Yardım Ram Arttırma

Sponsorlu Bağlantılar

virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
Ram Arttırma
Arkadaşlar Asus K53SV marka laptop kullanıyorum. İ7 işlemci , 4 GB Ram , Nvidia 540M 2 GB ekran kartı var. Sizlere sorum şu:
Ram arttırmak istiyorum 4 gb ram almayı düşünüyorum ama bu oyun ve günlük kullanımda bilgisayarın performansında hissedilir bir artış sağlarmı? Birde hangi marka ram önerirsiniz nelere dikkat etmeliyim ram alırken?

exp_l0it

exp_l0it

Üye
bilgisayarda takılı olan ile aynı almaya çalış. yanlış alırsan ramlarde çakışma olabilir.

• Beğen
Tepkiler: virus19
fk555897

fk555897

Üye
Bilgisayarda büyük bir hız artışı sağlayabilir. Yalnız elindeki RAM ile aynı olmasına dikkat et. Yoksa performans alamayabilirsin.

• Beğen

fnldstntn

Üye
Eğer hala garantisi devam ediyorsa servise götür onlar size en uygun ram i takarlar...Garantisi devam eden laptopa kendin takmaya kalkarsa garantisi kaybolabilir...

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü, virus19 ve fk555897
virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Peki ram modelimi nasıl öğrenebilirim? Malesef garantisi bir ay önce bitti islemleri kendim yapmak zorundayım.

exp_l0it

exp_l0it

Üye
everest ultimatenin full sürümleri internette var. programı kurcala bulursun.

• Beğen
virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
everest ultimatenin fu ll sürümleri internette var. programı kurcala bulursun.
Hocam baktım şimdi.

DIMM1: Hynix HMT325S6BFR8C-H9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM3: Hynix HMT325S6BFR8C-H9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)

Sanırım iki tane 2 GB Ram var. 4 lük alınca birini çıkarmak zorunda kalmam dimi?

UpOneTR

UpOneTR

Üye

Hocam baktım şimdi.

DIMM1: Hynix HMT325S6BFR8C-H9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
DIMM3: Hynix HMT325S6BFR8C-H9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)

Sanırım iki tane 2 GB Ram var. 4 lük alınca birini çıkarmak zorunda kalmam dimi?
Birini çikarmak zorunda kalacaksin
2 tane slot olur laptoplarda

• Beğen
virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
Birini çikarmak zorunda kalacaksin
2 tane slot olur laptoplarda
Yok hocam laptop hmmm anladım peki aradaki 2GB performansta bir artış sağlarmı?
ve

Bunu alsam uyarmı acaba?

Bu arada eminmisin 2 slot olduğuna dostum everestte 4 tane slot görünüyor 1,3 dolu 2,4 boş görünüyor.

Son düzenleme:
exp_l0it

exp_l0it

Üye
Bu arada eminmisin 2 slot olduğuna dostum everestte 4 tane slot görünüyor 1,3 dolu 2,4 boş görünüyor.
slot hiç virgüllü gözükürmü mantık kur biraz..
bu arada biz diyoz aynı marka aynı model sadece gb farklı olcak sen gidip kingstone gösteriyon. o zaman ramlerin ikisinide değiştir çakışma olmasın.
Hynix ram yok türkiyede anlaşılan..

virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
slot hiç virgüllü gözükürmü mantık kur biraz..
bu arada biz diyoz aynı marka aynı model sadece gb farklı olcak sen gidip kingstone gösteriyon. o zaman ramlerin ikisinide değiştir çakışma olmasın.
Hynix ram yok türkiyede anlaşılan..
Slotun virgüllü gösterdiğini söylemedim sen yanlış anlamışsın dostum 1. ve 3. slotlar dolu , 2. ve 4. slotların boş olduğundan bahsettim yanlış bakmadıysam tabi.
Hynix ram bulamadığım için alternatiflere yöneldim marka ismi bu kadar önemli mi? ddr ve mhz lerin uyması yeterli değil mi?

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Dostum ram artirarak gözle görülür bi derecede hız bulamazsın

Ama şöyle olur 8 gb ram olursa en az 3 gb isteyen iki oyunu ayni anda acabilirsin bence gereksiz bir durum ama
6 gb be ce yeterli

• Beğen
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
ram artırarak herhangi bir gözle görülür fark hissedemezsin zaten bilgisayar 3 gb bile yemiyor. Fazlası israf

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ram alma farkı hissetmezsin bile. Hee 2 gb ramin olsa 2 daha takıp 4 yapsan hissederdin. Bende i7 işlemci 8 gb ram gtx 660 var. Sistem biraz yakın. Sadece değerler farklı benim ram şuanda %22 ve çok oyun program vs yüklü. Sende de 40 50 sen hadi 60-70 olsun yine sıkıntı olmaz. Ramin dolu olması daha iyidir. Ramin az kullanılması demek daha yavaş çalışması demek pc'nin insanlar bu kavramı tam bilmiyor. Mesela pc'yi açtın ram %30 chrome'ye tıkladın geç açıldı. Ama ram 40 oldu sonra kapat bi daha aç ram daha dolu olur ama chrome daha hızlı açılır çünkü rame alır hafızaya alır onu ve tekrar erişimde daha çabuk yanıt verir. O yüzden ram boşaltma programlarını falan çok kullanmayın ram şişmedikçe.

Eğer gerçekten performans artışı istiyorsan. Bilgisayarında msata girişi varsa msata ssd al tak windowsu oraya kur keyfine bak. Yoksa da hard disk ya da dvd'nin sök normal sata 3 ssd al tak o zaman bilgisayarın o i7 işlemcinin hakkını vermiş olacak.

• Beğen
exp_l0it

exp_l0it

Üye
Slotun virgüllü gösterdiğini söylemedim sen yanlış anlamışsın dostum 1. ve 3. slotlar dolu , 2. ve 4. slotların boş olduğundan bahsettim yanlış bakmadıysam tabi.
Hynix ram bulamadığım için alternatiflere yöneldim marka ismi bu kadar önemli mi? ddr ve mhz lerin uyması yeterli değil mi?
şimdi daha anlaşılır. hangi laptop o öyle 4 slotlu.. tmm farklı alırsın ama bazen markalar bile birbirini etkiliyor bazen. ben sana hiç sorun vermeyecek yöntemi söylüyorum. gerisi senin bileceğin iş.:anlas:

• Beğen
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
ram alma farkı hissetmezsin bile. Hee 2 gb ramin olsa 2 daha takıp 4 yapsan hissederdin. Bende i7 işlemci 8 gb ram gtx 660 var. Sistem biraz yakın. Sadece değerler farklı benim ram şuanda %22 ve çok oyun program vs yüklü. Sende de 40 50 sen hadi 60-70 olsun yine sıkıntı olmaz. Ramin dolu olması daha iyidir. Ramin az kullanılması demek daha yavaş çalışması demek pc'nin insanlar bu kavramı tam bilmiyor. Mesela pc'yi açtın ram %30 chrome'ye tıkladın geç açıldı. Ama ram 40 oldu sonra kapat bi daha aç ram daha dolu olur ama chrome daha hızlı açılır çünkü rame alır hafızaya alır onu ve tekrar erişimde daha çabuk yanıt verir. O yüzden ram boşaltma programlarını falan çok kullanmayın ram şişmedikçe.

Eğer gerçekten performans artışı istiyorsan. Bilgisayarında msata girişi varsa msata ssd al tak windowsu oraya kur keyfine bak. Yoksa da hard disk ya da dvd'nin sök normal sata 3 ssd al tak o zaman bilgisayarın o i7 işlemcinin hakkını vermiş olacak.
:alkis

TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
Herşeyi kaçırmışız. :hmmm :D

virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi

Eyvallah hocam bilgilendirme için dediğin gibi farkı hissetmiceksem rame gerek yok sata 3 ssd araştırıyorum artık :) yardımcı olan arkadaşların hepsine teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Eyvallah hocam bilgilendirme için dediğin gibi farkı hissetmiceksem rame gerek yok sata 3 ssd araştırıyorum artık :) yardımcı olan arkadaşların hepsine teşekkür ederim.
rica ederim yalnız ssd alırkende okuma yazma hızlarına çok önem gösterme. 4k performanslarını araştır. Millet okuma yazmasını hızlı diye daha kötü ssd alabiliyor. Haa 400 ile yazdırmışın ha 500 o çok önemli değil. Ama 4k performans önemli veriye ulaşım hızı diyebiliriz. Yani sen herhangi bir oyuna tıkladığında onun açılma süresi pc'nin açılma süresi gibi düşünebilirsin. Bilgisayarı 24 saat kullansan yapacağın dosya taşıma kopyalama işlemini 1 saat yaparsın ama geri kalan 23 saat pc ile işlem yaparsın o yüzden 4k performansına dikkat et ve sana şöyle söyleyeyim. Normal bir hard diski 4k performans 0.700,0.900 (hdd'ye göre değişiyor 1 bulmak zor). Ssd'lerin 4k performansı 30-40-50 ssd'ye göre değişiyor. Okuma yazma da zaten 7-8 kat artık hızı sen hesap et. Ramle falan uğraşma 2 seneye değiştirirsin rami acelesi yok :oke:

• Beğen
virus19

virus19

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim yalnız ssd alırkende okuma yazma hızlarına çok önem gösterme. 4k performanslarını araştır. Millet okuma yazmasını hızlı diye daha kötü ssd alabiliyor. Haa 400 ile yazdırmışın ha 500 o çok önemli değil. Ama 4k performans önemli veriye ulaşım hızı diyebiliriz. Yani sen herhangi bir oyuna tıkladığında onun açılma süresi pc'nin açılma süresi gibi düşünebilirsin. Bilgisayarı 24 saat kullansan yapacağın dosya taşıma kopyalama işlemini 1 saat yaparsın ama geri kalan 23 saat pc ile işlem yaparsın o yüzden 4k performansına dikkat et ve sana şöyle söyleyeyim. Normal bir hard diski 4k performans 0.700,0.900 (hdd'ye göre değişiyor 1 bulmak zor). Ssd'lerin 4k performansı 30-40-50 ssd'ye göre değişiyor. Okuma yazma da zaten 7-8 kat artık hızı sen hesap et. Ramle falan uğraşma 2 seneye değiştirirsin rami acelesi yok :oke:
Eyvallah hocam :) Tavsiyelerin için teşekkür ederim biraz araştırayım haziran sonu kararımı veririm :)