Laptopla İlgili Bir Soru

Sponsorlu Bağlantılar

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Laptopla İlgili Bir Soru
Laptoplarda Batarya Takılıyken Şarjda Durması Nasıl Etkiler Batarya Ömrünü. Bir De Mesela Gece Boyu Şarjda Dursa Nasıl Bir Etkisi OLur. Bataryayı ÇIkarıp Kullanmak Nasıldır. Zararı Olur MU. Bataryadayken ve şarjdayken elektrik kesilip gelirse sıkıntı olur mu voltaj oynaması nasıl olur yakar falan diyorlar. ?? laptop alacağım dikkatli olmak istiyorum :D

aLoNeAnqe

aLoNeAnqe

Üye
bataryayı sürekli şarjda kullanmak istediğin zaman çıkarmalısın ama batarya yokken elektrik kesintisi olursa etkiler şarj süresi az dayanan bir bataryan varsa yeni al şarjdayken eskisi dursun şarjda değilken sağlam olan yeni aldığın dursun derim

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
laptopu sürekli batarya ile kullan boşta durursa ömrü daha kısa olur ve batarya takılı iken yanmaz laptop batarya takılı değilken laptopa elektirik az birşey dengesiz gelebilir ondan dolayı yanma olayı olabilir batarya olmadan kullanınca pcnin bozulma riski de artar çünkü elektirik dengesi bozulabiliyor ;) gerçi bn eski laptopumda batarya bozulduktan sonra hep şarjda kullandım ama olsun sakın çıkarma bataryayı :ehe

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
laptopu sürekli batarya ile kullan boşta durursa ömrü daha kısa olur ve batarya takılı iken yanmaz laptop batarya takılı değilken laptopa elektirik az birşey dengesiz gelebilir ondan dolayı yanma olayı olabilir batarya olmadan kullanınca pcnin bozulma riski de artar çünkü elektirik dengesi bozulabiliyor ;) gerçi bn eski laptopumda batarya bozulduktan sonra hep şarjda kullandım ama olsun sakın çıkarma bataryayı :ehe
o zmanada batarya çabuk eskiyo diyorlar ;)

messevim

messevim

Üye
Ben laptobu aldığım ilk gün bataryasını çıkardım ve bir köşeye koydum. Öyle kullanıyorum. Herhangi bir seyahate çıktığım vakit bataryayı takarım. Sürekli elektrik akımına uğrayan bataryanın ömrü çabuk biter. Eğer bölgende fazla elektrik kesilmiyorsa bataryayı çıkarmanı öneririm.

osmanmert94

osmanmert94

Üye
Ben laptobu aldığım ilk gün bataryasını çıkardım ve bir köşeye koydum. Öyle kullanıyorum. Herhangi bir seyahate çıktığım vakit bataryayı takarım. Sürekli elektrik akımına uğrayan bataryanın ömrü çabuk biter. Eğer bölgende fazla elektrik kesilmiyorsa bataryayı çıkarmanı öneririm.
Hocam batarya kullanılmazsa bozulur ömrü azalır.

• Beğen
Tepkiler: ByKatre
ANIL

ANIL

Admin
  • Beğen
Tepkiler: ___kaptan___
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
bataryalı olması iyi bence mesela elektrik gitti pc kapanmaz işin yarım kalmaz ;)

• Beğen
ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Voltaj Dalgalanması Falan Dİyorlar HOcam O zaman Zarar Veriyormuş Sanırım :hmmm
Bu makaleyi okuyabilirsin;
Notebook'larda Batarya Nasıl Kullanılmalı ? - MaxiCep

Ben takılı olarak kullanılmasından yanayım. Batarya ömründen çok veriler daha önemli. Hiç kullanılmayan bataryanın belli bir süre sonra ömrü yine azalacaktır.
GÜzel Makale Olmuş Teşekkürler Tak Kullan Mantığı Çıkarmıyım Daha İyi :spr

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Ben 1 buçuk sene önce aldım hala ilk günkü gibi arada çıkarıyorum. Taşıyacağım zamanlar takıyorum sürekli gezdiğim için yanımda oluyor arada çıkarıyorum bi kaç gün takmıyorum sonra takıyorum yine öyle kalıyor birkaç saat nette falan gezeceğim zaman boşalt doldur yapıyorum kalibre oluyor zaten birde %10 altına düşünce takıyorum

• Beğen
ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Ben 1 buçuk sene önce aldım hala ilk günkü gibi arada çıkarıyorum. Taşıyacağım zamanlar takıyorum sürekli gezdiğim için yanımda oluyor arada çıkarıyorum bi kaç gün takmıyorum sonra takıyorum yine öyle kalıyor birkaç saat nette falan gezeceğim zaman boşalt doldur yapıyorum kalibre oluyor zaten birde %10 altına düşünce takıyorum
o zaman çıkarmayayım çıkarsamda aynı çıkarmasam da ;)

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Yani çok oyun oynuyorsan bulunduğun yerde kesinti fazla olmuyorsa çıkarabilirsin
:oke: o zamann sarjda bırakmanın bi sıkıntısı olmaz gece ne derisniz ;)veya batarya takılıyken elektrikler gidip gelse batarya varsa sıkıntı olmaz öyle mi ;)

ANIL

ANIL

Admin
:oke: o zamann sarjda bırakmanın bi sıkıntısı olmaz gece ne derisniz ;)veya batarya takılıyken elektrikler gidip gelse batarya varsa sıkıntı olmaz öyle mi ;)

Evet, ekstra bir güç olduğu için kaldığın yerden kullanmaya devam edersin.

• Beğen
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
sürekli şarjda kullanma ama batarya takılı iken elektirikler gitse sıkıntı olmazkullanmaya devam edersin ;)

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Hayır sürekli durmasın nette falan dolaşırken çek fişi bitince doldur bi de dolarken oyun oynama dolduktan sonra oynayabilirsin

ByKatre

ByKatre

Üye
    Konu Sahibi
Hayır sürekli durmasın nette falan dolaşırken çek fişi bitince doldur bi de dolarken oyun oynama dolduktan sonra oynayabilirsin
yani şarjda ve batarya varken iş yapmayım sonra takayım :D

Üst Alt