hadisleri toptan reddedenler bi okusun

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
Casiye suresi 6. Ayetten bahsediyorsunuz sanırım. :hmmm
Tefsir okumanızı tavsiye ederim.
Allah ve ayetlerinden sonra hangi hadesie inanacaksınız ? Casiye süresi 6 ayet

Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
(29 Ankebut Suresi -51)

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.
(16 Nahl Suresi -89)

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?
(6 Enam Suresi -114)

Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
(6 Enam Suresi-38)

De ki “Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”
(21-Enbiya Suresi 45)

Kur’an, uydurulabilecek bir HADİS değildir. 12/111

Bile bile gerçekle yalanı karıştırmayın.
Bakara suresi 42

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
bu hadisler en az 2-3 kişinin onayı ile yazılmış öyle her önüne gelen bunlar söylendi dememiş kim inanmıyor acaba

kartal835

kartal835

Üye
bu hadisler en az 2-3 kişinin onayı ile yazılmış öyle her önüne gelen bunlar söylendi dememiş kim inanmıyor acaba
Nerden biliyorsun ? Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
(6 Enam Suresi-38)

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
peygamber efendimizin söylediği hadisler en az 3 kişinin onayı ile yazılmış bilgilerdir kadir gecesinde müftü söyledi

kartal835

kartal835

Üye
Benim dinin bana sizin dininiz size , siz hocalara bende allaha uyayım

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
aynen allah kabul etsin yapana da yapmayana da ...

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Allah ve ayetlerinden sonra hangi hadesie inanacaksınız ? Casiye süresi 6 ayet

Karşılarında okunup duran bir kitabı sana indirmiş olmamız onlara yetmiyor mu? Bunda, inanan bir toplum için elbette ki bir rahmet ve bir öğüt vardır.
(29 Ankebut Suresi -51)

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.
(16 Nahl Suresi -89)

Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?
(6 Enam Suresi -114)

Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
(6 Enam Suresi-38)

De ki “Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”
(21-Enbiya Suresi 45)

Kur’an, uydurulabilecek bir HADİS değildir. 12/111

Bile bile gerçekle yalanı karıştırmayın.
Bakara suresi 42
Buralarda belirtilen hadis söz manasında.
Peygamberimizin hadisleri değil.Kuranda "rekat" yok. Nasıl kılacaksınız namazı? :hmmm

kartal835

kartal835

Üye
Siz bildiğinize devam edin
Edip yüksele bakmqnızı tavsiye ederim

kartal835

kartal835

Üye
Hazret kelimesi ne demek olduğunu bilmiyorsun herhalde

messevim

messevim

Üye
Benim dinin bana sizin dininiz size , siz hocalara bende allaha uyayım
Sen sadece Allaha Biz hem Allaha hemde Allah resulune uyalım. Eğer sen sadece Allaha itaat ediyorsan buyur sana ayet:

Kim peygambere itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur... /NİSÂ-80
sanırım kimse hadislerden öğrenmemiştir namaz kılmayı...
hacca giden anneannem orada farklı biçimde namaz kılanların olduğunu söyledi...
hatta ben bir kaç video izledim bununla ilgili
biraz daha araştırılırsa rekatlarla ilgili farklı kaynakları bulmak mümkün.
sonuç itibariyle hadislerden değil namaz bize nasıl geçtiyse yada değiştiği şekilde kılıyoruz.
Sünnet konusunda rekat farklılıkların olduğu doğrudur. Ama namazın farzları açısından baktığın da Ehli sünnetin tüm mezheplerinde rekat sayıları aynıdır. Zaten Sünnet namazlar adı üstünde sünnettir. Kılmamak küfrü getirmez.

Namaz kılmayı Müslümanlar Hz Muhammed sav den öğrenmişlerdir. Peygamberimiz farklı zamanlarda farklı mekanlarda zevaid sünnet dediğimiz Farz namazı dışında kıldığı namazlar vardır. Bu kıldığı namazlar da sürekli aynı rekatları kılmamıştır. Örneğin bazı sahabiler peygamber efendimizi akşamdan önce sünnet namaz kılmadığını görmüşlerdir ve öylece amel etmişlerdir. Bir başka grup ise peygamberimizin akşamdan önce 2 rekat sünnet kıldığını söylemişlerdir. Hanefi mezhebine birinci rivayet ulaştığı için Ebu hanife ictihad yaparak akşamdan önce sünnet namazının olmadığın söylemiştir. Ebu hanifeden sonra yaşayan imam ı şafiye ise ikinci rivayet ulaşmıştır ve akşam namazından önce sünnet kılınacağını söymeşitir.

Sonuç olarak akşam namazından önce sünnet ister kılınsın ister kılınmasın kılana sevap kılmayan günah yazılmaz. Tekrar söylüyorum ibadetlerin farzıyeti konusunda bir ihtilaf yoktur. İhtilaf sünnetlerdedir.

• Beğen
Tepkiler: mürteza16 ve Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Şuraya yazanların bazıları ne namaz kılıyor ne oruç tutuyor. Sırf muhalefet... Boşuna tartışmayın. İnanmak istemeyenlerin kılıf arama çabaları...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, mehsevim ve mürteza16

Üst Alt