sony xperia s lt 26i (nozomi)

Sponsorlu Bağlantılar

sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
sony xperia s lt 26i (nozomi)
arkadaslar epeydır arastırıyorum bu telefonu ama hıcbır yerde denk gelmedım henuz.teknosa yada bimeks falan.gören kullanan nasıl oldugunu bilen varsa aydınlatabilir mi acaba.memnun mu kullanan kişi.avantajları ve eksileri kullanıcı gözüyle nasıldır ?

Invoke

Invoke

Üye
Eski cihaz. Teknosada, bimekste zor bulursunuz. Kaç lira vermeyi düşünüyorsunuz ki bu cihaza? Şu saatten sonra bunu almak pek mantıklı değil.

sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
sıfır fiyatı 1000 ile 1200 tl arası değişiyor internette.çok hosuma gitti.
Eski cihaz. Teknosada, bimekste zor bulursunuz. Kaç lira vermeyi düşünüyorsunuz ki bu cihaza? Şu saatten sonra bunu almak pek mantıklı değil.

bi yerde haklı olabilirsin ama çoğu telefonda olmayan özellikleri cezbetti beni açıkçası.

Invoke

Invoke

Üye
Hata edersin. 1300'e Nexus 5 çok daha mantıklı olur. İlla Sony istiyorsan S alana kadar SP almalısın. S alırsan pişman olursun, emin ol. Eğer hem illa sony alacaksan hem de bekleme imkanın varsa yeni orta segment modellerin çıkmasını bekle derim.

sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
kullanmışlığın var mı peki.

Invoke

Invoke

Üye
sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
Sayılır.Merak ettiğin bir şeyi varsa sor, yardımcı olmaya çalışayım ama dediğim gibi şu saatten sonra S'e verilen para yazık olur.

çift çekirdekli işlemci
12 mp kamera
playstation store desteği
hdmı çıkışı
32 gb hafıza
1.5 ghz işlemci hızı.
1080p hd video kaydı.

bu özelliklerini çok begendım acıkcası.neden kötü dediğini henüz idrak edebilmiş değilim.

Invoke

Invoke

Üye
Sanırım ilk android telefonun olacak.
Çift çekirdek 1.5ghz diyorsunuz yalnız 2012 cihazı, işlemcisi eski 45nmlik çip. Fazla performanslı değil dediğim cihazlara göre düşük kalıyor. Adreno 220 gpu yine eskide kaldı. Dediğim Xperia SP'de Adreno 320, Nexus 5de Adreno 330 GPU var ki Adreno 330 şuanki en iyilerden biri ve bu cihazlar arasında büyük fiyat farkları yok. 1GB Ram idare eder, bugün de orta seviye cihazlarda 1GB Ram var zaten ama her 1GB Ramde bir değil, yine S dediklerime göre daha yavaş yazar veriyi.
Üstelik Xperia S'in desteği çoktan bitti. Bir daha güncelleme gelmez. En son 4.1.2 Jelly Bean almış olması lazım. Dediğim gibi fişi çekilmiş bir cihaz. Nexus 5 de Android 4.4.2 var ve sürekli güncelleme alacak bir cihaz. SP ise 4.3 kullanıyor, 4.4.2 alacak, sonrasında onun da desteği bitecek.
Xperia S alırsanız XDA de custom romlarla ilgilenmek zorundasınız daha performanslı bir cihaz olabilmesi için.
Ben de bir kaç hafta öncesine kadar Xperia Ray vardı (2011 cihazı), S'e göre çok daha dandik bir cihaz ve iş görüyordu da. Yani diyeceğim o ki elinizde Xperia S olsa çöpe atın, o cihazdan bir halt olmaz, demem kesinlikle ama şuan o cihaza para vermek çok ama çok saçma olur ki Teknomarketlerde bile zor görürsünüz artık.

sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım ilk android telefonun olacak.
Çift çekirdek 1.5ghz diyorsunuz yalnız 2012 cihazı, işlemcisi eski 45nmlik çip. Fazla performanslı değil dediğim cihazlara göre düşük kalıyor. Adreno 220 gpu yine eskide kaldı. Dediğim Xperia SP'de Adreno 320, Nexus 5de Adreno 330 GPU var ki Adreno 330 şuanki en iyilerden biri ve bu cihazlar arasında büyük fiyat farkları yok. 1GB Ram idare eder, bugün de orta seviye cihazlarda 1GB Ram var zaten ama her 1GB Ramde bir değil, yine S dediklerime göre daha yavaş yazar veriyi.
Üstelik Xperia S'in desteği çoktan bitti. Bir daha güncelleme gelmez. En son 4.1.2 Jelly Bean almış olması lazım. Dediğim gibi fişi çekilmiş bir cihaz. Nexus 5 de Android 4.4.2 var ve sürekli güncelleme alacak bir cihaz. SP ise 4.3 kullanıyor, 4.4.2 alacak, sonrasında onun da desteği bitecek.
Xperia S alırsanız XDA de custom romlarla ilgilenmek zorundasınız daha performanslı bir cihaz olabilmesi için.
Ben de bir kaç hafta öncesine kadar Xperia Ray vardı (2011 cihazı), S'e göre çok daha dandik bir cihaz ve iş görüyordu da. Yani diyeceğim o ki elinizde Xperia S olsa çöpe atın, o cihazdan bir halt olmaz, demem kesinlikle ama şuan o cihaza para vermek çok ama çok saçma olur ki Teknomarketlerde bile zor görürsünüz artık.

dostum yazdıklarını okudum zaman ayırdıgın teşekkür ederim.
de .
nexus 5 fiyatı teknosa da şu an 1400 tl.biraz araştırdım az önce çoğu yerde de 1300 tlden aşagı değil dediğin gibi.
demek ıstedıgım xperia s in fıyatı ortalama 1050 tl civarıydı en son baktıgımda.bu fiyat aralığında bi cihaz arıyorum aslında.cihazı kötülemiyorum nexus 5 iyi bir cihaz.ama madem xperia s alma diyorsun tavsıye edebılecegın baska bır model varmı acaba. sp haricinde.

Invoke

Invoke

Üye
Rica ederim.
SP neden hariç? :D Önereceğim cihaz Xperia olmak zorunda mı?

sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
ve evet.ilk android cihazım olacak.zira bu yüzden sağlam başlamak istiyorum bütçeme uygun davranmak koşuluyla.
Rica ederim.
SP neden hariç? :D Önereceğim cihaz Xperia olmak zorunda mı?

tabi ki xperia olmak zorunda değil.
ıphone gibi reklam telefonu ve samsung gibi abartılı bi cihaz olmadıgı sürece kullanabılecegım her cihaz olabılır.
sp neden hariç.? :)aslına bakarsan görüntü bakımından pek de hoşuma gitmedi sanırım.

Invoke

Invoke

Üye
Kendi cihazımı önermeyi sevmiyorum ama emin ol en mantıklı tercih olur Vatanda 1200küsür olması lazım 1300e yakın zorlayabiliyorsan Nexus 5 al derim. İstersen biraz araştır, oku, youtube'a falan bak. Zorlayamam diyorsam bu sefer 900-950Liraya Nexus 4(kamerası pek iyi değil ama performansı iyi) önerebilirim. Beğenmiyorsan 1000-1200 arası LG Optimus G var, kamerası da iyidir, özellikleri de güncellemesi sıkıntılı yalnız haberin olsun. Zaten Nexus dışı her cihazın güncellemesi sıkıntılı olur.
1200 Liraya Diskavri Elit gelecek mesela, Mart ayında çıkar bu cihaz.

sehabe2

sehabe2

Üye
    Konu Sahibi
Kendi cihazımı önermeyi sevmiyorum ama emin ol en mantıklı tercih olur Vatanda 1200küsür olması lazım 1300e yakın zorlayabiliyorsan Nexus 5 al derim. İstersen biraz araştır, oku, youtube'a falan bak. Zorlayamam diyorsam bu sefer 900-950Liraya Nexus 4(kamerası pek iyi değil ama performansı iyi) önerebilirim. Beğenmiyorsan 1000-1200 arası LG Optimus G var, kamerası da iyidir, özellikleri de güncellemesi sıkıntılı yalnız haberin olsun. Zaten Nexus dışı her cihazın güncellemesi sıkıntılı olur.
1200 Liraya Diskavri Elit gelecek mesela, Mart ayında çıkar bu cihaz.

lg optimus g yi arastırdım ve çok daha iyi oldugunu fark ettim.nitekim özellikleri de şunlar.

BluetoothVarEDGEVar
GPRSVarGPSVar
USBVarAğırlık (gr.)145
Bellek(MB)2 GB RamMARKALG
Ekran TipiDokunmatikDijital KameraVar
Saklama Kapasitesi (Mb)32 GBDokunmatik EkranVar
Boyutlar (cm)131,9 x 68,9 x 8,45 mm.Kamera Çözünürlüğü(Piksel)13 MP
Bekleme Süresi (Saat)456Klavye TipiDokunmatik
PUSH E-MAIL DESTEĞİVarŞebeke Frekansı (MHz)850/900/1800/1900
Artırılabilir HafızaYokKonuşma Süresi(Saat)15
MODELE975 OPTIMUS GEKRAN BOYUTU4,7"
İşletim SistemiAndroid 4,1,2 (JellyBean)Pil2100 mAh (Li-Polymer)
Garanti Süresi(Yıl)2Ekran Çözünürlüğü (Piksel)768 x 1280
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı)Varİşlemci Hızı (Mhz)1,5 GHz Quad-core
[TBODY] [/TBODY]

fiyatı da ortalama 1200 tl dediğin gibi.teknosada.tavsıye ettın gerçi ama eline aldın mı hiçdostum general mobile elite?
böyle bir telefon varmı.özeliklerine baktım müthiş ötesi.dediğin gibi 1200 liraya satılır mı acaba.

Invoke

Invoke

Üye
Tabiki aldım, bayağı inceledim Optimus G'yi. Xperia Z ile beraber çıkmıştı, ikisini bayağı karşılaştırmıştım.

Evet, tabiki öyle bir telefon var. :D 1200 liraya satılır. Bu ay çıkacaktı, çıkmadı artık en yakın zamanda satışa çıkar.

• Beğen
Tepkiler: sehabe2
sinan627

sinan627

Üye
hocam henüz cihaz almdıysanız
Huawei Ascend P6

ye bakmanızı tavsiye ederim xperia s kullanıyorum ama bende cihaza geçmeyi düşünüyorum şuana kadar gördügüm en ince saglam karizmatik metal kasaya sahip
4.7” Dokunmatik Ekran

• Android 4.2 JB işletim sistemi

• 1,5 Ghz Dört Çekirdekl İşlemci

• 2GB Ram

• 8 MP Full HD Ana, 5 MP HD Ön Kamera

fiyatıda 1000 lira çok iyi bence bir bakın derim

Üst Alt