Nokia X Serisi (Ana Konu)

Sponsorlu Bağlantılar

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Xda başlamış bile yakında çıkar baya bir rom ayrıca dokunmatik tuş eklerlerse romlara güzel durur
dokunmatik tuş eklenirse ekran kullanım alanı baya daralır kareye yakın bişey olur görüntü hoş olmaz o yüzden tek fiziksel tuş üzerinden rom yapmaları daha mantıklı benceNexus gibi cihaz maşallah, kaçı tane cihazda var 4.4.1 :)

0MG90

0MG90

Üye
dokunmatik tuş eklenirse ekran kullanım alanı baya daralır kareye yakın bişey olur görüntü hoş olmaz o yüzden tek fiziksel tuş üzerinden rom yapmaları daha mantıklı benceNexus gibi cihaz maşallah, kaçı tane cihazda var 4.4.1 :)
Ekranı o kadar küçük değil ki her neyse
Xda dan baya destek gelir bu cihaza

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Ekranı o kadar küçük değil ki her neyse
Xda dan baya destek gelir bu cihaza
ekranın küçüklüğünden değil oranından bahsettim, şu an 15:9 oran eğer sanal tuşlar eklenirse bu durum 14:9 belki 13:9 gibi bir orana inecek, yani dikdörtgenden kareye doğru bir yöneliş olacak, tam kare olmaycak elbette ama o halde bile bazı oyun ve uygulamaların o ekrana göre oranlanması veya optimize edilmesi söz konusu olabilir.

0MG90

0MG90

Üye
ekranın küçüklüğünden değil oranından bahsettim, şu an 15:9 oran eğer sanal tuşlar eklenirse bu durum 14:9 belki 13:9 gibi bir orana inecek, yani dikdörtgenden kareye doğru bir yöneliş olacak, tam kare olmaycak elbette ama o halde bile bazı oyun ve uygulamaların o ekrana göre oranlanması veya optimize edilmesi söz konusu olabilir.
Bu rom geliştirenlere bağlı:)

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Bu rom geliştirenlere bağlı:)
öyle tabiki ama 16:9 oran nerdeyse bir standart haline geldiği bu zamanlarda bu orandan daha da uzaklaşmazlar, görüntüsü de hoş olmaz bence ya, inşallah fiziksel tuş üzerinden rom yaparlar da sanal tuş olayına girmezler :)

saynesim

saynesim

Üye
Diğer andoid telefonlardan farkı çok hızlı olması gelen araştırmalarda bence güzel arayüz de güzel android ara yüzü bana çocuk oyuncağı gibi geliyor bu arayüz çok güzel olmuş

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Diğer andoid telefonlardan farkı çok hızlı olması gelen araştırmalarda bence güzel arayüz de güzel android ara yüzü bana çocuk oyuncağı gibi geliyor bu arayüz çok güzel olmuş
bende android arayüzlerinin çoğunu sevmiyorum dediğin gibi çocuk oyuncağı gibi (bkz. discovery nin orijinal romu) her ne kadar özelleştrilse de henüz ciddi ve gerçekten hoş bir arayüz görmedim miui aralarından sıyrılan tek arayüz bencebu arada Nokia Swiftkey ile anlaşma yaparak cihazlarında swiftkey klavye uygulamasını yerleşik olarak verecek normalde play store da paralı bu uygulama.

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Arayüz Güzel Yalnız Ekran Ne Kadar Tatmin Eder Orası Tartışılır

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Cm de ekran tuşları pac romdaki gibi olabilir hem yerde kaplamaz sadece kullanırken çıkar

PriZm

PriZm

Üye
Bu cihazın download ve recovery menüsü kapalı olacaktır tahminimce.Xda'cılar fazla heyecanlanmasın.

• Beğen
Tepkiler: Dede
Murat Alper

Murat Alper

Üye
bu söleyeceğim laf vatan bilgisayarda çalışan bir eleman için gelsin sorduydum adama lumia 1020 ne kadar ordaki satış bölümü dediydiki artık nokiamı kaldı diye sölendiydi nokia bir hiç dediydi bana sölüyorum sana vatan bilgisayarda çalışan kafasız bu gelen nokianın ayak sesleri gümbür geliyor androdli nokia fırtınası :D :D

• Beğen
Tepkiler: sekajmer
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Bi gelsinde görelim

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
0MG90

0MG90

Üye
Çıksın her şey belli olacak

MrExpert

MrExpert

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
iyide romun asıl amacı arayüz değil sen romu çok yanlış öğrenmişsin :ehe
biz arayüzü standart android arayüzüne çevirmek babında konuşuyoruz yoksa performans geliştirmesine gerek yok bu telefonun yeter,ince iyi donanıma göre

s3rseri

Üye
telefon iyi başlangıç için arayüzü falan hoş olmuş google play olacak mı?

MrExpert

MrExpert

Üye
biz arayüzü standart android arayüzüne çevirmek babında konuşuyoruz yoksa performans geliştirmesine gerek yok bu telefonun yeter,ince iyi donanıma göre

daha telefon adam akıllı meydanda yok neye göre performanslı ilan ettiniz telefonu? Bu donanım Androide yetersiz gelir.

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
daha telefon adam akıllı meydanda yok neye göre performanslı ilan ettiniz telefonu? Bu donanım Androide yetersiz gelir.
tabiki yetersiz gelir, giriş seviyesi bir telefon, performansını yapılan yorumlardan ve incelemelerden yola çıkarak konuşuyoruz bir iki tane türkçe inceleme de var olumlu yorumlar yapılıyor.

PriZm

PriZm

Üye
bu haliyle bile çoğu arayüzden güzel, çok ta gerek yok yeni bir rom a
Arayüz iyi ama videolardan gördüklerime göre eksikleri var.Bu konuda biraz zaman geçtikten sonra yorum yapacağım.

Geliştirilme olayına gelirsek amaç tek performans yada görsellik değil.OTG-Ses driverı gibi ek özelliklerde sayılabilir.

• Beğen
Tepkiler: MrExpert