Mesela neler karışık ?Hocam ben hep iPhone kullanırım android işleri çok karmaşık
Sanırım Iphone da karistiracak birsey bulamiyorMesela neler karışık ?

Tamam konu özeti budurAndroid kullanmasını bilenin elinde pc nin işlevselliğini gösterir. Bilmeyenin elinde de çöp bir cihaz olur.![]()

Android linux un bir türevidir ve işletim sistemi dahil tüm programların kodu açık dağıtılmak zorundadır. Linus Torvalds'ın 1993 te çekirdeğini yazdığı linux çok geç te olsa 2004 yılında mobil cihazlara kurulur hale getirildi. Açık kod demek programın makina diline çevrilmeden dağıtılması demektir. Açık kodlu programlar çalıştırılmak istendiğinde önce programı makina diline çeviren bir compiler çalışır ve programı compile eder. Bu işlem tüm cihazlar için yorucu bir işlemdir ve androidin şişmesinin ve saldırılara karşı savunmasızlığının sebebi de budur. Öte yandan apple ve microsoft işletim sistemlerini ve programlarını kapalı kod ile dağıtır bu da cihazlar için hız ve stabilite anlamına gelmektedir. Biri xperia mini diğeri samsung s4 denemdiğim şey kalmadı bir türlü istediğim performansı bulamadım lumia 630 ile android serüvenimi kapattım.

Yanlış bilgilerle insanları kandırma.Android linux un bir türevidir ve işletim sistemi dahil tüm programların kodu açık dağıtılmak zorundadır. Linus Torvalds'ın 1993 te çekirdeğini yazdığı linux çok geç te olsa 2004 yılında mobil cihazlara kurulur hale getirildi. Açık kod demek programın makina diline çevrilmeden dağıtılması demektir. Açık kodlu programlar çalıştırılmak istendiğinde önce programı makina diline çeviren bir compiler çalışır ve programı compile eder. Bu işlem tüm cihazlar için yorucu bir işlemdir ve androidin şişmesinin ve saldırılara karşı savunmasızlığının sebebi de budur. Öte yandan apple ve microsoft işletim sistemlerini ve programlarını kapalı kod ile dağıtır bu da cihazlar için hız ve stabilite anlamına gelmektedir. Biri xperia mini diğeri samsung s4 denemdiğim şey kalmadı bir türlü istediğim performansı bulamadım lumia 630 ile android serüvenimi kapattım.
Art ile de düzelmeyecek. Android in temeli böyle art de gelse dalvik de gelse native çalışan uygulamalar kadar hızlı olamazlar.Android dalvk den dolayı boyle oluyor art ile duzelecektir
Android L ile..
Ayrıca RAM booster tarzı program kullanan bilinçsiz kullanıcıların telefonu daha çok kasar
Babamda s3 mini var 1.5 yıl oldu stock ROM kullanıyor kasma görmedim
Her şey bilinçli kullanıcıya bağlı![]()
Yanlış bilgilerle insanları kandırma.
Art ile de düzelmeyecek. Android in temeli böyle art de gelse dalvik de gelse native çalışan uygulamalar kadar hızlı olamazlar.
Dalvik ile karşılaştırırsak çok önemli bir seviyeye geldi ama decompile edilmiş ifadeler yine bir gerçekzamanlı çalışan interpreter a ihtiyaç duyuyor. Android native olayı da var ama doğrudan kullanımı çok zahmetli ve örneğin Qt gibi değil portabilitesi çok düşük. Bu yöntemi genellikle profesyonel şirketler kullanır.ART neredeyse Native kadar hızlı tepki veriyor.Çünkü uygulamaları açarken tekrar java dekompilesi yapmıyor.ART da uygulamaların biraz daha fazla yer kaplamalarının nedeni bu.ART motoru uygulamaların java bölümlerinin dekompile edilmiş halini de tutuyor.
Çözüm androidte her zaman vardır. Çözümsüz yazılım ios tir.
Misal iPhone 4 kasmasını engelleyemezsin.