İşlemci Overlock

Sponsorlu Bağlantılar

BLACKHAKAN

Üye
    Konu Sahibi
İşlemci Overlock
ProcessorPentium(R) Dual-Core CPU E6800 @ 3.33GHz6,6Memory
(RAM)4,00 GB
GraphicsATI Radeon HD 6350, Toplam 2gb oyun için 512 mb 64bit
Primary hard disk232GB Free (466GB Total)5,9

arkadaşlar işlemcim
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
su videoda 4,15ghz cıkarmıslar overlock ile ben yapsam bişi olurmu bilgisayara zarar gelirmi videoya birbakarsanız senıvırm bilgisayar 4-5 senelik birde bu sistem son cıkan oyunları orta ayarda kasmadan acıcak ekran kartı ve psu onerisi yazarmısınız cvplarınızı bekliyorum sagolun.

yusuf1998x

Üye
işlemciyi overclock yaparsın ancak soğutması iyi olmalı. Ve adım adım test ederek yapmalısın sıcaklık değerleri önemli yoksa yanabilir. Birde iyice bilgi sahibi olman lazım ekrankartı olarak hd 7770 oyunlarda medium olarak rahat işini görür. Biraz daha iyisini istersen 7850 alabilirsin ama işlemcin darboğaz yaparmı tam bilemeyeceğim psu olarak 7770 alırsan 450wat 80plus psu yeterli gelir

• Beğen
Tepkiler: Burak Altun
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
zaten işlemcin 3ghzin üstünde daha ne istiyon fazlası zarar gerektirmediği sürece overclock yapma uzak dur :)

BLACKHAKAN

Üye
    Konu Sahibi
bu işlemci i3lerden fln hangisiyle kafa kafaya gider veyahda gidermi iyi bir işlemcimi .Dbirde
SAPPHIRE HD7770 EDITION bunun yerine gtx 550 ti var 192 bit 260tlye golda omu daha iyidir bumu

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
7770 daha iyi.
e6800 işlemci i3lerle kapışamaz :oke:

BLACKHAKAN

Üye
    Konu Sahibi
kötü yani:d ozaman ekran kartı almayada gerek yok yeni sistem almak en iyisi biraz zaman alcak keske elimdeki parayla telefon almasaydım:D

yusuf1998x

Üye
sistemin kötü değil idare eder yani 7770 ekran kartıyla 3 sene oyunları mediumda götürür . İşlemcinide overclockla biraz artırarsın daha da iyi olur

BLACKHAKAN

Üye
    Konu Sahibi
ekran cozunlurugm 1600 900a alayım yani bide psu linki atarmısınız güc kaynadıgda yetmez 250w var suan kasada bakmısıtm bi ara

yusuf1998x

Üye
bu senin işini fazlasıyla görür bu senin işini fazlasıyla görür

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Yanlış birşeyde mavi ekran yersin. Adım adım yapmalısın. Hangisinde stabil çalışıyor ve mavi ekran vermiyorsa onla devam et.

BLACKHAKAN

Üye
    Konu Sahibi
format atmadan once sureklı mavi ekran veriyordu ve donuyordu format attım fakat pc yine yavaştı sonra combofix kurdum 10dkda herşeyi temizledi bilgisayar hızlandı format attım hızlanmadı combofixi kurdum hızlandı nasıl bişi ise anlamadım bu işlemcinin 4.1 yapmak oyundalardaki fpsyide attırırmı sagolun

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Oyunlardaki FPS'i arttırır. Şöyle anlatayım. Bende 1.8 Ghz işlemcili pc var. Yeğenimde 3.0 Ghz. Ekran kartını 2 pc'de de aynı oyunda denedik. Ciddi bir fark var. Ama bu oyuna da bağlı. Bazı oyunlar işlemciye yükleniyor bazıları ekran kartına.

yusuf1998x

Üye
işlemcileri hızlarına göre değerlendirmek yanlış olur. Eğer aynı işlemcinin overclock yapılmış hali ise tabiki overclocklusu normal hızından daya iyidir. İşlemcide ghz den çok mimarisi, çekirdekleri gibi özellikleri önemlidir. Overclock yapmak tabikide performansı etkiler ancak çol bir artış beklemeyin belki 3 4 fps oynar oynamaz.3 4 fps sizin işlemciniz için söylediğim ileri seviye işlemcilerde gözle görülür fark oluyor

Burak Altun

Burak Altun

Üye
işlemcileri hızlarına göre değerlendirmek yanlış olur. Eğer aynı işlemcinin overclock yapılmış hali ise tabiki overclocklusu normal hızından daya iyidir. İşlemcide ghz den çok mimarisi, çekirdekleri gibi özellikleri önemlidir. Overclock yapmak tabikide performansı etkiler ancak çol bir artış beklemeyin belki 3 4 fps oynar oynamaz.3 4 fps sizin işlemciniz için söylediğim ileri seviye işlemcilerde gözle görülür fark oluyor
Doğru diyorsun ama 1.8'lik bir eski nesil bir işlemci ile 3 hatta 4 ghz'lik Phenom işlemci bir olamaz.

yusuf1998x

Üye
tamam zaten ben dediğinizin aksi bir şey demedim mesela bir p4 işlemcinin 3.0 hali overclocksuz olsun o işlemciye 3.6 ya falan çıktımı ilk haliye kıyaslama yapıldımı performans artışı olmuştur. Ama eski bir p4 gibi işlemci şimdiki i3 i5 amd fx serisi gibi işlemcilerin ghz lerine bakarak kıyaslamak tabiki saçmalık

• Beğen
Burak Altun

Burak Altun

Üye
tamam zaten ben dediğinizin aksi bir şey demedim mesela bir p4 işlemcinin 3.0 hali overclocksuz olsun o işlemciye 3.6 ya falan çıktımı ilk haliye kıyaslama yapıldımı performans artışı olmuştur. Ama eski bir p4 gibi işlemci şimdiki i3 i5 amd fx serisi gibi işlemcilerin ghz lerine bakarak kıyaslamak tabiki saçmalık
İş Ghz ile bitmiyor. İntel çok büyük bir firma istese 4 Ghz yapamıyor mu da AMD yapıyor. Mesela İntel i7 4770K 4 çekirdek ve 3.5 Ghz ama 8 çekirdekli ve 4.0 Ghz'lik bi AMD FX-8350'den daha üstün.

yusuf1998x

Üye
ama dediklerimi yanlış anlıyorsunuz :D ben zaten sizin dediklerinizin aksini iddaa etmiyorum tabikide 4770k fx 8350den daha iyi .

Burak Altun

Burak Altun

Üye
  • Beğen
Tepkiler: yusuf1998x

yusuf1998x

Üye
:)

• Beğen

BLACKHAKAN

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar 250W takabilcegim 128bit suanki oyunları 1024 cözünlürkte ve 1280 de orta ayarda kasma olmıcak bi ekran kartı alıcam 2el olur.4GB RAM VAR Pentium(R) Dual-Core CPU E6800 @ 3.33GHz BİDE BU İŞLEMCİ VAR CVPLARINIZI BEKLİYORUM. 2el satan varsa alabilirm uygun fiyata

Takipçi Satın Al

Üst Alt