Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Sponsorlu Bağlantılar

şifre123456

Üye
    Konu Sahibi
Saç Bakımı Nasıl Olmalı
SAÇ BAKIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
Saç bakımı hem bayanlar için hem de erkekler için günümüzde en çok değer gören işlevlerden birisidir. Sağlıklı saç nasıl olur önce bunu anlamak gerekir. Saçın yumuşak olması ve parlak olması sağlık olduğunun göstergelerindendir. Aynı zamanda da saçın etrafı şekil almasını kolaylaştıran keratin ile kaplıdır. Saç bakımı özenle yapılmazsa hasar görür ve bu hasar onarılmadığı sürece dökülmelere neden olur. Günlük koşullarda az da olsa saçın hasar görmesi olağan bir durumdur. Uygun kozmetik ürünleri ile saç bakımıgerçekleştirmek ise bu süreci engeller ya da uzatır. Bu konuda en çok yardımı dermatoloji uzmanlarından alabiliriz ki saç bakımıuzmanlardan alınacak öneriler ile gerçekleştirilmelidir.

Keratin Nedir? Ne İşe Yarar

Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere keratin denilen tabakada oluşan hasarların önlenmesi saç bakımı için oldukça etkin yöntem olacaktır. Keratin içerisinde bulunan aminoasitler sayesinde bu tabaka saç tellerini sarar ve birbirlerine bağlanırlar. Keratin yapısının bozulmasını engelleyici kozmetik ürünleri kullanmak ya da ısı değerleri ile yıkamak en zararlı etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzman önerileri doğrultusunda bu keratin tabakasını koruyucu ya da güçlendirici ürünler kullanılmalıdır. Böylelikle de normal bir bakım sağlanmış olur. Kısaca özetlememiz gerekirse saç dökülmeden önce en çok hassasiyet gösterilecek olan saç bakımşekli saç tellerini saran keratin tabakasının yapısını bozmamak ya da korumak olmalıdır.

Saç bakımının en başta özenli ve doğru yapılması saç dökülme riskini ortadan kaldırabileceği gibi aynı zamanda estetik açıdan da memnuniyet sağlayacaktır. Ancak günümüzde dikkatsizce kullanılan kozmetik ürünleri saça zarar vermekte ve saç dökülme sürecini hızlandırmaktadır. O nedenle de daha ergenlik dönemi öncesi saç bakımı için dermatologlardan saçınızın yapısını öğrenmek ve bu doğrultuda bakım yapmak gelecek dönemler için oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Kuru saç, normal parlaklık ve yapısını devam ettirmek için yeterli nem ve yağ içeriği olmayan saçları tanımlamak için kullanılır. Saçları gereğinden fazla yıkama, sert deterjanlar, kuru veya farklı çevre, uygun olmayan diyet veya altta yatan bir takım hastalıklar nedeniyle kuru saçlar oluşabilir.

En sık nedenleri:
- Sık yıkama, sert deterjanlar veya alkol, sık kurutma
- Çevresel kuruluk
- Uzun süren dengesiz diyetler
- Hipotiroidi,
- Hipoparatiroidi
- Bazı ilaçlara bağlı olarak

Kuru saç bakımı:
-Saçlar daha az yıkanmalı (haftada bir veya iki kez)
-Gerekirse saç kremi eklenmeli
-Sık saç kurutma makinesi ve sert fırçalama işlemlerinden kaçınılmalı.

Yağlı saç nedenleri ve bakımı

Saçlar her zaman güzelliğin sembolü olmuştur. Saç yağlanması da çoğu insan için bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Çabuk yağlanan saçlar kirlilik hissi yanında görünümü da olumsuz etkiler.
Saçlı Deri Yağlanmasını Azaltmak İçin Uygulanabilecek Yöntemler:
- Saçlar günde bir kez yıkanmalı. Şampuanlar 5 dakika süreyle saçlı deride köpürtülerek bırakılmalı.
- Şampuanlama sırasında masaj yapılabilir. Böylece daha fazla yağ saçtan uzaklaştırılmış olur.

- Temizleyici şampuanlar, formülünde alkol olanlar tercih edilmelidir.
- Saçlar çok sık taranmamalı ve fırçalanmamalıdır.
- Saç kurutma işlemi çok sıcak hava ile yapılmamalı.
- Stresten uzaklaşmak gerekir

Kaynak :
 


Amedly Fatih

Amedly Fatih

Kapalı Hesap
Saç dökülmesinin en büyük düşmanı stres ve düşünceler.
25 yaşındayım.
Saçım hergün avuç avuç dökülüyor
 
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben de saç kalmadı o stres yüzünden. :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Amedly Fatih


Üst Alt