2. LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix/KDZ_FW_UPD_EN/B2CAppSetup programını bilgisayarınıza kurun. kurulum bittikten sonra,
C:\ProgramData klasöründe oluşan LGMOBİLEAX adlı klasörü silin ve daha önce indirdiğimiz LGMOBİLEAX.rar ın
içindeki LGMOBİLEAX isimli bir kalsörÜ c:\ProgramData içine atın.
3. c:\windows/system32/drivers/etc/ klasöüründeki
hosts dosyasını notepad ile açıp en alta
127.0.0.1 csmg.lgmobile.com satırını ekleyip kaydediyoruz
kaydederken sorun olursa host dosyasını masa üstüne taşıyın ve orada işlemleri yaptıktan sonra tekrar yerine taşıyın.
(win7 de indirdiğimiz klasörde bulunan LGhost dosyasını indirip çift tıklayın kendisi bu işlemi yapacaktır.)
4. KDZ_FW_UPD_EN isimli klasörde bulunan msxml adlı dosyayı tıklayarak çalıştırıyoruz işlemin bitmesini bekliyoruz.
eğer bu dosya yüklü ise repair seçerek işlemi tamamlıyoruz.
bu adımda sorun yaşarsanız
LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix\KDZ_FW_UPD_EN klasöründe bulunan windows enabler isimli dosyayı yönetici olarak çalıştırıp tekrar deneyiniz.
5. LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix klasöründe bulunan
shttps klasörüne giderek ve http.exe çalıştırın program çalışmaya başlıyor,kapatmıyoruz.
6. Telefonu download moda alın.Ses Açma tuşuna basılı tutarak USB kablosunu bilgisayarınıza takın.
7. LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix/KDZ_FW_UPD_EN içindeki Automatic Offline Procedure programını çalıştırın
- R&D Test Tool ekranı gelecek
- Sol üstteki Select Type perde menüsünden 3GQCT
- Sağ üstteki PhoneMode perde menüsünden DIAG
- Sağ üstteki Select kdz file dan indirdiğiniz .kdz dosyasını seçin.
- Sağ alttaki "Normal web upgrade test" butonuna tıklayın.
- Çıkan ekstra ekrandan “upgrade start”’ı tıklayın bir pencere açılacak ve kırmızı bir şerit dolacak
- Gelen republic of korea ekranından OK i tıklayın
- Yükleme işlemi başlayacaktır Lg Mobile Support Tool %100 olup EXİT yazısı çıktıgında kabloyu çekin
- Telefon açıldıktan sonra kurulum ayarlarını yapabilirsiniz.
- eğer telefon lg ekranında kalırsa hard reset atarak bu sorunu aşabilirsiniz.
Hard reset için yapılacak işlem :
power tuşuna basılı tutarak (yaklaşık 20 saniye ) telefonu kapatıyoruz daha sonra power + ses kısma tuşuna basarak telefonu bekliyoruz lg logosu görülünce bırakıp tekrar basıyoruz (ikisine aynı anda) beyaz ekran gelince power tusuyle iki kez onaylayarak işlemi tamamlıyoruz.
% 49 da kalma sorunu bu yukarıdaki bölümle ilgili değil. yukarıdaki işlemler esnasında % 49 da kalırsanız buradan sonra devam edeceksiniz.
arkadaşlar benim cihazın seri 309 olmasına rağmen Türkiye son firmware olan 10c yazılımını bir türlü yükleyememiştim.
denediğim yollar :
1.lg mobile support ile yazılım hatası kurtarma,
işe yaramadı
2.flashtool ile 10 c yazılımı yüklemeye çalışma,
işe yaramadı
3.cihazı root yapıp,rom yükledikten sonra wipe yaparak 10c yi flashtool ile yüklemeye çalışma,
işe yaramadı
peki %49 sorununu nasıl aştım?
aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve sonundaki 5 soru işaretini silerek cihazınızın imei numarasını yazın,son firmware inmeye başlayacak.
[Misafirler kayıt olmadan link, eklenti veya içerik göremezler !
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
]
inen dosyayı offline olarak yükleyeceğiz.yani yukarıdaki işlemleri yapacağız.
işte ben bu bağlantıdan indirdiğim 10c yi yükledim ve %49 da takılmadan yüklendi..
cihazımı rootlayıp recovery ve rom da yüklemiştim,fu ll wipe yaparak download moda aldım. ama daha önceden elimde bulunan 10c yi yüklemeyi denediğimde yüklememişti yukarıdaki bağlantının sonuna eklediğim imei ile indirdiğim 10c yi sorunsuz yükledi.