telefon çıkmayacak. yılbaşından sonra lumnia olarak çıkacak telefonlar nokia da tarih olmuş oluyor. ve windows tabanlı cihazlar devam.

• Beğen
Tepkiler: Kingmortall
Fenomenon

Fenomenon

Üye
yazık oldu nokia'ya

• Beğen
Tepkiler: Hermaphroditos
Kingmortall

Kingmortall

Üye
2 el bi n95 flan alicam ya n70 falan hatıra olarak kalsin severek almistim o telefonlari

Silinen Üye 2505573

Kapalı Hesap
Benim fikrim suydu symbiani hepimiz seviyoz 256 mb ramli tlfda bile hic kasmadan calisiyo belle bi ayri guzel ama zamaninda nokia google teklifini kabul etseydi symbian +1 gb ram s5 gibi uff yemede yaninda yat

Emre

Üye
Benim fikrim suydu symbiani hepimiz seviyoz 256 mb ramli tlfda bile hic kasmadan calisiyo belle bi ayri guzel ama zamaninda nokia google teklifini kabul etseydi symbian +1 gb ram s5 gibi uff yemede yaninda yat
Şuan Nokia'yı Sırf android için terk ettiler tam donanımlı bir android telefon çıkarsa eskisinden daha üst olur android bile satın alır o gelirle :)

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Nostalji niyetine bir gireyim dedim. Zamanında N8 kullanıyordum ve bir çok yerde Android ve IOS kullanıcılarıyla kapışırdık, kavga ederdik, küfürleşirdik hatta. Symbian mobil işletim sisteminin atasıdır be.

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN, Hermaphroditos, RedMaker ve 1 kişi daha
Hermaphroditos

Hermaphroditos

Üye
Şuan Nokia'yı Sırf android için terk ettiler tam donanımlı bir android telefon çıkarsa eskisinden daha üst olur android bile satın alır o gelirle :)
Bence symbianın artık yüzüne bile bakmazlar.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Anlaşma gereğ 10 yıl boyunca saf Nokia(yani Microsoft'un elinde olan bölümü değil) sadece alt seviye java işletim sistemli telefonlar çıkarabilecek yani akıllı telefon çıkarma yasağ var Microsoft tarafından. Ancak Nokia alt segmentte bişeyler yapabilirse yani satış grafiği düzgün giderse Microsoft ile yapılan anlaşmadan itibaren geçen 10 yılın sonunda yasak kalkıcak. O zamanın sonunda Symbian'lı telefonlar tekrardan piyasaya çıkabilir belki de çıkmaz belli olmaz.

Emre

Üye

Son düzenleme:
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Anlaşma gereğ 10 yıl boyunca saf Nokia(yani Microsoft'un elinde olan bölümü değil) sadece alt seviye java işletim sistemli telefonlar çıkarabilecek yani akıllı telefon çıkarma yasağ var Microsoft tarafından. Ancak Nokia alt segmentte bişeyler yapabilirse yani satış grafiği düzgün giderse Microsoft ile yapılan anlaşmadan itibaren geçen 10 yılın sonunda yasak kalkıcak. O zamanın sonunda Symbian'lı telefonlar tekrardan piyasaya çıkabilir belki de çıkmaz belli olmaz.
10 yıl sonra kim öle kim kala hey gidi hey :ehe

• Beğen
Tepkiler: RetaXter
ultrayer6

ultrayer6

Üye
Nostalji olsun diye gireyim dedim, hâlâ bunu mu tartışıyorsunuz? :D

enolaguy

Üye
Anlaşmaya göre benim bildiğim symbian da microsofta devredildi. Microsofta devredilmeyen tek şey nokia nın isim hakkı. Symbian a destek microsoft serverları üzerinden devam ediyor şu anda.
@muhammed4949 Symbian'ı kurtarmak ve kaynak kodlarının dağıtılması için bir imza kampanyası varmış :D
Alın: Düzenleme: Symbian kaynak kodları yayınlanmıştır!

tamamı hiçbir zaman yayınlanmadı yayınlanan kısmı da şu anda hala yayında değil, belle ise zaten hiç yayınlanmadı

yigitaga32

yigitaga32

Üye
symbian öldü ama on numara sistemdi valla coğu kisi androidden bu zevki almadı bende lumia520 var nokia n8le takas edecem

• Beğen
Tepkiler: DeV/AsA

Emre

Üye
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407

Üst Alt