Islemci hızını yükseltme

Sponsorlu Bağlantılar

JohanGielen

JohanGielen

Üye
    Konu Sahibi
Islemci hızını yükseltme
Merhaba arkadaşlar tabletim 1600 mhz islemci gücü var bazen kasma donmalar yaşıyorum root yaptım

Islemci hızını misal 1800 yapsam tablete zararı olur mu?

Hangi programı tavsiye edersiniz? Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR

UpOneTR

UpOneTR

Üye
kasmalar işlemciden değildir (1.6 zaten çok fazla yani yeterli)
kaç ram var ve hafiza ne kadar ?

tmytrnc_

tmytrnc_

Üye
oncelikce cihazın kendi hafızasında yer aç fazla olan gereksizleri kaldır

mürteza16

mürteza16

Üye
İşlemciyi 1800 mhz yaparsan işlemci yanabilir.

• Beğen
Tepkiler: JohanGielen
fuko08

fuko08

Üye
Ben 1 ghz işlemciyi 2 ghz yapmıştim yanmadi

• Beğen
Tepkiler: JohanGielen
vedat1966

vedat1966

Üye
Zaten arkadaşımızda yanabilir (yanar dememiş) demiş. cpu tabaka biçiminde üretilir ve sonra kesime tabi tutulur. Merkez ve merkeze yakın olan kesimler en iyi performansa sahip olanlardır. Sonra hız kontrolüne tabi tutulur ve cpu frekansı olarak etiketlenir. Size hangi kısım düştüğüne göre overlook kabiliyeti değişir. Siz 1 GHz işlemciyi 2 yaparsınız bir şey olmaz başka biri 1.5 Ghz yapar ve zarar görür. Bunun dışında overclook yapmanın en önemli zararı (fiziksel arıza dışında) cpu'nun kısmi hasar görmesidir. Bu durumda CPU yüksek hızlarda işlem yaparken kendisine reset atmasıdır ki yanmasından daha çok sinir eder insanı.

Sözün özü overclook bilinçli ve yavaş adımlarla yapılmalı uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Telefonda ve tablette CPU'yu dışarıdan soğutma imkanı olmamasıda ayrıca sıkıntı yaratacak bir durumdur.

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Aman dikkat.

• Beğen
Tepkiler: JohanGielen, The Shadow ve tmytrnc_
tmytrnc_

tmytrnc_

Üye
mesela ben ace de yaptım 864 gayet stabil ve hoş çalışıyor fakat 900 e aldıım gibi reset atıyor

JohanGielen

JohanGielen

Üye
    Konu Sahibi
JohanGielen

JohanGielen

Üye
    Konu Sahibi
JohanGielen

JohanGielen

Üye
    Konu Sahibi
Oha ne yanmasi voltaj degerleri ona gore ayarlanirsa hic bir sey olmaz :D

Acikcasi bu konuda çok fikrim de yok araştırmayı düşünüyorum hatta hangi programı bile kullanmalıyım onu dahi bilmiyorum peki voltaj konusunda napmam gerekli bir şey olmaması için teşekkürler

JohanGielen

JohanGielen

Üye
    Konu Sahibi
Zaten arkadaşımızda yanabilir (yanar dememiş) demiş. cpu tabaka biçiminde üretilir ve sonra kesime tabi tutulur. Merkez ve merkeze yakın olan kesimler en iyi performansa sahip olanlardır. Sonra hız kontrolüne tabi tutulur ve cpu frekansı olarak etiketlenir. Size hangi kısım düştüğüne göre overlook kabiliyeti değişir. Siz 1 GHz işlemciyi 2 yaparsınız bir şey olmaz başka biri 1.5 Ghz yapar ve zarar görür. Bunun dışında overclook yapmanın en önemli zararı (fiziksel arıza dışında) cpu'nun kısmi hasar görmesidir. Bu durumda CPU yüksek hızlarda işlem yaparken kendisine reset atmasıdır ki yanmasından daha çok sinir eder insanı.

Sözün özü overclook bilinçli ve yavaş adımlarla yapılmalı uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Telefonda ve tablette CPU'yu dışarıdan soğutma imkanı olmamasıda ayrıca sıkıntı yaratacak bir durumdur.

Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Aman dikkat.

Peki bunu adım adım denesem misal önce 1700 sonra 1800 şeklinde eğer Reset atmaya başlarsa bir önceki hıza alsam bu sekilde doğru bir yol mu işlemiş olurum teşekkürler

The Shadow

The Shadow

Üye
Acikcasi bu konuda çok fikrim de yok araştırmayı düşünüyorum hatta hangi programı bile kullanmalıyım onu dahi bilmiyorum peki voltaj konusunda napmam gerekli bir şey olmaması için teşekkürler
Her overclocklu kernel voltaj ayarlarini degistirmene izin vermez oncelikle kernelin destekleyip desteklemedigini kontrol etmelisin ;)

The Shadow

The Shadow

Üye
tmytrnc_

tmytrnc_

Üye
galaxy ace de mesela 800 den once 826 yaptım sonra 844 sonra 864 en son 899 da reset attı 864 te bıraktım simdi swap yaptıgım için 844 kullanıyorum gayet sağlam

Invoke

Invoke

Üye
1.6 da yeter. Varsa AOSP rom yükle.

Takipçi Satın Al

Üst Alt