Sait abinin affına sığınarak bir şeyleri netleştirmek istiyorum.
Yazdıklarınız konu açan herkesi etkilediği ve sizin de bu kadar derin-ince-yada hangi kelime tam olarak uygunsa, o şekilde düşünmediğiniz için yanlış anlaşıldınız ki, daha ilk mesajı okuduğumda alttaki yorumları tahmin ettim. Nitekim yanılmadım da.
Forumda zaman zaman çok kültürlü, dağarcığı geniş insanlara rastlamak mümkün. Bu kişileri sadece açtığı konulardan değil yazmış oldukları mesajlardan da ayırt edebilirsiniz. Mesela mesaj yada konu olsun özen gösterirler, noktalama işaretlerine dikkat eder cümlelerde anlam bütünlüğüne önem verirler. Bu kişilerin böyle yapması okuyucuya karşı saygı anlamı taşır. Konu anlamsız tartışmalara sürüklenmiş yada kendisine çok sığı sebeplerden sataşılmışsa o kişi cevap yazıp anlamayacak olan insana anlatmaya çalışıp boşa kürek çekmez. Şikayet etmeyi tercih ederler, çoğu zaman onu da yapmazlar.
Her kültürden, dinden, cinsiyetten kişiler forumlarda bir araya gelir. Amaçlar ortaktır zaman geçirmek, bilgi edinmek yada yardım almak. Otobüslerde de insanlar aynı amaç için bir araya gelirler ama orada herkes birbirine daha saygılı davranır. Sanal ortamın rahatlığı hepimize biraz cengaverlik katıyor ve saygı sınırlarını zaman zaman aşabiliyoruz. Sonuç olarak herkes konu açar, herkes farklı bir amaç için konu açar. Bize düşen(forum üyeleri olarak), bizim amacımızla bir olmayan konulardan uzak durmak, o konuya sadece aynı amacı taşıyan insanların yazmasına imkan tanımaktır.