Haber Windows Phone 8.1 Geliştici Ön İzleme Sürümü Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Yazıldı mı bilmiyorum ama fotoğraflar albümünde ayarlara girince başlangıç kutucuğunda gösterilen resimleri ayarlayabiliyoruz. Örnek >> Tek resim : Resim seç ile tek resmi sabitlemek mümkün.

MaxWheel

MaxWheel

Üye
Anlamıyorum basit bir dosya yöneticisi niye bu kadar geç geldi ? özgün olmak istemeleri mi? kullanıcıların bazı dosyaları görememesi için mi(sanki bunu dosya yöneticisinde ayarlayamıyorlarmış gibi)? çok yazılım hariksaı bir şey yapmak istemeleri mi? telefon uygulamaları yönetici için uyumluluk çabaları mı? UI yapımında kararsız kalınması mı? Bana sorarsan daha önemli şeyleri öncelik verip bunu sona atmak yani OS daha iyi olsunda dosya yöneticisi kolay çünkü bir an önce kullanıcılara WP8 dünyasını sunmak ve nokia nın düşüşünden sonra yeniden toparlandığını ve güçlü bir sistem güçlü telefonlarını göstermek etmesi .

dakamon

dakamon

Üye
Anlamıyorum basit bir dosya yöneticisi niye bu kadar geç geldi ? özgün olmak istemeleri mi? kullanıcıların bazı dosyaları görememesi için mi(sanki bunu dosya yöneticisinde ayarlayamıyorlarmış gibi)? çok yazılım hariksaı bir şey yapmak istemeleri mi? telefon uygulamaları yönetici için uyumluluk çabaları mı? UI yapımında kararsız kalınması mı? Bana sorarsan daha önemli şeyleri öncelik verip bunu sona atmak yani OS daha iyi olsunda dosya yöneticisi kolay çünkü bir an önce kullanıcılara WP8 dünyasını sunmak ve nokia nın düşüşünden sonra yeniden toparlandığını ve güçlü bir sistem güçlü telefonlarını göstermek etmesi .
Hevesini kırmak gibi olmasın ama bu konular belki milyon defa konuşuldu tartışıldı forumda ama olaya şuradan bakmak lazım sistem yeni bir sistemdi Ms uzun zamandır mobil sektöre bu kadar önem vermemişti ilk defa bu kadar önem verdiğinde ancak bu kadarını yapabilmişlerdi. Örneğin uzun yıllardır var olan ios sisteminde bile hala bizde olan dosya yöneticisi yok! Ayrıca unutmamak lazım ikisi de kapalı kaynak kodlu sistemler. Bu konuda biraz çekinceli olabiliyorlar ama MS yinede kullanıcılarını dinleyip bunu bize sağladı ve yaptığı uygulama gerçekten çok hızlı. Ayrıca gün geçtikçe daha da üzerine düşüyor ve daha fazlası için çabalıyor fan falan değilim çok ta kızarım yanlışlarını görünce ama bir yerde haklarını vermek lazım bize şu çıklamada yapılabilirdi bazı güvenlik açıklarına sebebiyet vermesinden endişelendiğimiz için dosya yönetcisini vereyeceğiz diyebilirlerdi. Eğer WP8 i ilk çıktığından beri kullanıyorsanız bilirsiniz güncelleme süreçleri acayip sancılıydı biz etrafımızda gelişmiş sistemler görüp sonra kendi sistemimize bakınca baya sinirleniyorduk belki ufacık özellikler için aylarca bekledik ama hiçbiri hatta hepsini toplasanız bir 8.1 etmeyecektir. 8.1 e şöyle uzaktan bakınca gördüğünüz şu olacaktır bildirim merkezi hızlı ayarlar arka plana resim koyma bide tile sayısını arttırma özellikleri ilk başta göze çarpar dersiniz peh bunlar mı daha fazla vermeleri lazım ama gerçekten sistemin daha derinine inince ciddi bir rakama ulaşacak özellik sayısı var. Bunlar diğer sistemlerde çoğunlukla olan şeyler ama böyle böyle sistem diğer sistemlere yetişecek. Benim size tavsiyem eğer bu sistemi gelişecek diye aldıysanız yada ya ben bu sistemi sevdim kullanırım bu sistemi diyerek aldıysanız elinizdekiyle idare edip taleplerinizi her zaman her platformda gerek bizlere gerek yetkililere iletmeniz şuna emin olun kullanıcıyı dinliyorlar.
Bu siteye girerek fikirlerinizi yazabilir oylama açabilir istedğiniz özelliklerin istendiği oylamalara oy verebilirsiniz böylece buradaki isyanlarımız havada kalmamış olur. Ben uzun zamandır bu isyanları yaptığım için artık dinginleştim biraz daha sakin bakıyorum olaylara. İlk zamanlar ne asıp kesmiştim MS yi :) ama şimdi twitterdan yazıyorum Joebelfiore ye yada bu siteden oy veriyorum konu açıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve Esendağlı
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Evet beklenen batarya performansını açıklıyorum.
Lumia 620 : Aşırı derecede ki ısınma sorunu çözülmüş. 3g açık ve sabah 7.20 de telefonu şarjdan aldım. 5 arama yaklaşık yarım saat internet kullanımı batarya %100 den %99a düştü. Önceden aynı oranda kullanımda batarya %10-15 civarında düşüyordu.
Güncellemeyi yapıp telefonu sıfırlamak ciddi anlamda performansı arttırıyor.

Kamera da her hangi bir bozukluk görmedim. Bir arkadaşım kamera sorunu var demişti. Kendisine telefonu sıfırlayarak denemesini tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: skynet
yasirtaha

yasirtaha

Üye
bende batarya konusun baya Bi iyileştirme var
telefonu sıfırlamadım bile güncelleme geldiği gibi yükledim şu anda 15 saat oldu şarjdan çekeli %55 şarjım var yoğun internet kullanımı ve 3g açık

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic
keremunye

keremunye

Üye
Evet beklenen batarya performansını açıklıyorum.
Lumia 620 : Aşırı derecede ki ısınma sorunu çözülmüş. 3g açık ve sabah 7.20 de telefonu şarjdan aldım. 5 arama yaklaşık yarım saat internet kullanımı batarya %100 den %99a düştü. Önceden aynı oranda kullanımda batarya %10-15 civarında düşüyordu.
Güncellemeyi yapıp telefonu sıfırlamak ciddi anlamda performansı arttırıyor.

Kamera da her hangi bir bozukluk görmedim. Bir arkadaşım kamera sorunu var demişti. Kendisine telefonu sıfırlayarak denemesini tavsiye ediyorum.

belki daha önceleride konuşuldu açıklandı ama tek tek bakıp bulamadım.
---telefonu nasıl sıfırladın? (güç tuşlarımı yoksa ayarlardan sıfırlamamı?)
---wp 8.1 i geri yüklerken hangi yolları takip ettin? (eski developer uygulaması yettimi yoksa tekrar hesap mı açtın)
---tüm uygulamalar sorunsuz yüklendimi? (satın aldıkların yada mağazadan kaldırılmış olanlar ne oldu?)
---toplamda en baştan sıfırladığında wp 8.0 a sonrada 8.1 e geçerken ne kadar şarj kullandı ve ne kadar sürdü?

başka bir sayfaya yönlendirmeden madde madde yazabilrsen eminim benim gibi sıfırlamak isteyen arkadaşlara da yardımcı olur.

kamil5028347

kamil5028347

Üye
---wp 8.1 i geri yüklerken hangi yolları takip ettin? (eski developer uygulaması yettimi yoksa tekrar hesap mı açtın)
---tüm uygulamalar sorunsuz yüklendimi? (satın aldıkların yada mağazadan kaldırılmış olanlar ne oldu?)
---toplamda en baştan sıfırladığında wp 8.0 a sonrada 8.1 e geçerken ne kadar şarj kullandı ve ne kadar sürdü?

başka bir sayfaya yönlendirmeden madde madde yazabilrsen eminim benim gibi sıfırlamak isteyen arkadaşlara da yardımcı olur.

Bende telefonu sıfırladım ama wp 8.0 a düşmedi wp 8.1de kaldı ayarlar hakkında kısmından sıfırladım
Telefon açıldığında sıfırlamadan önce kurulu olan uygulamalarım tekrar kuruluyordu ana ekran hiç değişmedi çok kolay oldu sıfırlamak ve tekrar son haline dönmek

Lumia 520

PureFood

PureFood

Üye
Ben final sürüm (Cyan) geldiğinde sıfırlama yapacağım, şimdi geçti artık. Bakalım şarj iyileşecek mi.

luckysleven

luckysleven

Üye
Ya bugün telefon durduk yere çok ısınmış, donmuş kalmış öyle. Ben de şimdi 8.0'a geri dönecektim. O zaman şu güncellemeye bir bakayım önce. :D

Hocam o durduk yere isinma bende guncellemeden hemen sonra oldu daha sonrada duzeldi nasil oldu ne oldu anlamadim simdi hic isinma yok valla ben bu wp nin kimyasini cozemedim cok degisik bir sistem

yasirtaha

yasirtaha

Üye

Arkadaşım telefona format da atsan ayarlardan sıfırlamada yapsan telefon 8.0 a geri dönmez.Geri dönmesi için bilgisayar yardımı ile Flash yada nsu üzerinden yeni yazılım yüklemek gereklidir.Eğer one Drive de yedek aldıysan ekran düzenin dahil bütün ayar ve uygulamalrın geri yüklenecektir

BomberMAn TR01

BomberMAn TR01

Üye
arkadaşlar 3g açıkken internet kullanırsanız telefon kesinlikle daha az ısınacaktır ve batarya daha uzun süre gidecektir...ama normal bekleme modunda da 3g açıkken batarya daha çabuk biter

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Ne sıfırlaması arkadaşlar direk olarak güncelleme kurtarmıyor mu bir sıfırlamadır gidiyor forum da illa sıfırlamak mı gerek

• Beğen
Tepkiler: erhanercan
BelaMonte

BelaMonte

Üye
Lumia 1320 3g ve wifi de iken oluşan ısınma sorunu çözülmedi. Bu güncellemenin tek artısı oyunlarda şarj daha yavaş gidiyor. Gerisi aynı

Aytaç-01

Aytaç-01

Üye
alınan ekran görüntüleri neden instagramda paylaşılmıyor?düzenlemeyi denedim aldığım görüntüyü Creative Studio desteklenmeyen dosya türü dedi. sanırım ondan instagrama da atmıyor

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

Soru : belki daha önceleride konuşuldu açıklandı ama tek tek bakıp bulamadım.

Akıllı depolama ile yüklü olan tüm uygulamaları kaldırdım.
Menü > Ayarlar > Hakkında : Telefonu Sıfırla ile format attım

Soru : ---wp 8.1 i geri yüklerken hangi yolları takip ettin? (eski developer uygulaması yettimi yoksa tekrar hesap mı açtın)

Wp8.1 Betayı yüklediğiniz zaman yapılan tüm güncellemeler sisteme entegre ediliyor. Yani bir daha 8.1 beta yüklemeye gerek yok

Soru : ---tüm uygulamalar sorunsuz yüklendimi? (satın aldıkların yada mağazadan kaldırılmış olanlar ne oldu?)

sitesi üzerinden oturum açıp Uygulamalar ve oyunlardan satın alma geçmişine girdim.
Telefondan telefonumu bul seçeneğini aktif edip (Menü > Ayarlar > Telefonumu Bul : Açık) yüklediğim oyun ve uygulamaları telefonuma yükle ile geri yükleme yaptım
Mağazadan kaldırılmış oyun ve uygulamalar geri yüklenmez. Zira mağazada yüklenme izni vermiyor.

Soru : ---toplamda en baştan sıfırladığında wp 8.0 a sonrada 8.1 e geçerken ne kadar şarj kullandı ve ne kadar sürdü?
Wp8.0 a geçiş yapmadım ki. Wp8.0 ancak flaş atarak geçebilirsiniz.
Yeni gelen beta yüklenirken biraz fazla şarj yedi . Batarya performansı bayağı kötü idi yüklemeden önceki sürümde.
Yükleme yaklaşık 10 15 dk sürdü . Başka cihazlarda daha hızlı da olabilir yükleme süreleri.

Hepsi bu kadar . Kolay gelsin...
Ne sıfırlaması arkadaşlar direk olarak güncelleme kurtarmıyor mu bir sıfırlamadır gidiyor forum da illa sıfırlamak mı gerek
Symbian döneminden kalma bir alışkanlık. Sistem dosyalarındaki eski dosyaların uyumsuzluk çıkarmaması için sıfırlamayı hep tercih ederim. Kendi kişisel görüşüm bu yönde.

Son düzenleme:
beats

beats

Üye
alınan ekran görüntüleri neden instagramda paylaşılmıyor?düzenlemeyi denedim aldığım görüntüyü Creative Studio desteklenmeyen dosya türü dedi. sanırım ondan instagrama da atmıyor
Ekran görüntüsü *.png olarak aldığı için Aviary ya da Fotor ile düzenlemiş gibi tekrar kaydet sonra kullanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
KırmızıBeyaz60

KırmızıBeyaz60

Üye
Şu sorunda değişiklik var mı?

Bildirim ayarlarından Mesajlaşma sesini sadece titreşim seçiyorsun ve kaydettikten sonra diyelim birine mesaj yazıyorsunuz; siz mesajı yazarken size yeni bir mesaj gelirse eğer ayarlardan sadece titreşim seçtiğiniz halde bildirim sesi çıkıyor. Mesaj sesini sessizde kullananlar için büyük bir sorun. Toplum içinde mesajlaşırken bir anda ses çıkıyor.

Akhtoher

Akhtoher

Üye
1520 için son güncelleme Şarjın 1.5 saat kötülemesine sebep oldu bunun dışında ısınma yapan oyunlarda çok büyük oranda ısınma kalmadığı için güncellemeyi başarılı olarak kabul ediyorum. :10numara:

Son düzenleme:
luckysleven

luckysleven

Üye
O degilde 8.1 final surumu butun bu gorduklerimizin birlesiminden cikacak ortaya ve harika bir yazilim bizleri bekliyor olacak : )

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic

Üst Alt