Bu görüşünüze katılıyorum. Dünya da ki teknoloji öyle bir hal aldi ki.. Eskiden telefonlar eskiyince, kırılınca, bozulunca satılıp yenisi alınırdı. Ama artık mevsimlik giysiler gibi oldu. Her mevsim yeni bir telefon alınıyor, eskisi ise ölü fiyatına satılıyor.o fiyatla TRye girisi 2500+ olacak gibi yani yazik gunah eskimis dunya teknolojilerini cope atmak yerine sivil hayata yavas yavas ! sokarak dunyanin parasini kazaniyolar , kapitalizmi iyi kullaniyolar dediklerimi anlamak icin suan teknolojinin neresindeyiz ve bu teknolojileri kim cikartiyor bi arastirin derim cunku ulkeler teknolojiyi kullanir ve artik isi kalmayinca atar yada gelismekte olan ulkeler satar ( kakalar )
benim yeni teknolojiden bahsettiğim telefon olarak değil biz daha antenli takoz telefonlara sahipken gelişmiş ülkelerde (a.b.d gibi) askeri istihbari ve uzay amaçlı olarak suanki teknolojiler veya daha da ileri düzeyleri vardı suan da daha da ileri ve bizim sivil hayatın kullandığı teknoloji ise onların 30 yıl civarı gerisinde bahsettiğim buydu onu dahi yavaş yavaş sokuyolar para kazanmak için internet dahi amerikda silah denemesi yapılırken bulunmuş birşey yani o eskiyen teknoloji işlerine yaramayınca atmak yerine sivil hayata sokup dünyanın sermayesini kazanıyolar artık o para ile ya teknolojiye yeni yatırım yaparlar yada samsung apple gibi şirketleri zengin eder o kadar ayrıntısı kendi aralarındadırBu görüşünüze katılıyorum. Dünya da ki teknoloji öyle bir hal aldi ki.. Eskiden telefonlar eskiyince, kırılınca, bozulunca satılıp yenisi alınırdı. Ama artık mevsimlik giysiler gibi oldu. Her mevsim yeni bir telefon alınıyor, eskisi ise ölü fiyatına satılıyor.
Hocam o dediğiniz zamların çoğu teknoloji aletlerine yapılıyor sanırım. Özellikle de telefona.. Bu tür telefonlar yani s5 gibi telefonlar aslında birer ihtiyaç değil sadece lüks yaşama çabasıdır. Gösterişe ve Lüks yaşıyor görüntüsü vermeye aslın da hiç gerek yok. Adamın elin de İphone 5s var gider onu 2 milyara alır ama sorsan için de kaç kontür var cevap veremez. İş tamamıyla çığrından çıktı. Bir teknoloji çılgınlığı başladı ki hiç sormayın.. Resmen milleti böyle teknolojilere alet ettiler. Adamlar sene de bir telefon çıkarıyor ve her sene sana o telefonu aldırabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Tamam teknoloji pahalı ama Türkiye'de daha da pahalı.Yok Ötv yok KDV yok yüksek teknoloji vergisi. Yakında nefes vergisi alacaklar. Ama kimse düşünmüyor ki Türkiye'de hâlâ soğuktan açlıktan ölen insanlar var. Artık insanlar üzerinde sahte ihtiyaçlar ürettiler. Kimisi yaşaması için alması zorunlu olduğu şeyi alamıyor alsa da bin kere düşünüyor kimisi zevki için milyon dolarları veriyor. Geçen gördüm şehit babasının ayakkabısı yırtıktı. Ondan birkaç gün önce de ben yeni bir ayakkabı almıştım. O adamı görünce baktım kendi halime utandım.
Bizim garajda bi amca 5 kutuyu 1 liraya satıyor.Kızılayda 5 yarabandı 1 lira.
Pahalı olmaz inşallahHtc One 2 beklenmeli anlaşılan.
Haklısın kardeşim.Hocam o dediğiniz zamların çoğu teknoloji aletlerine yapılıyor sanırım. Özellikle de telefona.. Bu tür telefonlar yani s5 gibi telefonlar aslında birer ihtiyaç değil sadece lüks yaşama çabasıdır. Gösterişe ve Lüks yaşıyor görüntüsü vermeye aslın da hiç gerek yok. Adamın elin de İphone 5s var gider onu 2 milyara alır ama sorsan için de kaç kontür var cevap veremez. İş tamamıyla çığrından çıktı. Bir teknoloji çılgınlığı başladı ki hiç sormayın.. Resmen milleti böyle teknolojilere alet ettiler. Adamlar sene de bir telefon çıkarıyor ve her sene sana o telefonu aldırabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Şahsi fikrim bir telefon mu aldın onu en az 2 yıl kullanacaksın. Yok yenisi çıktı, yok güncelleme gelmiyor satayım vs vs hiç gerek yok. Bunların aksi tamamıyla o markalara köleliktir. Zamanımız da kölelik yok denilir ama malesef ki malesef büyük bir "Modern kölelik!" ile karşı karşıyayız...