format atmaktan kastınız nedir ?arkadaşlar formatı c ye değilde d ye atmamızın bir sakıncası olur mu pc yavaşlar mı yoksa farketmez mi
yani bende bi c var toplam 98 gb bazen boş yer mb kadar düşüyo bende d taşıyorum dosyaları biraz uğraştırıyor d ise 368 gb windows 8.1 bir kullanıyorum bu formatı d ye atsam pc de yavaşlama kasma olurmu yoksa c den fark olmazmıformat atmaktan kastınız nedir ?
format demek bir diski biçimlendirmek demekdir
eğer işletim sistemi yüklemeyi kast ediyrsanız sorun olmaz benim şuan F ' de yüklü
sanırım sizin harddisk 500gb o harddiski komple biçimlendirip bölümlendirebilirsini format sırasında ben 250-250 bölmenizi öneririmyani bende bi c var toplam 98 gb bazen boş yer mb kadar düşüyo bende d ye atıyorum biraz uğraştırıyor d ise 368 gb windows 8.1 bir kullanıyorum bu formatı d ye atsam pc de yavaşlama kasma olurmu yoksa c den fark olmazmı
format CD niz var mı daha önce format attınız mı ?250-250 nasıl bölebilirim
eğer komple fomat atıcam derseniz şimdi yükle dedikten sonra orda tam hatırlamıyorum ama en altta özelleştir mi ne öyle bi seçenek var daha sonra bölüm seçme kısmına geldiğinizde bi bölüme bir kez tıklayıp altta daha fazlaseçeneğine basın ve bölümü sil deyin aynı şeyi öteki bölümede yapın ardından orda yeni seçeneği var ona tıklayın ve 250.000 girin oraya ardından kurunformatı flasha çektim bu yöntemle en az 5 sefer format attım ama o c yi d yi seçtiğimiz yere pek bakmadım
8.1 kurarken bölümü silersen dosya biçimi diye bir şey olmaz sap gibi kalırsın. Sadece Win 7 ayrılmamış alana kurulum yapabiliyor.yada hiç format tmanıza gerek yok
bilgisayarım sağ tık > yönet > disk seçenekleri orda D bölümüne sağ tıklayıp birini boyutlandır gibi bir şey olması lazım ona tıklayın gelen yerde değere 250.000 girin tamam deyin
ardından Cye sağ tık yapıp birimiboyutlandır deyin orayada geri kalan kısmın hepsini ekleyin
eğer komple fomat atıcam derseniz şimdi yükle dedikten sonra orda tam hatırlamıyorum ama en altta özelleştir mi ne öyle bi seçenek var daha sonra bölüm seçme kısmına geldiğinizde bi bölüme bir kez tıklayıp altta daha fazlaseçeneğine basın ve bölümü sil deyin aynı şeyi öteki bölümede yapın ardından orda yeni seçeneği var ona tıklayın ve 250.000 girin oraya ardından kurun
Bilmem ben xp kullanıyorumBen bölmenizi önermem şahsen. Format atmadan önce C'yi D'yi istediğiniz boyutta ayarlayabilir ya da birleştirebilirsiniz.
8.1 kurarken bölümü silersen dosya biçimi diye bir şey olmaz sap gibi kalırsın. Sadece Win 7 ayrılmamış alana kurulum yapabiliyor.

Eğer arkadaş dediğini yapsa bi güzel sövülebilirdinBilmem ben xp kullanıyorum![]()

8.1 o kadar dandik olamaz 7 de yapiliyosa 8dede yapilir benceEğer arkadaş dediğini yapsa bi güzel sövülebilirdin![]()
Yapılmıyor eminim. Bizzat kendim denedim sap gibi kaldım öylece. Allahtan 7 yi de dvd ye yazmıştım öyle kurtardım orda daha önce denemiştim çünkü8.1 o kadar dandik olamaz 7 de yapiliyosa 8dede yapilir bence

Win 8.1 dururken win7 kullanmak saçmalıkbence xp bile daha iyi win7 den bana göre tabi
XP win 7 nin yarısı bile olamaz driverlari doğru dürüst bulamadığı sürece. Bende 8.1 kullanıyorum ama 2 gün önce geçtim 3-4 yıllık win 7 tecrübem var.
depolama alanı aç format attıktan sonra pes fifa hariç o oyunu yeniden yüklemen bile gerekmezHayır atarken olanlardan bahsediyorum yoksa bu iş için format atılmaz tabii ki deyada hiç format tmanıza gerek yok
bilgisayarım sağ tık > yönet > disk seçenekleri orda D bölümüne sağ tıklayıp birini boyutlandır gibi bir şey olması lazım ona tıklayın gelen yerde değere 250.000 girin tamam deyin
ardından Cye sağ tık yapıp birimiboyutlandır deyin orayada geri kalan kısmın hepsini ekleyin
bu taktikle yaptım c ve dyi birleştirdim çok sağol Sukut-u Hayal diğer arkadaşlara da çok teşşekkür
Her türlü gerekir. Reg dosyaları var oyun açılmayabilir.kardeş c ve d nin amacı c diskini format sırasında biçimlendirip yeni bir işletim sistemi kurarsın baştan c de windows un önemli dosyaları ve oyun yüklediysen oyun dosyaları olur d ise önemli belgen varsa d ye atarsın pc çökse bile c ye format atar pcyi kurtarsın ve üstelikte d de oldugu için birtakım belgelerin c ye format attıgın için silinmez ve d de kalır anladın bir oyun yüklüyorsan c ye yükle d ye atdepolama alanı aç format attıktan sonra pes fifa hariç o oyunu yeniden yüklemen bile gerekmez