Haber Nokia Lumia Black ve Update3′deki Yenilikler Neler?

Sponsorlu Bağlantılar

4MaGuS

4MaGuS

Üye
-bildirim ekranı
-cortana (yapay zekaya sahip sesli kontrol)
-ses özelleştirmeleri
-kilit ekranında gözüken bildirim mesajlara tıklıyarak direk ilgili kısma gitme
-office üzerinden dosya yönetici veya ayrı bir dosya yönetici
-kilit ekranında şifreleme kısmında değişiklikler
-wifi baglı iken bluetoothe üzerinde paylaşımla ilgili haberler vardı
-glanca ekranında bildirim gelmesi ve onlara erişim (kilit ekranı gibi)
-ie 11 geliştirmeleri ve sistem geliştirmeleri
daha bir çok şey varda aklıma geldikçe eklerim
aklıma gelen bir kaç şey daha
-sağ tarafta gözüken uygulamalar kısmını normalde harfe göre sıralıyor ve onu istediğimiz gibi yukarı taşıma falan
-blackte gelen klasörleme'nin daha fazla gelişmiş hali ama gerçekten olup olmuyacağı bilinmiyor! örnek resim şöyle bir şey

-birde ie ile ilgili bir açıklama yapayım html5 de vidyo açmak içinde bazı eklentiler oluyormuş tam olarak ne olduklarını unuttum şuan onların iyileştirme yapılacaktı sanarım bundan şikayeti olanlar vardı buda bekleniyor ama kesin değil
-üste görünen wifi,bluetooth,konum kısımları düzenleme yapılacaktı baglantı kısımları sola diğer ifadeler sağa
-pil yüzde gösterge gelicek
-tema renklerinde daha fazla kişileştirme yapılacaktı
-uygulama geliştiricilerine her güncellenmede kolaylaştırma sağlanıyor bunda da bir şeyler yapıyorlardır
aklıma gelen olursa tekrar eklerim bunların hepsi kesin gelicek diye bir şey yok bazıları öyle ama bazıları biz kullanıcılar bekliyoruz onlarıda belirtiyorum zaten iyi forumlar

Son düzenleme:

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ooo bana bunlarla gel işte:)

dakamon

dakamon

Üye
Android ve ios taki gibi hızlı ayarlada gelecek.

dakamon

dakamon

Üye
Tam olarak ne geleceğini mart ayında öğreniriz arkadaşlar. Marta kadar sızıntılar pek olmaz ama günden güne artacaktır :)

ArMaGeDdOn_87

Üye
-bildirim ekranı
-cortana (yapay zekaya sahip sesli kontrol)
-ses özelleştirmeleri
-kilit ekranında gözüken bildirim mesajlara tıklıyarak direk ilgili kısma gitme
-office üzerinden dosya yönetici veya ayrı bir dosya yönetici
-kilit ekranında şifreleme kısmında değişiklikler
-wifi baglı iken bluetoothe üzerinde paylaşımla ilgili haberler vardı
-glanca ekranında bildirim gelmesi ve onlara erişim (kilit ekranı gibi)
-ie 11 geliştirmeleri ve sistem geliştirmeleri
daha bir çok şey varda aklıma geldikçe eklerim
bu özelliklerin hepsi gelmeli ve bi kaç değişiklikte sistem için de güzel olur.yani özellikler güzel 8.1 son şans :) ,bi 3 ay daha bekleyelim bakalım :)

Rainesto

Rainesto

Üye
of bu 8.1 i sabırsızlıkla bekliyorum

ArMaGeDdOn_87

Üye
bana göre şu anda klavye ekrana göre iyi entegre değil,8.1 ile klavye ye düzenleme gelir mi ?

ArMaGeDdOn_87

Üye
ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz merak ettim bilmiyorum yaparlar belki
klavyede iPhone a göre rahat kullanılamıyo,iPhone un klavyesi daha geniş ve geniş olduğu için çok daha rahat kullanılabiliyo,ve ekran ı döndürdüğümüzde klavye tam olarak genişlemiyo ekranın sağ ve sol kenarlarında biraz boşluk oluyo,klavye için bu sorunlara çözüm gelir mi ?

4MaGuS

4MaGuS

Üye
klavyede iPhone a göre rahat kullanılamıyo,iPhone un klavyesi daha geniş ve geniş olduğu için çok daha rahat kullanılabiliyo,ve ekran ı döndürdüğümüzde klavye tam olarak genişlemiyo ekranın sağ ve sol kenarlarında biraz boşluk oluyo,klavye için bu sorunlara çözüm gelir mi ?
bende senin gibi yan çevirince sevmiyorum zaten şuan tüm sistemde yan çevirme olmadığı için sistemi çevğrilirken bunuda gözden geçirirler ama bence bu 8.1 de gelmez gelse süper olurda normal dikey kısımda bir süre sonra alışınca pek sorun olmuyor

ArMaGeDdOn_87

Üye
bende senin gibi yan çevirince sevmiyorum zaten şuan tüm sistemde yan çevirme olmadığı için sistemi çevğrilirken bunuda gözden geçirirler ama bence bu 8.1 de gelmez gelse süper olurda normal dikey kısımda bir süre sonra alışınca pek sorun olmuyor
hem yatay sorun var hem dikey,klavyede iPhone da ki gibi rahat bi yazı yazamıyosun

4MaGuS

4MaGuS

Üye
hem yatay sorun var hem dikey,klavyede iPhone da ki gibi rahat bi yazı yazamıyosun
kullanmadığım için bir şey diyemiyecegim ancak ben çok seviyorum klavyeyi bazen bakmadan yazıyım mesaj gönderdikten sonra kontrol ediyorum

ArMaGeDdOn_87

Üye
kullanmadığım için bir şey diyemiyecegim ancak ben çok seviyorum klavyeyi bazen bakmadan yazıyım mesaj gönderdikten sonra kontrol ediyorum
ilginç çoğu kişi klavyeden şikayetçi ama sen yatay mod dışında memnunsun gibi gözüküyo

dakamon

dakamon

Üye
BEn telefonu aldım yarım saat içinde canavar gibi yazmaya başlamıştım ve hayatımdaki ilk akıllı telefonum. Ayrıca android ve ios un klavyesine bu kadar kolay alışmamıştım :)

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Hiç bir akıllı telefonda klavye ile yazdıklarımızı gördüğümüz ekran arasındaki oranı beğenmiyorum bende. Yani yukardaki yazdığımız yazıları gördüğümüz alan çok dar.
Bundan hariç bizim telefonu (Windows phone) yatay çevirdiğimizde daha hızlı ve rahat kullanmamız gereken geniş ekran klavyenin de hakikaten daha geniş olmasını bekliyorum. İki tarafta da aslında yeterli büyüklükte ama kullanılmamış gereksiz bir boşluk var.

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87
braayn

braayn

Üye
klavyede tuşlar çok sıkıştırılmış bu kadar karakteri daha küçük ekranlı iphonde ekrana daha ergonomik dağıtılmış.
dikey konumda da aynı şey geçerli genişlet klavyeyi olsun bitsin çok mu zor ?

• Beğen
Tepkiler: ArMaGeDdOn_87

ArMaGeDdOn_87

Üye
umarım 8.1 ile klavye ile ilgili de beklediğimiz geliştirmeler olur,acaba diğer ülkelerde ki kullanıcıların bu yönde şikayetleri varmı?

ÖEY

ÖEY

Üye
Arkadaşlar klavye konusundaki görüşlere hiç ama hiç katılmıyorum. Android ardından lumia 920 ve ardından hali hazırda 4s kullanan biri olarak şu ana kadar kullandığım akıllı telefonlar içinde en sorunsuz, en rahat ve tartışmasız en iyi tahmin yeteneği wp8 klavyesindeydi. 4s ile her yazı yazmamda küfür ede ede yazıyorum, gerçekten çok kötü bence. Elinizdeki telefonun kıymetini bilin derim klavye açısından.İphone da hiç de ergonamik dağılmamış bu arada bunu kesinlikle kabul etmem :D

luckysleven

luckysleven

Üye
Arkadaşlar klavye konusundaki görüşlere hiç ama hiç katılmıyorum. Android ardından lumia 920 ve ardından hali hazırda 4s kullanan biri olarak şu ana kadar kullandığım akıllı telefonlar içinde en sorunsuz, en rahat ve tartışmasız en iyi tahmin yeteneği wp8 klavyesindeydi. 4s ile her yazı yazmamda küfür ede ede yazıyorum, gerçekten çok kötü bence. Elinizdeki telefonun kıymetini bilin derim klavye açısından.İphone da hiç de ergonamik dağılmamış bu arada bunu kesinlikle kabul etmem :D

abi yalnız klavyeleri kıyaslarken dikkat edilmesi gereken yer klavyeleredeki kalibrasyon ayarı bence. Yani şöyleki klavyede mesela A harfine basacaksın ama yanlışlıkla yanındaki S harfine basıyorsun işte bunu samsung ve iphone çok iyi kalibre ediyor. Senin basmak istediğin harfi iyi algılıyor ve A harfini kullandırıyor sana . Bende bu sebepten ötürü wp klavyesinde zorlanıyorum hep . Birde ben android kullanırken wp klavye uygulamasını kurmuştum çatır çatır yazıyordum ki ekranım 4incti ama uygulama ayarlarından kalibre ediyordum sorun yaşamıyordum

Üst Alt