hadisleri toptan reddedenler bi okusun

Sponsorlu Bağlantılar

muhsin13

muhsin13

Üye
    Konu Sahibi
hadisleri toptan reddedenler bi okusun
(O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin
şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

peygamber sadece sahabelere herhangi bişeyi yasaklamış olamazya elbette bizlerede ulaşması için sözlerini yazın emri vermiştir.

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

eğer hadisler olmazsa resule nasıl itaat edeceğiz?

(İhtilaflı bir işin hükmünü Allah ve
Resulünden [Kitap ve sünnetten] anlayın!)
[Nisa 59]

bu ayette açıkça tartışmalarda hadislerede başvurulabileceği yazıyor hadis olmazsa resulden nasıl anlayacağız?

(Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.) [Bekara 151]

açıkça resülün görevi kitabı getirmekle bitmiyor size hikmetini öğretmeside gerekiyor deniyor hadisler olmazsa hikmetini nasıl öğreneceğiz?

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından
da sakının!) [Haşr 7]

hadisler olmazsa sünnetini yasakladıklarını nasıl öğreneceğiz? sonuçta ayet bi tek sahabelere gelmediya

(Resulüm de ki: “Bana uyun ki, Allah da sizi
sevsin!”) [Al-i İmran 31]

kuranda detaylı olarak resule nasıl uyacağımız yazmazki hadisler olmazsa resule nasıl uyacağız?

Not: Hatalı yerler varsa yorumlarda uyarın

Abdullah bin Amr bin As, her hadisi yazar,
Resulullah efendimiz buna mani olmazdı.
Hatta bazıları, (Sen her şeyi yazıyorsun. Ama
Resulullah da insandır. Öfkeli iken de söz
söyler) dediler. Durumu Resulullaha arz
edince, mübarek parmağını ağzına götürüp,
(Yaz! Allah’a yemin ederim ki, bu ağızdan
hak sözden başkası çıkmaz) buyurdu. (Ebu
Davud, Hakim)

• Beğen
Tepkiler: Türk-X

System X

System X

Üye
o kadar çok uydurma ve şüpheli hadis var ki inanmamak daha güvenli bir çözüm olur diye düşünüyorum.
elbetde kuran ile paralel hadisler hariç.
ayrıca kuranda peygamberlerin bir kısmı anlatılır.özellikle hz Yusufun hayatı gibi..dolayısı ile peygamber yolundan gitmek için buralardan başlamamız daha doğru olur kanaatindeyim.

muhsin13

muhsin13

Üye
    Konu Sahibi
elbetteki hem yazılış hemde mana olarak kurana ters düşen hadisleri bende kabul etmiyorum

sedat5453

Üye
Toptan reddetmek sizi ateistliğe kadar götürebilir. Allah korusun. Böyle bir görüş çok yanlış. Hadisler olmasaydı ibadetlerin nasıl yapıldığını nasıl öğrenebilirdik.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
System X

System X

Üye
Toptan reddetmek sizi ateistliğe kadar götürebilir. Allah korusun. Böyle bir görüş çok yanlış. Hadisler olmasaydı ibadetlerin nasıl yapıldığını nasıl öğrenebilirdik.
sanırım kimse hadislerden öğrenmemiştir namaz kılmayı...
hacca giden anneannem orada farklı biçimde namaz kılanların olduğunu söyledi...
hatta ben bir kaç video izledim bununla ilgili
biraz daha araştırılırsa rekatlarla ilgili farklı kaynakları bulmak mümkün.
sonuç itibariyle hadislerden değil namaz bize nasıl geçtiyse yada değiştiği şekilde kılıyoruz.

messevim

messevim

Üye
sanırım kimse hadislerden öğrenmemiştir namaz kılmayı...
hacca giden anneannem orada farklı biçimde namaz kılanların olduğunu söyledi...
hatta ben bir kaç video izledim bununla ilgili
biraz daha araştırılırsa rekatlarla ilgili farklı kaynakları bulmak mümkün.
sonuç itibariyle hadislerden değil namaz bize nasıl geçtiyse yada değiştiği şekilde kılıyoruz.
Rekat sayısı hiçbir mezhepe göre değişmez. Namazın Farzları ve sünnetleri aynıdır. Bir kaç konuda mezhepler arasında ihtilaf vardır ama rekatlarda,secdelerde,rükuda bu ihtilaf yoktur.

System X

System X

Üye
Rekat sayısı hiçbir mezhepe göre değişmez. Namazın Farzları ve sünnetleri aynıdır. Bir kaç konuda mezhepler arasında ihtilaf vardır ama rekatlarda,secdelerde,rükuda bu ihtilaf yoktur.
mezhebe göre o kadar çok şey değişiyor ki :)
rekat konusu da mezhebe göre olmasada değişik görüşler içerebiliyor.mesela cuma namazı(son sünnet konusu) yatsı namazı (son 4 rekat farzmı vacipmi tartışması gibi...)
kimi kuranı esas alıp günde 3 vakit namaz kılıyor.azınlıkta olsa var.
doğru yada yanlış o allahın bileceği iş.ama bunlar var.
abdest alıyorsun kimine göre bozan şey diğer mezhep için bozmuyor.yada namazda da öyle...

Amarus

Amarus

Üye
kuran varken neden hadislere ihtiyaç duyulsun?bakın ihtiyaçtan bahsediyorum çarpıtılmasın.

namazlar,rekatlar,farzlar konusuna değinmişsiniz evvela şu ayeti bir incelemenizi isterim;

Enam Suresi 114. ayet:

Şimdi de Allah size kitabı, içinde herşey inceden inceye açıklanmış olarak göndermişken Allah'tan başkasını mı hakem isteyeceğim? Kendilerine kitap verdiklerimiz de bilirler ki, o tamamıyla gerçek olarak Rabbin tarafından indirilmiştir. Sakın şüphelenenlerden olma!

Ankebut suresi

50. "Ona Rabbinden bir mucize inmeli değil miydi?" dediler. De ki, "Mucizeler ALLAH'ın katındadır. Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım."

51. Bu kitabı sana indirmiş olmamız ve kendilerine okunması onlara yetmez mi?Bunda inanan bir toplum için bir rahmet ve öğüt vardır.

Hadisleri okuyun güzel olanlarını mantıklı gelenlerini anlayın buna diyecek sözüm yok ancak hadislerle bir takım rivayetlerle Allah'ın dinine ve kitabına eksikmiş gibi davranılmasına eyvallahım yok.Peygamberin dahi herhangi bir konuda bir şeyi haram sevap kılması mümkün değildir öyle ki Kuran'da Yusuf 40'da Hüküm yalnızca Allah'ın dır ifadesi geçer.Bakın tekrar söylüyorum istedigini hadise inanın güvenin iyi olanlarını alın ama dine bir şeyler eklemeye çalısmayın Kuran eksiksiz bir kitaptır.
rekat konusu da mezhebe göre olmasada değişik görüşler içerebiliyor.mesela cuma namazı(son sünnet konusu) yatsı namazı (son 4 rekat farzmı vacipmi tartışması gibi...)
abdest alıyorsun kimine göre bozan şey diğer mezhep için bozmuyor.yada namazda da öyle...

Mezheplerin İslam dininde yeri yoktur şuan aklıma gelen yok ama birazdan bulup ilgili ayetleri yazarım.

Allah her şeyi açıklamış zaten hala daha neyin tartışmasına giriyorsunuz?Alın buda mezheplerle ilgili bir ayet daha ne olsun.

Dinlerini parça parça edip hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara yapıp ettiklerini haber verecektir. (6-Enam Suresi 159)

Son düzenleme:
messevim

messevim

Üye
yatsı namazının sonda dört rekatı yok ki ?

messevim

messevim

Üye
evet yanlış oldu son 3 rekat vitir namazı kimine göre vacip kimine göre sünnet
Burada farzlık bir durum yok ki. Hepsine göre rekat sayısı aynı. Siz ise yukarıda rekat sayılarının mezheplere göre değiştinğini söylediniz ?

muhsin13

muhsin13

Üye
    Konu Sahibi
kuran varken neden hadislere ihtiyaç duyulsun?bakın ihtiyaçtan bahsediyorum çarpıtılmasın.

namazlar,rekatlar,farzlar konusuna değinmişsiniz evvela şu ayeti bir incelemenizi isterim;

Enam Suresi 114. ayet:

Şimdi de Allah size kitabı, içinde herşey inceden inceye açıklanmış olarak göndermişken Allah'tan başkasını mı hakem isteyeceğim? Kendilerine kitap verdiklerimiz de bilirler ki, o tamamıyla gerçek olarak Rabbin tarafından indirilmiştir. Sakın şüphelenenlerden olma!

Ankebut suresi

50. "Ona Rabbinden bir mucize inmeli değil miydi?" dediler. De ki, "Mucizeler ALLAH'ın katındadır. Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım."

51. Bu kitabı sana indirmiş olmamız ve kendilerine okunması onlara yetmez mi?Bunda inanan bir toplum için bir rahmet ve öğüt vardır.

Hadisleri okuyun güzel olanlarını mantıklı gelenlerini anlayın buna diyecek sözüm yok ancak hadislerle bir takım rivayetlerle Allah'ın dinine ve kitabına eksikmiş gibi davranılmasına eyvallahım yok.Peygamberin dahi herhangi bir konuda bir şeyi haram sevap kılması mümkün değildir öyle ki Kuran'da Yusuf 40'da Hüküm yalnızca Allah'ın dır ifadesi geçer.Bakın tekrar söylüyorum istedigini hadise inanın güvenin iyi olanlarını alın ama dine bir şeyler eklemeye çalısmayın Kuran eksiksiz bir kitaptır.

Mezheplerin İslam dininde yeri yoktur şuan aklıma gelen yok ama birazdan bulup ilgili ayetleri yazarım.

Allah her şeyi açıklamış zaten hala daha neyin tartışmasına giriyorsunuz?Alın buda mezheplerle ilgili bir ayet daha ne olsun.

Dinlerini parça parça edip hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır. Allah onlara yapıp ettiklerini haber verecektir. (6-Enam Suresi 159)

şu ayetleri tekrar okurmusun? düşünerekDinlerini parça parça edip hiziplere
bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir
ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır.
Allah onlara yapıp ettiklerini haber
verecektir. (6-Enam Suresi

mesela bu ayeti 4 tane incili olan hıristiyanlara değil mezhebi olan müslümanlara indiğini nasıl anladın? hemde peygambere senin onlarla hiç bir ilişkin yoktur dediği halde?

Türk-X

Türk-X

Üye
:good::good:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:
Amarus

Amarus

Üye
şu ayetleri tekrar okurmusun? düşünerekDinlerini parça parça edip hiziplere
bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir
ilişiğin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır.
Allah onlara yapıp ettiklerini haber
verecektir. (6-Enam Suresi

mesela bu ayeti 4 tane incili olan hıristiyanlara değil mezhebi olan müslümanlara indiğini nasıl anladın? hemde peygambere senin onlarla hiç bir ilişkin yoktur dediği halde?

bu ayet sadece mezheplere ait demedim,aynı şekilde sen hristiyanlara dedigini nerden çıkardın?hiziplere bölünen her kim varsa hepsinden bahsediyor hristiyanlardan,mezheplerden,fırkalardan vs vs tek birine aidiyet yükleyemeyiz.
:good::good:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

afedersiniz ama Kuran'a mı inanıcam cübbelinin dediklerine mi açık açık ayet getirdim size yav

Biz Kuran'ı en iyi şekilde açıkladık diye.Enam suresi 114'ü tekrar okuyun daha ne diyim.

Türk-X

Türk-X

Üye
(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(De ki; “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

{Bu âyet-i kerime gelince, münafıklar, “Muhammed kendisine tapılmasını istiyor” dediler.
Bunun üzerine aşağıdaki âyet-i kerime inmiştir.

(Şifa-i şerif)}
(De ki; “Allah’a ve Peygambere itaat edin! [İtaat etmeyip] yüz çeviren [kâfir olur] Elbette Allahü teâlâ kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

• Beğen
Tepkiler: Dede ve said32
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
İdrak-i maali bu küçük akla gerekmez
Zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Türk-X
fthmnts

fthmnts

Kapalı Hesap
Gençler bunlar mayınlı bölgeler.
İlim sahibi olmayanlar yorumlamasın.
Allah korusun cehenneme gider

• Beğen
Tepkiler: Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Abi ne ilginç yorumlar var akıl almıyor vallahi.
Ortalıkta o kadar çok uydurma/sahte hadis varmış ki inanmamak daha iyi demiş arkadaş.
Senin ilmin ne derecede ki hadis gerçek mi değil mi hüküm verebiliyor/ayirabiliyorsun?

Yeminle cahillik almış yürümüş. Birisi mezhep yok demiş. Tövbe estağfirullah...

Bunlar ayık kafayla yazılacak şeyler değil... Bilmeyenler açmış zekeriya beyaz, yaşar nuri gibilerin kitaplarını gelmiş burada bilgi yerine lağım saçıyor.

kartal835

kartal835

Üye
Allah ve ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaksın ?

Son düzenleme:

Üst Alt