Video'yu hemen hazırlayamayacağım fakat video tadında yorumlar yapabilirim.
Cihazda hem orjinal stok rom hemde custom denilen geliştiriciler tarafından sunulan başarılı bir romu denedim (XDA'da Vibe8)
+lar,
*Işıl ışıl nadide bir cihaz. Masaya koydunuzmu ben burdayım diyor, sürekli kurcalama, uğraşma ihtiyacı duyuyorsunuz.
*Büyük ekranı 1080P ile gayet net ve stabil
*Sony cmos kamerasını başarılı buldum (müsait bir zamanda örnek atarım)
*Türkiyede 700 800e en iyi seçenek GM discovery iken aynı fiyata bu cihaza sahip olmak gayet güzel.
Geliştiriciler tarafından 4.3 geldi ve 4.4'den ümitliyim.
*Geliştiricilerin sunduğu hafif ve yüksüz rootlu yazılımlar mevcut. (daha az ısı,daha az görsellik, daha uzun pil ömrü daha fazla serilik gibi)
*2 GB ramli bu cihazın antutu değeri 22000 çıktı bende. Günümüz teknolojisinde 13000lik GM disco yeterken bana 22000 fazla bile.
-ler
*En büyük eksiği soğutucu fan. Şaka yapmıyorum, fansız bir oyun laptopu düşünün. (kışın soğuk memlekette çarşafın altına koymak için, kestane pişirmek için veya buzluktan çıkan eti soğutmak için birebir)
*Gidip Li Po pil koymuşlar. Bu nazlı pil malesef kindarın teki ve yanlış yaparsanız (tak çıkar) sizi affetmez. Li ion gibi nazik değil kesinlikle. Bu yüzden sakın %5in altına düşürme (ölür) %100 olmadan da şarjdan çıkartma (ölme hazırlıkları yapar)
*Bu kadar ısınan bir cihaz enerjiyi lpg'den almadığına göre bu pilin bir günde bitmesi gayet normal... (elimden düşmüyor o ayrı)
*Cihazı alırken parayı sokakta kaybettiğini düşünüp üzerine su içeceksin. Çünkü birgün Türkiye sınırlari içerisinde bozulursa, muhattabın yok. En azından baştan kabul et ki, ilerde üzülme.
Sonuç: Kusurlar var fakat yinede cihazın ihtişamı ve kullanıştaki akıcılık bu açığı kapatıyor. Eminim 4.4 geliştirilirse çok daha güzel bir deneyim sunacak.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.
Türkiye sınırları içerisinde iyi bir opsiyon oldu. Cihaz kimsede yok, insanların dikkatini çekiyor, gözlerin alışık olmadığı bi ürün. Üstelik GM discovery fiyatına. Mi3'ü hatırlatma bana... Z1 Mi3 K900 arasında gidip geliyordum.. Fazla bütçemi aşmamak için 1300 dirheme k900'ü aldırttım. Bi kaç gün içinde Mi3 17xx dirhemden 14xx'dirheme düştü. (günlük fırsatta) . Kriz geçirecektim, zor sakinleştim.

Kısmette bu varmış, Şükürler olsun donanımsal ve yazılımsal bi kusuru yok çekiç kafanın.