Öneri Çözünürlük düşürme mümkün mü ?

Sponsorlu Bağlantılar

fraps34

Üye
    Konu Sahibi
Çözünürlük düşürme mümkün mü ?
Arkadaşlar eğer telefonumuzun ekranı 1080p ise ve oyunlarda diyelim kasma yaparsa oyunu 720p olarak çalıştırabilir miyiz ? Yoksa ekran neyse oyunda hep o şekilde mi çalışır ?

Android tel almayı düşünüyorum acaba bu 1080p ekralı telefonlar bana sıkıntı yapar mı ? Htc one almayı düşnünüyorum.

szqn55

szqn55

Üye
onu değştrmen için o pikselle alakalı degl magazada senn telefona uygun olanı gösteryr zaten bşe olmaz krkma

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
oyunlarda grafik kalitesini düşürebilirsin oyunun ayarlar kısmından ama sıkıntı yapmaz endişe etmenize gerek yok.

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
android sistemde böyle bir ayar söz konusu değil veya ben hiç görmedim duymadım arkadaşlarında dediği gibi bazı oyunlar sistemin ekran çözünürlüğüne ve donanımına göre otomatik ayarlanıyor veya oyun içinden ayarlanmasına izin veriyor aslında böyle bir ayarın sistemde olması güzel olurdu görüntü netliğinden fergat edip oyunları rahat rahat oynamak isteyen bayağı çok kullanıcı olacaktır. Belki sistem içinde bu çözünürlükle ilgili kod satırı vardır ama hangi dosya ve nerede olduğu hakkında fikrim yok rootlu sistemlerde system etc ve lib klasörine bakılıp araştırılabilir tabi o dosya paketlenmemişse vs vs vs

TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
DPI'dan mı bahsediyorsun?

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
DPI'dan mı bahsediyorsun?
Bu konuda bilgim ve fikrim yok mesela atıyorum benim tabletim 1280*800 çöznürlüğü sahip bu çöznürlük kodu nerde ve ben bunu 800*600 yaparsam ne olur ekran ortalanıp küçülür mi yoksa küçülmez ama çzönürlük düşer mi ?

abdurrahmancam

abdurrahmancam

Üye
Bu konuda bilgim ve fikrim yok mesela atıyorum benim tabletim 1280*800 çöznürlüğü sahip bu çöznürlük kodu nerde ve ben bunu 800*600 yaparsam ne olur ekran ortalanıp küçülür mi yoksa küçülmez ama çzönürlük düşer mi ?
Windows daki gibi çözünürlük ayarlama olması çok güzel olurdu.

TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
Build.prob'dan ayarlanıyor, sadece ekrandaki görüntülerin kapladığı yer büyüyüyor, çözünürlük düşürmeye benziyor biraz.

• Beğen
Tepkiler: .caner.
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
Build.prob'dan ayarlanıyor, sadece ekrandaki görüntülerin kapladığı yer büyüyüyor, çözünürlük düşürmeye benziyor biraz.
Daha önce çok build düzenledim ama hiç dikkatimi çekmedi çzöünürlük olayı bir bakayım bakalım

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
baktım ne orjinal romumda nede cm romumda böyle bir kod görmedim sonradan mı ekleniyor ki ?

hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Mobil cihazlarda çözünürlük sistem otomatik olarak ayarlar . Ve marketten indirirken ekran kartı neyse ona göre iner .
Yani mobil de sistem daha güzel . Çünkü oyunu acabilmesi için sistem uyumluluk ayarını en incesine kadar ayarlar. Bir eksiklik varsa oyundan atar sorunu söylemez kötü tarafı bu .

replikam

Üye
Ne böyle birşey yapılabilir nede böyle bir ayar var.Mesela asphalt 8 oyununu örnek göstererek cihazın özellikleri güçlüyse ona göre gösterir düşükse kalitesiz gösterir aynı oyunu hd ekranda ve hd olmayan ekranda oynayabilirsin.Bu hiçbir sorun yaratmaz.

Xurmirac

Xurmirac

Üye
Zaten alıcağın telefon sana hiçbir sıkıntı yaratmaz :oke:

fraps34

Üye
    Konu Sahibi
Sağolun , aslında pc deki gibi netlikten feragat edip performansı artırabilsydik güzel olurdu.

The Benefit

The Benefit

Üye
Mümkün ise biraz araştırıp büyük ekran 720p almaya çalış. Böyle daha rahat edersin diye düşünüyorum.

VIP_Ron

Oyuna göre değişir

DalvikCache

DalvikCache

Üye
NOMone Resolution Changer uygulamasıyla değiştirilebiliyor.

-Emre

-Emre

Üye
Cihaz dpi'ni degistirebilirsin ancak oyunlarda etki etmez. Onun icin gltools kullanmalisin.

PriZm

PriZm

Üye
Play storedaki Resolution changer uygulaması ile cihaz yazılımını kandırabilirsin.Teknik olarak ekrandaki pixel sayısı değişmeyecektir.Ama hızlanma görülebilir.

• Beğen
Tepkiler: -Emre
DalvikCache

DalvikCache

Üye
Play storedaki Resolution changer uygulaması ile cihaz yazılımını kandırabilirsin.Teknik olarak ekrandaki pixel sayısı değişmeyecektir.Ama hızlanma görülebilir.
benchmarkta bayağı farkediyor çözünürlüğü arttırınca öğeler küçülüyor azaltınca büyüyor ve kalitesizleşiyor yazılarda simgelerde piksellenme oluyor netlik azalıyor

Üst Alt