Haber Nokia Lumia Black ve Update3′deki Yenilikler Neler?

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
Arkadaşlar klavye konusundaki görüşlere hiç ama hiç katılmıyorum. Android ardından lumia 920 ve ardından hali hazırda 4s kullanan biri olarak şu ana kadar kullandığım akıllı telefonlar içinde en sorunsuz, en rahat ve tartışmasız en iyi tahmin yeteneği wp8 klavyesindeydi. 4s ile her yazı yazmamda küfür ede ede yazıyorum, gerçekten çok kötü bence. Elinizdeki telefonun kıymetini bilin derim klavye açısından.İphone da hiç de ergonamik dağılmamış bu arada bunu kesinlikle kabul etmem :D
mesele tahmin meselesi değil :) ergonomi meselesi klavye de a tuşuna basmak istediğinde yanlışlıkla s tuşuna basıyosun bazen ama iPhone da böyle değil :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
mesele tahmin meselesi değil :) ergonomi meselesi klavye de a tuşuna basmak istediğinde yanlışlıkla s tuşuna basıyosun bazen ama iPhone da böyle değil :)
peki 3.8" ekranlı bir lumia 620'deki klavyeyle kıyaslamayı denediniz mi?

yani eğer 4.5" bir ekrandaki ergonomiyle 3.5" ekranı karşılaştırırsanız olmaz.

ayrıca Android telefona Windows Phone klavyesini sadece görsel olarak kurabilirsiniz. Onun dışında 600 bin kelimelik tahmin haznesini ve algoritmasını bir uygulamaya entegre etmek imkansız.

ArMaGeDdOn_87

Üye
peki 3.8" ekranlı bir lumia 620'deki klavyeyle kıyaslamayı denediniz mi?

yani eğer 4.5" bir ekrandaki ergonomiyle 3.5" ekranı karşılaştırırsanız olmaz.

ayrıca Android telefona Windows Phone klavyesini sadece görsel olarak kurabilirsiniz. Onun dışında 600 bin kelimelik tahmin haznesini ve algoritmasını bir uygulamaya entegre etmek imkansız.
ben de 920 var ve onun klavyesinden bahsediyorum,4.5 inç olduğu halde a tuşuna bastığımda bazen s tuşuna basıyorum ama iPhone 4s veya 5 te biri 3.5 inç biri 4 inç ekran daha küçük olduğu halde daha rahat yazabiliyosun,peki şimdi 620 nin klavyesi daha mı iyi tasarlanmış anlamadım ?

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Burdan çıkan anlam şu; küçük telefona alışkın parmaklar hızla hareket ettiğinde küçük hamleler yapıyor, sen o halde alışmış o parmaklarını geniş ekranda denersen, kısa hamlelere alışmış parmaklar tabiiki de kısa alanda hareket edip yanlış tuşa basabilir. Durumu bu açıdan da değerlendirirsen minik ekranla büyük ekranı HARF ALGILAMA bazında sağlıklı bir şekilde karşılaştıramazsınız.

• Beğen
Tepkiler: skynet
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Burdan çıkan anlam şu; küçük telefona alışkın parmaklar hızla hareket ettiğinde küçük hamleler yapıyor, sen o halde alışmış o parmaklarını geniş ekranda denersen, kısa hamlelere alışmış parmaklar tabiiki de kısa alanda hareket edip yanlış tuşa basabilir. Durumu bu açıdan da değerlendirirsen minik ekranla büyük ekranı HARF ALGILAMA bazında sağlıklı bir şekilde karşılaştıramazsınız.

Tıpkı 4s ten Lumia 1520 ye geçen kişinin klavyede halay çekecek kadar geniş bir alanda hissetmesi gibidir.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
aslında a harfi yerine s harfine basmanın 2 nedeni olabilir 1 kullanıcı hatası ve ikinci oalrak da telefonun dokounmatik hasasiyeti bunu derken dokun kısmındakini demiyorum (belki oda etkili olabilir ama) telefon şirketlerinde en hassas ekran dokunmatiğine apple sahip oldugu için harfelere basarken daha rahat algılıyor wp fermormansı ile ilgili bir kaç vidyo izlemiştim fena degil ama apple kadar degil birazda bu yüzden

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
aslında a harfi yerine s harfine basmanın 2 nedeni olabilir 1 kullanıcı hatası ve ikinci oalrak da telefonun dokounmatik hasasiyeti bunu derken dokun kısmındakini demiyorum (belki oda etkili olabilir ama) telefon şirketlerinde en hassas ekran dokunmatiğine apple sahip oldugu için harfelere basarken daha rahat algılıyor wp fermormansı ile ilgili bir kaç vidyo izlemiştim fena degil ama apple kadar degil birazda bu yüzden
izlediğin videolar dokunmatik hassasiyetiyle ilgili değildi. Onlar dokunmatik tepkime hızlarıyla ilgili iki videoydu.

Klavye konusu ise bambaşka. Bir birine yakın iki harfi sürekli karıştırma yukarıda Turgay'ın da belirttiği gibi ekran boyutundan dolayı parmak hareketi alışkanlığından kaynaklanıyor.

Mesela 4.5" ekranlı Lumia920,925 ve 1020'de hiç sorun yaşamazken biraz daha küçük ekranlı telefonlarda çoğu zaman a harfi yerine parmağım ekran çerçevesine gidiyor. :ehe

ArMaGeDdOn_87

Üye
hassaslıktan da olabilir ama o benim dediğim ergonomi olayı yazılımsal apple klavye olayını çok iyi tasarlamış,ben 620 nin klavyesini hiç denemedim ama kısa zaman içinde onada bir bakıcam ama yüksek ihtimal onda da sorun var,yani bana göre sorun yazılımsal ve güncelleme ile çözülebilir

4MaGuS

4MaGuS

Üye
izlediğin videolar dokunmatik hassasiyetiyle ilgili değildi. Onlar dokunmatik tepkime hızlarıyla ilgili iki videoydu.

Klavye konusu ise bambaşka. Bir birine yakın iki harfi sürekli karıştırma yukarıda Turgay'ın da belirttiği gibi ekran boyutundan dolayı parmak hareketi alışkanlığından kaynaklanıyor.

Mesela 4.5" ekranlı Lumia920,925 ve 1020'de hiç sorun yaşamazken biraz daha küçük ekranlı telefonlarda çoğu zaman a harfi yerine parmağım ekran çerçevesine gidiyor. :ehe
belki etkisi vardır diye düşündüm normalde ben zaten seviyorum telefonu klavyesini dahada geliiştirilmesini isterim
hassaslıktan da olabilir ama o benim dediğim ergonomi olayı yazılımsal apple klavye olayını çok iyi tasarlamış,ben 620 nin klavyesini hiç denemedim ama kısa zaman içinde onada bir bakıcam ama yüksek ihtimal onda da sorun var,yani bana göre sorun yazılımsal ve güncelleme ile çözülebilir
apple bir telefon denemek lazım aslında onu da artık bir teknoloji günümde denerim

ÖEY

ÖEY

Üye
Valla arkadaşlar o söylediğiniz a harfine basıyorum s harfi çıkıyor olayını yeminlen ben 920de yaşamadım hiç aksine ayfonda yaşıyorum sıklıkla ve en çok da o yüzden sevmiyorum ayfonun klavyesini. Kalibre olayı wp de on numaraydı. Bu arada parmaklarımda ince değildir ha gayet kalın dolma modunda :D

csH

csH

Üye
Ben iphone 4te mesaj yazmayı denedim bizim klavye appleınkine bin basar bence

parberk99

parberk99

Üye
klavyede tuşlar çok sıkıştırılmış bu kadar karakteri daha küçük ekranlı iphonde ekrana daha ergonomik dağıtılmış.
dikey konumda da aynı şey geçerli genişlet klavyeyi olsun bitsin çok mu zor ?
ios2un kılavyasi daha kötü türkçe karakterler geldiğinden beri tuşlar küçüldü iPhone'da çok kötü oluyor

ArMaGeDdOn_87

Üye
belki etkisi vardır diye düşündüm normalde ben zaten seviyorum telefonu klavyesini dahada geliiştirilmesini isterim
apple bir telefon denemek lazım aslında onu da artık bir teknoloji günümde denerim
bence kesin dene arasında çok fark var,zaten o klavyedeki harflerin genişliği görsel olarak da anlaşılıyo,bence diğer arkadaşlar da denemeli :) ısrarla wp nin klavyesi daha iyi demeye gerek yok :)

4MaGuS

4MaGuS

Üye
bence kesin dene arasında çok fark var,zaten o klavyedeki harflerin genişliği görsel olarak da anlaşılıyo,bence diğer arkadaşlar da denemeli :) ısrarla wp nin klavyesi daha iyi demeye gerek yok :)
görsellik olarak daha aralarında mesafe oldugu belli oluyor ancak tuşların büyüklükklerine bir şey diyemiyecegim

Üst Alt