Haber WP8.1 Güncellemesi Başladı [Tüm Lumia Cihazlar İçin]

Sponsorlu Bağlantılar

YkPkY

YkPkY

Üye
Doğru söze hiç bir şey diyemiyorum artık savunmuyorum da.
Kim ne derse haklı

Hayırlı bayramlar cümleten

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE...

dakamon

dakamon

Üye
Gdr2 nin betasını alırız hala cyan gelmez olurmu olur. -_-

Silinen Üye 2527662

Silinen Üye 2527662

Kapalı Hesap
Ben dedim demi 3 hafta kadar önce ...
Ramazan bayramını beklerim daha iyi en azından tarihi belli :D

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
Rock Ve Roll

Rock Ve Roll

Üye

ErenMSC

Üye
Adamlar gerçten sisteme bakmyr. Anroid 5 çıkacak nerdyse

• Beğen
Tepkiler: Dejavuex
dakamon

dakamon

Üye
Herkese iyi bayramlar bol güncellemeler :)

• Beğen
Tepkiler: Rock Ve Roll
alasulumurat

alasulumurat

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Apple ile çok güzel dalga geçmişler

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Ara ara ümitlerini kaybeden kullanıcılara rahatlatıcı mesajlar yazan Ali Kemal ( @papakudioflu ) beyden tekrar güzel rahatlatıcı, yatıştırıcı bir mesaj İyi olurdu. :)

Dumanla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: ogzhnoTr
YkPkY

YkPkY

Üye
Tom warren tweet paylaşımı

Wiped and updated my lumia 1520 to cyan and 8.1. Google option has been removed.still no word from microsoft on this

GÖNDERMİYORUM BİŞEYLE..

Son düzenleme:
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ara ara ümitlerini kaybeden kullanıcılara rahatlatıcı mesajlar yazan Ali Kemal ( @papakudioflu ) beyden tekrar güzel rahatlatıcı, yatıştırıcı bir mesaj İyi olurdu. :)

Dumanla gönderildi.
Ben artık bişey demiyorum. Çünkü bu Windows Phone platformu bana insanların doyumsuzluklarını tekrar ispat etti.

Daha bir kaç ay önce "arkaplan değiştirme olsa kral olur" "ses kontrolleri gelse bana yeter" "bildirim merkezi gelsin yıllarca kullanırım bu telefonu" vs vs vs diyenler vardı burada. Hala da varlar. Sisteme eklenenler de ortada. Ve buna rağmen söylenenler de. Bana söyleyecek bir şey kalmamış.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri, runo6, kursat99 ve 9 diğerleri

ihsan.snmz

Üye
Ben artık bişey demiyorum. Çünkü bu Windows Phone platformu bana insanların doyumsuzluklarını tekrar ispat etti.

Daha bir kaç ay önce "arkaplan değiştirme olsa kral olur" "ses kontrolleri gelse bana yeter" "bildirim merkezi gelsin yıllarca kullanırım bu telefonu" vs vs vs diyenler vardı burada. Hala da varlar. Sisteme eklenenler de ortada. Ve buna rağmen söylenenler de. Bana söyleyecek bir şey kalmamış.
İnsan olan aç olur zaten :) sn ben hepimiz. Ha belki bazılarının bu konuda açlığı yoktur orası ayrı :)

PureFood

PureFood

Üye

Ahahah tam beni anlatmışsın abi, tabi ki Windows Phone ile yola devam. Şimdiki hedefimiz GDR1 Preview :)

• Beğen
Tepkiler: alasulumurat ve emz
Dejavuex

Dejavuex

Üye

Eee güncelleme gelmedi ki resmi olarak sorun orda betayı yüklerim de şarj sorunu varmış boşuna bekletmiyolar

flutewoddy

flutewoddy

Üye
Cyan 925 için tekrar dağıtıma başlanmış doğru mu bu bilgi

El arabasıyla gönderildi.

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Büyüklerim,kardeşlerim herkeze hayırlı bayramlar

Ali kemal abi yanlış anlama sayende ve buradaki yetkili abilerim sayesinde bu sistemi sevdim,öğrendim ve kullanıyorum ama senin söyleyeceklerinle windows phone gelişmiyor ve bir anda sen bir cümle sarfettiğinde wp yada ms çağ atlayıp diğer sistemleri yakalamayacak.Ben burda saygısızlık yapmak istemem ama 1700 tl verip dışarıda wireles'a bağlanamayan bir telefona sahip olduktan sonra ben o şirket isterse babamın şirketi olsun istediğim her şeyi demeye hakkım doğuyor tıpkı onu savunmak isteyenler gibi.Hadi sistem yeni ona zaten lafımız yok ama microsoft yazılım şirketi değil mi?Rudy'nin yapabildiklerini onlar kat kat daha iyisini yapabilmesi lazım ki yazılım şirketi diyebilelim...Gel gelelim facebook,kamera,fours bunlarla microsoft ilgileniyordu.Eee hadi sistem beta kullanıyoruz betadan betaya geçiş yapıyoruz.Peki ya MS'nin ilgilendiği programlar?Koskoca şirkette 5 kişi yok ki bu kadar yavaş ilerlesin bazı şeyler...Hadi bunları da geçtim.Ben hep derdim farklılık olsun,farklı birşeyler yapsın diye kilit ekranı yaptı görünüşte farklı ama ilk baharda gösterilen şey yaz ayının sonlarına doğru verilip ayriyette BETA olarak verilmesi(hala sorunlarının olması) bir yazılım şirketine yakışmıyor + bu yazılım şirketi sisteminde o kadar şey eksikken kilit ekranı gibi aralarında ki en saçma şeyle uğraşıp kafa yorup böyle sorunlu BETA adında program yayınlıyorlar.Ya bu koskoca şirket ya bunu hiç yayınlamasın ki sinir kat sayımız artmasın yada BETA da olsa sorunsuz yayınlaması lazım ki bu microsoft için kolay olması gerek sebebi sadece Windows phone 8 ile uğraşmadılar bunun önceside oldu...

birde not olarak söyliyim.İlk aldığım zamanlar karşıya ses gitmeme olayını sistemsel sorun zannedip(forumca) sisteme gelecek güncellemelerle düzeltilecek diye düşünüyorduk o yüzden aylarca telefonu bozuk kullandım.Sonunda anlaşıldı ki Nokıa'nın sorunu bu yani nokıa'dan yediğim afedersiniz ama 2.kazık ve hala telefonum bozuk çünkü telefon kendi kendine gene bozuluyor.Şimdi sim yeri tekrar bozuldu 115-130 tl karşılığında tekrar yaptıracağım çok güzel değil mi?

• Beğen
Tepkiler: The Benefit, ndrcnr, eneesparlak ve 5 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Daha önce pek çok kez belirtmiştim.
Herkesin sabır düzeyi ve beğenisi aynı değil.
Elbette WP'nin gelişim sürecine sabır gösteremeyen arkadaşları da anlayışla karşılamak gerekir.
Diğer sistemlere geçip diledikleri zaman geri dönebilirler.

Ancak "geriden gelen her zaman avantajlıdır" bunu unutmayalım.
Windows Phone'da önümüzdeki süreçte bu avantajı fazlasıyla kullanacaktır.

Diğer sistemler de zamanında emekliyorlardı, yürümeye ve ardından koşmaya başladılar.
Şimdi ise yeniden yavaşlama dönemi yaşıyorlar.

Şöyle bir düşünelim;
Android'e gelen son güncellemeler "performans artışı" ağırlıklı mı yoksa "yenilik" ağırlıklı mı?

İşte olayın püf noktası burada yatıyor.
Güncelleme içeriklerinde yenilikler azalırken performans yükseltme çabaları artıyorsa o sistem doyuma ulaşmış, yavaşlama dönemine girmiştir. Yakın bir zamanda güncellemeler kâr etmeyeceği için çekirdek yapısı yenilenerek mevcut cihazlar gözden çıkarılmak zorunda kalacaktır. Yada sürekli donanımla beslenen bir canavar gibi, her sürümde donanım gereksinimi de aynı oranda yükseltilmek zorunda kalınacak, yesin diye önüne daha yüksek işlemciler, daha yüksek ramlar ve grafik üniteleri konulmak zorunda kalınacak, insanoğlu yaz mevsimine gerek kalmadan cebinde yanan paraların ateşiyle ısınacaktır.

Şimdi Windows Phone'a dönelim.
Önünde giden oturmuş sistemler var.
Onların çok uzun süreçte kazandığı ivmeyi, WP çok daha kısa sürede kazanacaktır.
WP'nin güncellemeleri performanstan ziyade yenilik ağırlıklı olacaktır.

Bence WP8.1 ile pek çok kullanıcının ihtiyacını karşılayacak düzeye ulaşıldı.
En azından ben geçenlerde kısa bir süre için WP8.0'a döndüğümde ne kadar yol kat edildiğini daha iyi anladım.
Eksiklikler hala var mı, elbette var.

Ama WP8.1'in verilmesi yavaş ve sancılı gelişme sürecini biraz daha beklenebilir kıldı bana göre.
Bakalım GDR1 ve GDR2'de neler göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, emz, ndrcnr ve 9 diğerleri
Silinen Üye 476002

Silinen Üye 476002

Kapalı Hesap
Daha önce pek çok kez belirtmiştim.
Herkesin sabır düzeyi ve beğenisi aynı değil.
Elbette WP'nin gelişim sürecine sabır gösteremeyen arkadaşları da anlayışla karşılamak gerekir.
Diğer sistemlere geçip diledikleri zaman geri dönebilirler.

Ancak "geriden gelen her zaman avantajlıdır" bunu unutmayalım.
Windows Phone'da önümüzdeki süreçte bu avantajı fazlasıyla kullanacaktır.

Diğer sistemler de zamanında emekliyorlardı, yürümeye ve ardından koşmaya başladılar.
Şimdi ise yeniden yavaşlama dönemi yaşıyorlar.

Şöyle bir düşünelim;
Android'e gelen son güncellemeler "performans artışı" ağırlıklı mı yoksa "yenilik" ağırlıklı mı?

İşte olayın püf noktası burada yatıyor.
Güncelleme içeriklerinde yenilikler azalırken performans yükseltme çabaları artıyorsa o sistem doyuma ulaşmış, yavaşlama dönemine girmiştir. Yakın bir zamanda güncellemeler kâr etmeyeceği için çekirdek yapısı yenilenerek mevcut cihazlar gözden çıkarılmak zorunda kalacaktır. Yada sürekli donanımla beslenen bir canavar gibi, her sürümde donanım gereksinimi de aynı oranda yükseltilmek zorunda kalınacak, yesin diye önüne daha yüksek işlemciler, daha yüksek ramlar ve grafik üniteleri konulmak zorunda kalınacak, insanoğlu yaz mevsimine gerek kalmadan cebinde yanan paraların ateşiyle ısınacaktır.

Şimdi Windows Phone'a dönelim.
Önünde giden oturmuş sistemler var.
Onların çok uzun süreçte kazandığı ivmeyi, WP çok daha kısa sürede kazanacaktır.
WP'nin güncellemeleri performanstan ziyade yenilik ağırlıklı olacaktır.

Bence WP8.1 ile pek çok kullanıcının ihtiyacını karşılayacak düzeye ulaşıldı.
En azından ben geçenlerde kısa bir süre için WP8.0'a döndüğümde ne kadar yol kat edildiğini daha iyi anladım.
Eksiklikler hala var mı, elbette var.

Ama WP8.1'in verilmesi yavaş ve sancılı gelişme sürecini biraz daha beklenebilir kıldı bana göre.
Bakalım GDR1 ve GDR2'de neler göreceğiz.

Çok rahatlatıcı bir açıklama olmuş . Teşekkürler .

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Nokia Türkiye Cyan güncellemesinin aktif olduğunu duyurdu.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç-01 ve Silinen Üye 2527662

Üst Alt