Arkadaşlar resimdeki bayanın hüloğğğ şeklindeki coşku nidası, alışılagelmiş sevinç nidalarından farklı olduğu için çeşitli mizansenlere konu olmuş bir olaydır. İnternette bu gibi ilgi çeken ve kimilerini gülümseten olayların malzeme olarak kullanıldığı pek çok resim, video, oyun gibi şeyler mevcut. Çoğunuz bilirsiniz o videoları. (Nereye S.çacaklar, Jamiryo, Beyin Bedava, Artiz Ne Arar La Bazarda, Kan Benim Damar Benim vs vs). Hepsi toplumumuzun birbirinden ilginç ve hoş yüzlerini yansıtan şeyler.
Elbette resimdeki bayan, resminin izinsiz kullanılmasıyla ilgili olarak dilediği takdirde şikâyetçi olma hakkına sahiptir. Arkadaşımız konuyu açarken de belirtmiş, oyun yalnızca espritüel amaçlı hazırlanmış bir oyun. Kimseyi karalama ya da kimseye hakaret amacı gütmüyor. Size komik gelmeyebilir yada farklı düşüncelerle gülmeyebilirsiniz. Ama bu ille de sizin düşüncenizin doğru olduğu anlamına gelmez. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve forum kullarına aykırı bir durum olduğunda zaten buna müsaade edilmeyeceğini biliyor olmanız gerekir.
Lütfen meseleden kendimize karın ağrısı çıkarmaya çalışmak yerine biraz hoşgörülü olalım. Burası siyaset meydanı değil. Olayın arkasından (hangi parti yönünde olursa olsun) siyasi malzeme çıkarmaya çalışanların iyi niyetinden şüphe duyulacağı ortadadır. Beğenmediyseniz “beğenmedim” yazabilirsiniz. Kaldı ki cevap yazmak zorunda da değilsiniz.
Konu dışı yorumların istisnasız silineceği hususunu bir kez daha belirtir, iyi forumlar dilerim.