şok şok şokk motorola telefon üretimini durduruyorr...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
king512

king512

Üye
    Konu Sahibi
şok şok şokk motorola telefon üretimini durduruyorr...
şok şok şokk motorola telefon üretimini durduruyor

Motorola telefon üretimini durduruyor
2007’nin satış verilerinde bir önceki yıla göre %38 oranında gerileme yaşayan Motorola, dün yapılan açıklama ile cep telefonu piyasasından çekilebileceğini açıkladı. Telefon bölümünü diğer üretimlerinden ayıracak olan şirket daha sonra bu bölümü satmaya çalışacak. Motorola’nın telefon işinden çekileceğini açıklaması son yıllarda gerilemesine sebep olan bu durumdan dolayı borsadaki hisselerinin değerini %12 artırdı.

Motorola neden çekilmek zorunda kaldı?
Motorola’nın telefon piyasasından çekilme kararının bir çok sebebi var. Bunların en başında Sony ve Ericsson firmasının birleşerek ortak telefon üretmesi ve Samsung firmasının pazarlamada kendisini geliştirerek müşterilerine daha hızlı ulaşabilmesi geliyor. Dünya cep telefonu piyasası 1+2 şeklinde tanımlanabilir. Bu tanımlamada bir büyük ve onu takip eden iki küçük üretici bulunuyor. Samsung cep telefonu modeli olarak Nokia’nın çok üstünde olmasına karşın satışları bu firmanın çok gerisinde. Daha yeni yeni pazarlama sistemini oturtan Samsung her yeni adımında Motorola’nın pazarını kaybetmesine sebep oldu.

Samsung ve Sony Ericsson ilerledi
Diğer taraftan ise Sony Ericsson’un telefonları, Avrupa’da ve Amerika’da her geçen yıl satışlarını artırdı. Telefon pazarı sürekli büyümesine rağmen piyasanın yeni oyuncuları Motorola’nın gerilemesine neden oldu. Tanıtımlarda ve tedarikte zorlanan Motorola en sonunda Samsung ve Sony Ericsson’un gerisine düştü. Aynı durum piyasanın en küçüklerinden Siemens’in de başına gelmişti. Siemens daha sonra BenQ ile birleşse de satış rakamlarında bir değişiklik olmadı.

eses_nuri

eses_nuri

Üye
resimdeki telefon fena değilmiş aslında yazık oldu diyebilirim firmaların çok olması rekabeti arttırıp iyi ürünlerin çıkmasına aynı zamanda bu ürünlerin fiyatlarının düşük olmasına yol açmaktaydı ...

Tec/-/no

Tec/-/no

Üye
motorola bir telefon cıkartıyordu 2 sene boyunca sadece o telefonun dışını biraz değiştirip yine aynı malı satıyordu Ar-Ge ye cok fazla yatırım yapmamıştı gördük sonunu :D

vavuli

vavuli

Üye
çok eksik olmuycak

hackerby17

hackerby17

Üye
Walla hayatımda hiç motorola kullanmadım kullananları gördüm ama Nokia Dan Dönmedim ^^ pek ilgilendirmez beni :D

technonur

technonur

Üye
good bye moto :D

leiche

leiche

Emekli Yönetici
resimdeki telefon fena değilmiş aslında yazık oldu diyebilirim firmaların çok olması rekabeti arttırıp iyi ürünlerin çıkmasına aynı zamanda bu ürünlerin fiyatlarının düşük olmasına yol açmaktaydı ...

sana katılıyorum ama ii tel cıkartmıyordu zaten :nargile:

acemi26

acemi26

Üye
good bye moto :ehe
iyi oldu 1 kere moto kullandım tiksindim

king512

king512

Üye
    Konu Sahibi
motorolanın telefon üretimini durdurması diğer şirketlere yaradı(nokıa se samsung) yani rekabet azaldı

the_poison

the_poison

Üye
zaten güzel telefon çıkarmıyordu

enigma

enigma

Üye
görünümü iyi olsada kullanım yönünden insanı bezdiren yazılım kullanıyordu. birde Başarı ile türkiyeye girmiş olması tutulmayan bir ithalatcı ile işleri türkiyede kötüye götürdü. taaa ilk başta KVK ile türkiyeye girmiş olsaydı türk halki biraz daha yakın olabilirdi.

nightdragon35

nightdragon35

Üye
bencede ayrılması dogru cep telefonunda sony ericssonla kapısamazdı zati

GuNSTuR

GuNSTuR

Üye
motorolaya bu ayrılma yakısmamıs ve ilk telefonu cıkartan markalardan bırıydı

xkadir61

xkadir61

Üye
ben hiç motorola kullanmadım ama yinede olsun

erdi92

erdi92

Üye
nokia samsung varken motorolayı aratmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt