Oha ne yanmasi voltaj degerleri ona gore ayarlanirsa hic bir sey olmazİşlemciyi 1800 mhz yaparsan işlemci yanabilir.

kasmalar işlemciden değildir (1.6 zaten çok fazla yani yeterli)
kaç ram var ve hafiza ne kadar ?
oncelikce cihazın kendi hafızasında yer aç fazla olan gereksizleri kaldır
İşlemciyi 1800 mhz yaparsan işlemci yanabilir.
Oha ne yanmasi voltaj degerleri ona gore ayarlanirsa hic bir sey olmaz![]()
Zaten arkadaşımızda yanabilir (yanar dememiş) demiş. cpu tabaka biçiminde üretilir ve sonra kesime tabi tutulur. Merkez ve merkeze yakın olan kesimler en iyi performansa sahip olanlardır. Sonra hız kontrolüne tabi tutulur ve cpu frekansı olarak etiketlenir. Size hangi kısım düştüğüne göre overlook kabiliyeti değişir. Siz 1 GHz işlemciyi 2 yaparsınız bir şey olmaz başka biri 1.5 Ghz yapar ve zarar görür. Bunun dışında overclook yapmanın en önemli zararı (fiziksel arıza dışında) cpu'nun kısmi hasar görmesidir. Bu durumda CPU yüksek hızlarda işlem yaparken kendisine reset atmasıdır ki yanmasından daha çok sinir eder insanı.
Sözün özü overclook bilinçli ve yavaş adımlarla yapılmalı uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Telefonda ve tablette CPU'yu dışarıdan soğutma imkanı olmamasıda ayrıca sıkıntı yaratacak bir durumdur.
Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Aman dikkat.
Her overclocklu kernel voltaj ayarlarini degistirmene izin vermez oncelikle kernelin destekleyip desteklemedigini kontrol etmelisinAcikcasi bu konuda çok fikrim de yok araştırmayı düşünüyorum hatta hangi programı bile kullanmalıyım onu dahi bilmiyorum peki voltaj konusunda napmam gerekli bir şey olmaması için teşekkürler
OlabilirPeki bunu adım adım denesem misal önce 1700 sonra 1800 şeklinde eğer Reset atmaya başlarsa bir önceki hıza alsam bu sekilde doğru bir yol mu işlemiş olurum teşekkürler