Bu gece kimler var bakalım? Gececiler buraya!

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2480407

Silinen Üye 2480407

Kapalı Hesap
ule Türkçe konuşun elinize ne geçiyorsa :)

• Beğen
Tepkiler: Invoke, Burak Altun ve UpOneTR
UpOneTR

UpOneTR

Üye
:D
4999 da kalsın

size keyifli bol güzel sohbetler hayırlı geceler dileyip sizin verdiğiniz cevapları beğenerekden ben kaçayım :-D

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Burak Altun ve UpOneTR
Burak Altun

Burak Altun

Üye
  • Beğen
Tepkiler: UpOneTR
Invoke

Invoke

Üye
İyi geceler, @Sukut-u Hayal

• Beğen
Burak Altun

Burak Altun

Üye
Arkadaşlar söz konusu kullandığımız yabancı sözcükler ise hepimiz günlük hayatta arapça , farsça , ingilizce , fransızca , italyanca vs. Sözcükler kullanıyoruz. Bunu uzatmanın anlamı yok.

• Beğen
Invoke

Invoke

Üye
Ben de çıkayım artık. Kendinize iyi bakın, herkese iyi geceler.
Tanıştığıma, konuştuğuma memnun oldum. @muhammed4949

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Mesela marketlerin et reyonu bölümünde şöyle yazarlar. "şarküteri" diye. Aslında şarküteri fransızca'dır. Anlamı domuz eti ve domuz etinden elde edilen ürün anlamına gelir. Farklı bir örnek daha vereyim. İstasyon yani Station.

Invoke

Invoke

Üye
Arkadaşlar söz konusu kullandığımız yabancı sözcükler ise hepimiz günlük hayatta arapça , farsça , ingilizce , fransızca , italyanca vs. Sözcükler kullanıyoruz. Bunu uzatmanın anlamı yok.

Kimisi artık dilimize girmiş, bayağı yerleşmiş sözcükler. Yine de elimden geldiğince daha sade ve temiz Türkçe kullanmaya çalışırım. Yerleşen sözcükler için zaten yapacak pek bir şey yok ama özenti kelimelerle iyice kirletmenin de bir faydası yok. Hatta zararı var.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407
Invoke

Invoke

Üye
Çaydanlık dan farsçadan geçiyor -lık, -lik ekidir. Kısacası Çaylıklık demiş oluyoruz. @Burak Altun

• Beğen
Tepkiler: Burak Altun

Üst Alt