Haber WP8.1 SDK üst düzey geliştiricilerle teste sunuldu!

Sponsorlu Bağlantılar

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Android insanlara oldukça cazip geldi. Çünkü farklıydı. Piyasadaki telefonlara göre oldukça yenilikçi özellikleri vardı. IPhone da vardı belki ama fiyat konusundaki avantajı Android'i popüler yaptı. Ama şunun kesinlikle arkasındayım. Android ilk çıktığında hatta ilk 2 yılında mükemmel felan değildi. Yaklaşık 1 senedir sistemi oturdu Android'in. Belki 8.1 ile gelecek olan özelliklerin çoğu Android'in ilk versiyonunda vardı ama onca özelliğin yanında hantal bir işletim sistemiydi Android. Şunu da belirteyim gelecek olan 8.1 versiyonu ile kesinlikle diğer işletim sistemlerine fark yaratacak özellikler olacaktır.
bahsetdiğiniz gibi evet ilk yıllarda kullanılacak Bi yanı yoktu hatta bada sistemli cihazlar bile çıkardılar getirdikleri yenilikler ile tutulmayı başardılar benim dile getirmek istediğim olayda bu samsung bunu başarmış ise biz neden yılların verdiği tecrübe ile bunu gerçekleştirmeyelim evet belki kolay iş değil tabi ama bunu başarmalıyız benim beklentim arzum budur umarım bir kez daha yenilgiye uğramayız

Son düzenleme:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
özellikle beni yanlış anlamıyacağınızı umuyor ve bunu biliyorum ancak sizden duymak istediğim yada almak istediğim cevabın sorusu şu neden android ilk çıktığında Bi anda çok satıldı simbianlı nokıa olarak bizmi çok kötü idik yoksa android mi insanların Bi anda gönlünü fethetdi
bilmiyorum hiç Android telefon kullandın mı ama ben 1.5 Cupcake'ten itibaren kullandım.

Öncelikle bir yanlışını düzelteyim yanlış anlamazsan:"Android ilk çıktığında bu kadar eksikle çıkmadı" demişsin. Evet Android ilk çıktığında bir işletim sistemi bile denemezdi.

9 şubat 2009'da 1.1, Nisan 2009'da da 1.5 yayınlandı. 1.5 sürümüyle video kaydı ve video oynatma desteği geldi artık gerisini sen düşün. O zamanlar bir htc Android almıştım Android 1.6 yüklü geldi. Ve iki ay sonra gelen güncellemeyi alamamıştım.

Ayrıca dediğiniz gibi Android piyasaya çıktıktan bir yıl sonra lider olamadı. 3 yıl boyunca bocaladı. Android 4.0'la birlikte yükselmeye başladı. Tabi Nokia da yardım etti o ayrı bir olay. :ehe

• Beğen
Tepkiler: pirenuri
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Android ne? Yeniyor mu? :D

yunusiyunus

Üye
android ilk çıktığı dönemlerde hatırlarsınız Nokia tlfnları çok pahalıydı samsung ucuzdu ve symbian akıllı tlfn olmasına rağmen symbianı bilen kaç kişiydi.hal böyle olunca samsunglu android tlfn daha cazip geldi.tabi böylelikle de adamları kendilerini geliştirdiler

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
mesajlarda şöyle bi sorun var bir mesaj geldi cevap verdim çıktım o arkada çalışıyor sonra bir daha ki mesaj geldiğinde bildirime tıklayıp giriyorum sonra dönüyorum. görev yöneticisini açtığımda mesajlardan iki tane açık oluyor. üç dört ne kadar açarsam o kadar açık oluyor acaba buna bir çözüm var mı?

Warnings

Üye
bilmiyorum hiç Android telefon kullandın mı ama ben 1.5 Cupcake'ten itibaren kullandım.

Öncelikle bir yanlışını düzelteyim yanlış anlamazsan:"Android ilk çıktığında bu kadar eksikle çıkmadı" demişsin. Evet Android ilk çıktığında bir işletim sistemi bile denemezdi.

9 şubat 2009'da 1.1, Nisan 2009'da da 1.5 yayınlandı. 1.5 sürümüyle video kaydı ve video oynatma desteği geldi artık gerisini sen düşün. O zamanlar bir htc Android almıştım Android 1.6 yüklü geldi. Ve iki ay sonra gelen güncellemeyi alamamıştım.

Ayrıca dediğiniz gibi Android piyasaya çıktıktan bir yıl sonra lider olamadı. 3 yıl boyunca bocaladı. Android 4.0'la birlikte yükselmeye başladı. Tabi Nokia da yardım etti o ayrı bir olay. :ehe
Size bazı konularda katılmıyorum en alt model androidden en üst model android işletim sistemine kadar kullandım 8 ay ios kullandım ve 10 aydır wp8 kullanıyorum ama wp8 de 1gb depolama alanının altına düşünce kasıyor gerçekten deneyebilirsiniz bazen çok sinir ettiriyor insanı ama ios da hiç böyle bir problem yaşamamıştım pişmanım hafıza konusundada :D

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye

o zaman şöyle soyliyeyim belki yeni zamane çocukları gibi 8-9 yaşlarında telefonla tanışmadım ama elime sizden daha fazla farklı modellerde telefon geçme ihtimali oldukça fazla (kullanma) ericson 620 628 kullanmadım 5110 la başlayan telefon kullanımı hastalığında en az 250 mod cihaz kullandım bunların 2-3 tanesi lg 10-15 tanesi samsung 2 tanesi iphone gerisi nokıadır..cupcakeden anlamam bada sistemli 2 mod cihaz ve galaxi s ile başlayan samsung rüzgarı diğer moellerle devam etti hangi model ve kaç tarihinde video kaydı yapmayan androidli samsung vardı bilemem ama biz 2014 ten bahsediyoruz bahsetdiğiniz yıllarda lg ninde kimse yüzüne bakmazdı ancak g2 gibi bir modelle piyasada yerini aldı kimseye saygısızlık etmem bana edenide sevmem bu yüzden kaç tane android kullandığım yada bu sistemi ne kadar sevdiğim benim sorunum insanları bunlarla yargılamanız hoş değil.. Konunun dağılmaması için başka yorum yapmıyorum benim istediğim yenilikçi olmak Microsoft ve Nokıa dan yeni zamane gençlerine kulak vermesi biz zaten 5 10 sene sonra 3310 da kullansak bize yeter ancak zamanın devam ettiği gibi bu yarışta devam edecek ben sadece gören gözlerim ve duyan kulağımla nokıanın lideliğini tekrar almasını istiyorum, bu hızlada ...... Neyse ben sustum artık.....

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Size bazı konularda katılmıyorum en alt model androidden en üst model android işletim sistemine kadar kullandım 8 ay ios kullandım ve 10 aydır wp8 kullanıyorum ama wp8 de 1gb depolama alanının altına düşünce kasıyor gerçekten deneyebilirsiniz bazen çok sinir ettiriyor insanı ama ios da hiç böyle bir problem yaşamamıştım pişmanım hafıza konusundada :D

Ben de şu cümle sonundaki gereksiz gülücük işaretine katılmıyorum. :hmmm

• Beğen
Tepkiler: kursat99, pirenuri, beats ve 2 diğerleri

skynet

Üye
Nedense bu gülücük bana gene birini hatırlattı :ehe

• Beğen
Tepkiler: kursat99, luckysleven, pirenuri ve 2 diğerleri
sekajmer

sekajmer

Üye
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Noktası yok gülücüğün , korkmaya gerek yok

• Beğen
Tepkiler: kursat99
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
bu güncellemede acayip yenilik var :) belki dediğin gibidir abi hoş durması için falan

Ben şahsen kilit ekranında hareketli animasyon görmeyi çok isterim.
Hele bir de androiddeki gibi interaktif (dokunarak su efekti verme vb) olursa tadından yenmez.
İnteraktif olmasa bile hareketli birşeyler olsun yeter.

Örneğin bir hava durumu uygulaması düşünün.
Şu an kilit ekranına bulut, güneş, yağmur vb resmi konulabiliyor ama hareketli olmayınca çok tat vermiyor.
Kilit ekranında hava yağışlı olduğunda şimşek çakan bir bulut resmi hayal edin.
Ya da hareket eden bir güneş resmi, atkısı sallanan bir kardan adam resmi...
Güzel olmaz mıydı ;)

@OttomaN TigeR

• Beğen
Tepkiler: ÖEY, sekajmer, kursat99 ve 3 diğerleri
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Arkadaşlar lütfen konuyu dağıtmayalım.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Ben anlamıyorum , 8.1 de beklediğimiz tüm özellikler geliyor işte , çok maymun iştahlıyız çok ..

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve lost68

blackcemre

Üye
arayuzde bir değişiklik olmayacak mı

Warnings

Üye
Ben de şu cümle sonundaki gereksiz gülücük işaretine katılmıyorum. :hmmm
Herkesin özgür hakkı ben sadece beğenmediğim yönünü açıkladımki konumuzun gülücükle yakından uzaktan bir alakası yok :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Herkesin özgür hakkı ben sadece beğenmediğim yönünü açıkladımki konumuzun gülücükle yakından uzaktan bir alakası yok :D

Tamam konuyu kapatalım.
Birden fazla ve sahte üyelik konusunu bizler değerlendireceğiz.

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici

@teAtalay @kesasd @Osman Özer Öz

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
dakamon

dakamon

Üye
Ben anlamıyorum , 8.1 de beklediğimiz tüm özellikler geliyor işte , çok maymun iştahlıyız çok ..
Mantıpa bakınız. Şaşkınlıklar içerisindeyim. Oldu o zaman 8 de kal sen bence. Şu zamanda o zaman herkes maymun iştahlı. Aylık telefon değiştiren zırt pırt hat çıakrtılan bir dönemdeyiz. Herkes o zaman maymun iştahlı. Bence 8.1 de MS gerekeni yapıyor. İsterse yapmasın kardeşim bu kadar insan da yeter artık der gider android alır bir şey yapar yani. Şu zamanda doğru sözler varsa biri şu MS 8.1 ile kullanıcıların isteklerine kulak verdiğini açıkca gösterdi. Yeterlimi bu kesinlikle tartışılır çünkü insanlar şunu diyebilir gelece özelliklerle hala android yada iosun gerisindeyiz diyebilir mesela ios ve androidi uzun zamanlar kullanmış ve özelliklerine çok iyi hakim insanlar hayır androidte yada ios ta daha fazla özellik var diyebilir androidçiler haklıdır bence neden çünkü sistem bi kere herşeyi yapmanıza neredeyse yuzde 99 izin verir vaiyette. İos ta yılların geliştirmesi var ama android kadar çok özellikli değil. Ama Ali Kemal abiye sorarsak o da diyecektir ki bizim şu şu özelliğimiz androidte iosta yok bakın onlara yıllar sonra gelen özellik bizde ilk çıktığında vardı diyebilir. Ama tekrar söylüyorum burada tek doğu olan kimsenin laf söylemeyeceği bir şey varsa oda MS nin kullanıcılarının isteklerine kulak verdiğidir. Bu da demek oluyorki ilerleyen zamanda isteklerimizin zamanla sağlanacağının göstergesi oluyor.

Üst Alt