Haber Nokia-symbian neden öldü

Sponsorlu Bağlantılar

asigsasi

asigsasi

Üye
Bu urunler yurt disindan geldigi icin buna mecburlar dostum.
Yurt disindan ne kadar az alisveris yaparsak o kadar iyi devlet icin cunku binbir zorlukla kazandigimiz dovizleri telefon almak icin gevurlara veriyoruz :P
çoğu teknoloji aleti maalesef böyle ve biz Türkiye'de bunları kendimiz üretmediğimiz sürede paramız fazlasıyla dışarıya her zaman gidecektir.
En iyi ihtimal tahattütlü almak oluyor bu durumda :) onu da kaldırmasınlar artık :)

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy ve yaren_dede

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Taksit olayını kaldırmak hangi akla hizmet etmektir anlamış değilim zaten onca yabancı markalara ait teknolojik alet varken sadece cep telefonuna taksit yapılmasının kaldırılması çok saçma gündemi değiştirmek için de yapılan bişey olabilir. Zaten kimse memnun değil bu durumdan bari yaptığımız alışverişe karışmayın be kardeşim herşeye karışıosunz yeteri kadar bu çıkışın inişi de elbet var yani de neyse siyasete girmenin lüzumu yok.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN, Emrgncy ve asigsasi
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Taksit olayını kaldırmak hangi akla hizmet etmektir anlamış değilim zaten onca yabancı markalara ait teknolojik alet varken sadece cep telefonuna taksit yapılmasının kaldırılması çok saçma gündemi değiştirmek için de yapılan bişey olabilir. Zaten kimse memnun değil bu durumdan bari yaptığımız alışverişe karışmayın be kardeşim herşeye karışıosunz yeteri kadar bu çıkışın inişi de elbet var yani de neyse siyasete girmenin lüzumu yok.
Arkadaşım bir üst modeli çıkmış diye evdeki televizyonu veya buzdolabını veya herhangi bir elektronik eşyayı değiştiren pek nadirdir, ama söz konusu telefon olunca bir üst model çıkınca elindeki telefondan kurtulmak isteyen bir çok (sözüm meclisten dışarı) akılsız var. Örneğin benim tanıdığım sadece bir kişiden bahsedeyim, kartına taksitlendirilmiş 4. cü telefon ve hala 1. telefonun taksitleri devam ediyor. memleket telefon çöplüğüne dönmüş... Tamam insanların zevkine karışılması doğru değil ama durum böyle devam ederse bir süre sonra ortada karışılabilecek bir zevk kalmayacak, bilmem anlatabildim mi..

• Beğen
Tepkiler: yusufgiderim, Silinen Üye 2480407, BRKTNL ve 2 diğerleri
BRKTNL

BRKTNL

Üye
Bu duruma bir önlem alınması gerekiyordu tabi, o da bu şekilde olur ancak. Yukarıdaki yorum çok doğru.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Arkadaşım bir üst modeli çıkmış diye evdeki televizyonu veya buzdolabını veya herhangi bir elektronik eşyayı değiştiren pek nadirdir, ama söz konusu telefon olunca bir üst model çıkınca elindeki telefondan kurtulmak isteyen bir çok (sözüm meclisten dışarı) akılsız var. Örneğin benim tanıdığım sadece bir kişiden bahsedeyim, kartına taksitlendirilmiş 4. cü telefon ve hala 1. telefonun taksitleri devam ediyor. memleket telefon çöplüğüne dönmüş... Tamam insanların zevkine karışılması doğru değil ama durum böyle devam ederse bir süre sonra ortada karışılabilecek bir zevk kalmayacak, bilmem anlatabildim mi..
Her koyun kendi bacağından asılır. Telefondan taksit olayını kaldırdılar ancak olan telefonculara olucak onun dışında teknomarketler ise tüketici kredisi olayına girceklerini söylediler. Durum daha da vahim olcak anlıcağın halkımız enayiliğe doymadığı için telefon konusunda o yönteme de başvurcaklar ve olmadık faiz oranlarıyla daha da sömürülcekler taksiti kaldırmak çözüm değil yani bunu anlatmaya çalışıyorum devletin yapması gereken bankaların olur olmadık kişilere kart vermesini engellemek halkın herşeyine karışmak değil, en basitinden üniversite kafelerinde bile müşteri avına çıkan 10larca banka çalışanı var kart satmak için.

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN, yusufgiderim, Silinen Üye 2480407 ve 1 kişi daha
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Her koyun kendi bacağından asılır. Telefondan taksit olayını kaldırdılar ancak olan telefonculara olucak onun dışında teknomarketler ise tüketici kredisi olayına girceklerini söylediler. Durum daha da vahim olcak anlıcağın halkımız enayiliğe doymadığı için telefon konusunda o yönteme de başvurcaklar ve olmadık faiz oranlarıyla daha da sömürülcekler taksiti kaldırmak çözüm değil yani bunu anlatmaya çalışıyorum devletin yapması gereken bankaların olur olmadık kişilere kart vermesini engellemek halkın herşeyine karışmak değil, en basitinden üniversite kafelerinde bile müşteri avına çıkan 10larca banka çalışanı var kart satmak için.
Her koyun kendi bacağından asılır ama kokusu herkesi rahatsız eder, bu yapılan bir önlem.
söylediğin gibi mutlaka buna alternatif bir şeyler çıkacak, devletin yapmaya çalıştığı cari açığı biraz daha nasıl azaltabiliriz.. yoksa kart konusunda söylediklerinde yüzde yüz haklısın, Sorunun çözümü aslında çok basit, devlet kredi kartlarından garantörlüğü kaldırsın bak bakalım o zaman bankalar önüne gelene kart dağıtıyor mu? Ne bu kadar taksit olur nede limiti yüksek kredikartları..

• Beğen
Tepkiler: yusufgiderim, Silinen Üye 2480407 ve Silinen Üye 737108

yusufgiderim

Üye
bu cari açığın açıklarını karta limit koyarak yada taksite kısıt getirerek önlemeyi düşünüyorlar. Böyle yaparak halkı zor durumda bırakmak ne kadar doğrudur bilemem. Ülkedeki üreticiler artmadıkca cari açık daha çok olur ama bunu yapmaya çalışırken ülkemizde gariban halk üç beş kurusa taşeron oluyor yada bi fabrikada ömrü geçiyor. Zaten bu cari açık kapatılsa kapatılsa trustlerle kapatılır çünkü turis olmak için zengin olmak gerekir. Zengin ülke çok.!

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Konu symbian neden öldü, mevzunun geldiği yere bak :D

Belkide symbianın ölmesindeki en büyük etken biz doyumsuz tüketiciler...

• Beğen
Tepkiler: RedMaker ve yaren_dede
yaren_dede

yaren_dede

Üye
Konu symbian neden öldü, mevzunun geldiği yere bak :D

Belkide symbianın ölmesindeki en büyük etken biz doyumsuz tüketiciler...

Evet devamli androidde var bizde niye yok diye diye delirttik adamlari onlarda kapiya kilidi vurdu en sonunda :D

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
metboy38

metboy38

Üye
Ah nokia ah n8 n9 var su n9 a güncelleme gelse nokia bitmiştir Benim için en kısa zamanda htc one geçiyoruz

Dereck

Dereck

Üye
Şu androidede halâ alışamadım gitti. Herşey süper şu arkaplanda çalışan uygulamalara bi çözüm bulamadılar gitti sinir oluyorum.

yaren_dede

yaren_dede

Üye
Şu androidede halâ alışamadım gitti. Herşey süper şu arkaplanda çalışan uygulamalara bi çözüm bulamadılar gitti sinir oluyorum.

Rootliyarak cozum bulunmuyormu?
Birde neyine alisamadin cihazi kullanirken kullanimi filanmi etkiliyor?

Dereck

Dereck

Üye
gerek symbian olsun gerek n900 un meego işletim sistemi olsun programlarda veya sistemin kendisinde özelleştirmeler yapabiliyordum ancak androidde bunların hiçbirini yapamıyorum dediğin gibi rootlayarak denemedim hiç ama canımı en çok sıkan bu arkaplan uygulamaları oldu işte o yüzden soğudum androidden

• Beğen
Tepkiler: asigsasi
yaren_dede

yaren_dede

Üye
gerek symbian olsun gerek n900 un meego işletim sistemi olsun programlarda veya sistemin kendisinde özelleştirmeler yapabiliyordum ancak androidde bunların hiçbirini yapamıyorum dediğin gibi rootlayarak denemedim hiç ama canımı en çok sıkan bu arkaplan uygulamaları oldu işte o yüzden soğudum androidden

Ben root atmadan symbianda yaptigim herseyi yaptim yani bi eksiklik hissetmedim sen neyi yapamadin?
Arka plan uygulamalardan kastin ne hala anlamadim bu calisan uygulamalarin ne zarari var sana?

Dereck

Dereck

Üye
Ben root atmadan symbianda yaptigim herseyi yaptim yani bi eksiklik hissetmedim sen neyi yapamadin?
Arka plan uygulamalardan kastin ne hala anlamadim bu calisan uygulamalarin ne zarari var sana?

Kurulan her program veya oyun kapatılsa bile sürekli arkaplanda çalışıyor hem boşuna ram tüketiyor hem pil tüketiyor + bunların dışında sürekli olarak reklamlara girip interneti kullanan ve pil ömrünü düşüren uygulamalarda var. Her şekilde zarar. Uygulamanın kendi özelliğinde olmasa bile güvenilir uygulamalarda dahi android altyapısından dolayı o uygulama sürekli arkaplanda tutuluyor. Belki daha hızlı erişim için tutuluyor ama sonuçta boşu boşuna pil ve ram tüketiyor. Androidi bu yüzden sevemedim işte. Bununda çözümü illaki bulunacaktır diye düşünüyorum zamanla öğrenecez bakalım.

BRKTNL

BRKTNL

Üye
Symbianda da aynı olay var ve appstop yardımıyla kapatılıyor. Androidde o tarz bir program olmalı.

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
elop nerede ise uzak duracan ileride wp için de oyunlar yapar zatı muhterem :D
ne çektiysem lumia 620 yüzünden çektim 512mb ram i yüzünden başıma gelmeyen kalmadı şimdide kurtulmaya çalışmak istiyorum 512mbtan biraz daha 2gb falanlı düsünüyorum 1020 gibi :D

• Beğen
Tepkiler: asigsasi ve Emrgncy

Emre

Üye
Bu konu Üst olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2480407

Üst Alt